EKSKLUSIVT

ColoQuick klar til at duellere med WorldTour-hold i Danmark Rundt
03. marts 2021 20:00Foto: Henriette S. Brandt / Feltet.dk
af Christian Frese

Læs Christian Mobergs reaktion på præsentationen af PostNord Danmark Rundt 2021. Den Røde Baron står i spidsen for det ColoQuick-mandskab, som til august skal forsvare Niklas Larsens samlede sejr fra 2019.

Annonce

Onsdag eftermiddag blev ruten og holdene til PostNord Danmark Rundt 2021 præsenteret.

 

Her blev det blandt andet afsløret, at WorldTour-holdene Lotto Soudal, Jumbo-Visma, Qhubeka Assos, Deceuninck - Quick-Step, Trek-Segafredo og Team DSM gæster Danmark, og det glæder ColoQuicks ledende sportsdirektør, Christian Moberg.

 

”Jeg synes, at det er et rigtigt stærkt felt, måske stærkere, end det har været længe. Det er godt for cykelløbet, og vi vil gerne køre mod nogle, som kører rigtig stærkt. Vinderen bliver jo altid husket, uanset hvilke hold der er til start. Forhåbentlig kommer de med nogle gode ryttere, som vi kan duellere mod”, siger Moberg til Feltet.dk.

Se højdepunkterne fra Le Samyn

SE OL UDEN AFBRYDELSER

 

Grundet coronakrisen blev PostNord Danmark Rundt i fjor aflyst, hvilket kostede ColoQuick 80 % af dets eksponering i 2020, og Moberg lægger da heller ikke skjul på løbets vitale betydning for det danske kontinentalmandskab.

 

”Qua vi mistede det sidste år, er det vores vigtigste uge på hele året. Så for det første er det selvfølgelig megavigtigt, at vi får det kørt, og for det andet at vi får vist os frem på alle led og kanter. Vi kommer helt sikkert forberedt til det hele”, forklarer Moberg, der skal lede tropperne i ColoQuicks forsvar af Niklas Larsens sejr fra for to år siden.

 

”Der er lidt at leve op til fra 2019, men det har vi heller ikke nogen forventninger om. Vi har målsætninger, men ikke nogen forventninger om at vinde det igen. Vi tager de chancer, som vi får”.

Annonce

 

PostNord Danmark Rundt 2021 indledes med tre etaper i det jyske, som Moberg betegner som ”klassiske Danmark Rundt-etaper”.

 

Den første af disse går fra Struer til Esbjerg, men selvom etapen udelukkende foregår langs den jyske vestkyst, så vil den tidligere rytter ikke garantere et dramatisk sidevindsræs.

 

”Der er selvfølgelig den mulighed, at der kan være sidevind. Men der skal virkelig meget til, før folk satser det hele på 1. etape. Men der kan altid danne sig en gruppe, der er så god, at den ikke bliver hentet igen. (Daniele) Bennati og (Mads) Würtz kørte jo hjem dernede (i 2016, red.). Så det kan sagtens lade sig gøre. Vind og vejr afgør det”.

 

En småkuperet etape fra Ribe til Sønderborg følger, før det på tredjedagen gælder den traditionelle afslutning på Kiddesvej i Vejle, som Moberg i sagens natur forventer vil sætte sit præg på klassementet igen i 2021.

 

”Man har set profiler som Mads P (Pedersen, red.) og Würtz knække. Så det er en hård etape. Der er mange højdemeter, masser af positionskamp og nogle vigtige nøglepunkter, hvor man kan komme til at bruge mange kræfter, hvis man ikke er vågen”, udtaler Moberg og tilføjer om etapen:

Annonce

 

”Den er så klassisk, at den nogle gange bliver kedelig. Det bliver næsten det samme hvert år. Det er jo mange år siden, at Matti (Breschel) og (Jakob) Fuglsang kørte væk på første gang op ad Koldingvej og kørte hjem. Man skal bare så nemt som muligt frem til Kiddesvej, og så må man se, hvor langt benene rækker”.

 

Efter en tur fra Holbæk til Kalundborg på 4. etape venter så 5. og sidste etape, som ganske utraditionelt udgøres af en enkeltstart. Kampen mod uret foregår på Frederiksberg og er på 11 kilometer.

 

”Det er selvfølgelig spændende med enkeltstarten på Frederiksberg. At man slutter med en enkeltstart giver måske en anden dynamik. Nogle ryttere vil givetvis have tid at hente inden enkeltstarten”, forklarer Moberg, der dog ikke vil tillægge placeringen af tidskørslen altafgørende betydning.

 

”Spænding er der helt sikkert, når vi kommer frem til Frederiksberg. Men uanset hvornår enkeltstarten ligger, gælder det om at tabe så lidt tid som muligt på Kiddesvej, og så må man se, hvem der kører den bedste enkeltstart. For det meste sidder de gode enkeltstartsryttere også med i finalen på Kiddesvej”.

 

Årets PostNord Danmark Rundt køres fra den 10. til 14. august, og du finder her alt om henholdsvis rute og hold til løbet.

Annonce

INFO
PostNord Danmark Rundt
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Medie: Ineos-patriot på vej til Quick-Step

Landevej

Odense-rytter med landsholdet i PostNord Danmark Rundt

Landevej

Transferlisten 2021-2022 - WorldTour

Landevej

Giro-sensation har fremtiden på plads

Landevej

Det store OL overblik: Program, resultater og discipliner

Landevej

Førertrøjeskift og NPV-sejr i tæt bakkespurt i Uno-X Cuppen

Landevej

Video i artiklenOptakt: Vuelta a Burgos

Landevej

Annonce

ANNONCE