EKSKLUSIVT

Comeback kid: Fedt at være tilbage på podiet
06. april 2021 21:30Foto: Feltet.dk
af Jesper Johannesen

Morten Gadgaard er tilbage i dansk cykelsport. Efter flere hårde løb i påsken endte vestjyden på podiet i det hårdt kørte licensløb i Aarhus, og det giver ham blod på tanden.

Annonce

29-årige Morten Gadgaard er vendt tilbage til landevejscyklingen efter fem års fravær. Det har været en god start for den vestjyske rytter, som har fået kontrakt på det nye DCU-hold, Team Sparekassen Vendsyssel Aalborg.

“Det er super fedt at komme i gang igen, og det er fedt at kunne være med fremme også,” forklarer Morten Gadgaard til Feltet.dk.

Morten Gadgaard har fået en god start på den hjemlige sæsondebut i påsken, hvor det kulminerede 2. påskedag med en podieplacering.

“De danske løb er som belgierløb. Lige så hårdt og masser af positionskamp, så det er fedt at være tilbage,” griner han i telefonen. 

Vender ikke bare tilbage”
Gadgaard har tidligere kørt for kontinentalhold som CCT i 2015 og Christina Jewelry i 2016 og 2017. Tidligere i karrieren var resultaterne svingende, og der var flere gange, hvor han måtte udgå.

“Noget af det, som har været vigtig for mig, der er ikke nogen hemmelighed, at jeg gerne vil blive stabil. Det er heller ikke nogen hemmelighed, at jeg har diagnoserne asbergers og ADHD, som er to modstridende diagnoser, der har gjort det svært for mig.”

Morten Gadgaard viste i går, at han kunne med være med helt fremme og sluttede på andenpladsen.

“Jeg angreb solo med 45 kilometer til mål. Jeg sad alene flere omgange, hvor BHS og coloQuick prøvede at lukke,” forklarer Team Sparekassen Vendsyssel-rytteren.

Gadgaard fik dog følgeskab af William Blume Levy (coloQuick) og Mathias Bregnhøj (BHS-PL Beton Bornholm).

“Det var godt taktisk, fordi hvem skulle jagte os," lyder det spørgende fra Gadgaard. 

"Det lykkedes også at holde til mål, hvor Bregnhøj åbnede en lang spurt. Det ville jeg egentligt gerne have gjort, men han kom mig i forkøbet. Jeg nåede forbi ham, men manglede en cykellængde for
at komme forbi William.”

Podiet er en god start for et nyt hold
Offensivt kørsel bød påsken altså på for Team Sparekassen Vendsyssel, men kronen på værket var Gadgaards andenplads.

“Det var selvfølgelig fedt, at jeg og holdet kom på podiet. Det er vigtigt for et nyt hold, men det, som bestød mest for mig, var, at holdet kørte rigtig flot og aggressivt.”

“Vi tager med os som hold, at vi vil køre aggressiv cykelløb. Nogle gange brænder vi nallerne på det, men andre gange giver det også pote eksempelvis med min andenplads. Det er et eller andet sted noget af det bedste, som vi kan få ud af det. Hvis vi kan sidde en mod en imod kontinentalholdene i stedet for fem imod en.”

Super med cykelløb igen
Det var første gang, at Team Sparekassen Vendsyssel Aalborg var ude på landevejene i løbssammenhæng og dermed officielt debut for holdet. Morten Gadgaard glæder sig over, at det overhovedet kunne lade sig at gøre at køre cykelløb.

“Jeg er super glad for, at det kunne lade sig at gøre at afvikle nogle cykelløb. Alle vil gerne afsted til løb nu, og det har været nogle rigtige gode løb på Sjælland og i Jylland. Sikkerheden har været i top og 100 procent i orden,” påpeger Morten Gadgaard.

Morten Gadgaard håber at komme til at gøre det godt i de UCI-løb, som holdet skal køre i Danmark og udlandet. Den 22. maj fylder Morten Gadgaard 30 år, men han slår fast, at han har lyst til at køre i flere år.


“Der er en del gode år i mig endnu. Jeg er mere afslappet end førhen,” slutter Morten Gadgaard.

INFO
Team Sparekassen Vendsyssel Aalborg
Nyheder
Danske landevejsløb
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenUAE Team Emirates ude af Fléche Wallone

Landevej

Eksklusivt interviewRiwal-hollænder med store GP Herning-ambitioner

Landevej

Norsk succeshold trækker sig fra Alpe-løb

Landevej

Video i artiklenPogacar inden åbent Fléche Wallone: Mur de Huy er unik

Landevej

Optakt: 3. etape af Tour of the Alps

Landevej

Video i artiklenOptakt: Fleche Wallonne

Landevej

Video i artiklenFølg en travl onsdag med bjerge og ardennerklassiker

Landevej

Annonce