Annonce

Contador og Basso søger om ProTeam-status fra 2021
26. august 2020 12:25Foto: Atila Madrona
af Frederik Holst Pedersen

De to gamle kendinge af dansk cykelsport Ivan Basso og Alberto Contador har netop offentliggjort at deres talenthold, Kometa-Xstra Cycling Team, har sikret sig en ny navnesponsor fra næste sæson af samt, at de går efter at blive et UCI ProTeam. 

Luis Leon Sanchez bliver spansk mester efter bizar afslutning

se mere cykling på

Alberto Contador og Ivan Bassos cykelprojekt håber fra næste sæson at stige fra en position som kontinentalhold til ProTeam-status. 

 

Holdet der i denne sæson kører på spansk licens, har fået den italienske bredbåndsleverandør EOLO ind som navnesponsor fra næste sæson af. Her vil talentholdet blive kendt som EOLO-Kometa Cycling Team og holdet vil skifte licens, således at det kører under italiensk flag.

 

Alberto Contadors bror, Fran Contador, der er holdchef på Kometa-Xstra Cycling Team er meget tilfreds med, at holdet - til trods for Covid-19 krisen - har sikret sig en stor sponsoraftale.

 

”I dag er en meget speciel dag, fordi den drøm vi har arbejdet så hårdt på at opnå i mange år endelig går i opfyldelse. Drømmen går i opfyldelse efter nogle måneder, som har været rigtig svære for sporten, grundet Covid-19 krisen. Jeg vil gerne takke Kometas præsident for hans støtte. En god mulighed kom i disse svære tider og det har altid været et mål at stige i graderne. Vi er sikre på, at vi snart kan høste frugten af vores hårde arbejde,” lyder det fra Fran Contador.

 

EOLO er allerede involveret i cykelsporten, nemlig som sponsor af Milano-Sanremo, Strade Bianche og Tirreno-Adriatico. Det italienske firma har tegnet en treårig kontrakt med Alberto Contador Fundación og det samme har Kometa, der bliver co-sponsor. 

 

Danskeren Mathias Larsen kører for holdet i denne sæson. Det spanske hold flytter efter planen deres hovedsæde til Busto Arsizio i Italien, samme by som EOLO har hovedsæde i og holdet vil derfor være italiensk registreret, hvis det lykkes med at opnå ProTeam licens. 

Annonce

 

Kometa-Xstra Cycling Team er til start, når der fra lørdag skal køres Tour de Hongrie. 

 

Annonce

INFO
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Armstrong kunne vinde Touren uden doping ifølge kommentator

Landevej

LIVESTREAM: Postnord Danmark Rundt ruten præsenteres

Landevej

Video i artiklenOptakt: Trofeo Laigueglia

Landevej

Video i artiklenFølg Strade Bianche-opvarmningen i Laigueglia

Landevej

Video i artiklenSe højdepunkterne fra Le Samyn

Video

Norsgaard havde studeret ruten inden podieplads

Landevej

Video i artiklenMerlier om kaotisk spurtsejr: Det gik ikke som planlagt, efter Mathieu havde problemer med sin cykel

Video

Annonce