\n\t\t\t\t\t\t\t\t
Se afslutningen p\u00e5 MercanTour<\/p>\n\t\t\t\t\t\t\t<\/div>
\n\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t
”Det giver sig selv, at de skal køre fuld gas alle sammen, og så må vi se, om der ikke er en enkelt eller to, der kører med helt i toppen. 1. og 2. etape er kuperede, men ikke deciderede bjerge, hvor jeg har en formodning om, at vi kan køre med om sejren.”
”3. etape slutter op ad et 10 kilometer bjerg, Jeg forestiller mig, at vi til klassementet har to ryttere, der kan være med op ad den sidste stigning. Dem prøver vi at holde til i klassementet,” siger Hardahl fra Østrig.
Med ”to ryttere” henviser sportsdirektøren til Simon Bak og førsteårssenioren Tobias Svarre. På de første to linjeløbsetaper skal de undgå tidstab, mens resten af truppen også jagter en etapesejr.
”Det er ambitionen, at vi kommer hjem med i hvert fald en top tre-placering. Vi kører selvfølgelig for at vinde. Jeg tror, at vi har et godt, alsidigt hold hernede med nogle erfarne kræfter og yngre ryttere, som kan noget forskelligt. Bak og Svarre kører godt op ad. Så har vi et par hurtige folk i (Nicklas) Amdi og Sebastian (Nielsen). Og Emil Toudal og Frederik Bjørn er gode til at ramme nogle grupper, hvis der skulle køre noget,” fortæller Hardahl.
Ved det kuperede Paris-Troyes var Nielsen og Bak de to danskere, som endte med at klare skærene i favoritgruppen. Desværre for hurtige Nielsen slap to franskmænd fra klubholdet Philippe Wagner Cycling væk, og så måtte den 22-årige nøjes med en plads lige udenfor podiet.
”Det var egentlig et rigtig fint løb. Vi havde et par ryttere, der var lidt ramt af varmen, men vi havde nogle stykker, der kørte fuld finale, og vi var med i det meste. Så kan man sige, at resultatmæssigt er det rigtig godt, selvom en fjerdeplads altid er ærgerlig. Det er noget sjovere at ramme podiet. Heldigvis har vi flere chancer her i Østrig,” udtaler Hardahl, der dog har svært ved at vurdere chancerne for en samlet podieplacering efter turen op ad Hinterstoder Höss (9,7 km á 8,2 %).
”Det kræver virkelig gode ben den sidste dag op ad den 10 kilometer stigning. Ambitionen er sådan set bare, at de kører op til deres bedste. Så må vi se, hvad de kan drive det til. De skal bare ud at prøve sig selv af. Det er jo sjældent, at vi kører så lange stigninger.”
I Østrig skal coloQuick køre mod en lang række kontinentalhold, herunder udviklingsholdene fra Jumbo-Visma og Alpecin-Deceuninck.
”Det er mange af de samme hold, som vi er vant til at køre mod i udlandet. Der er i hvert fald en håndfuld hold, som er gode. Nu har vi ikke fået den endelige startliste endnu. Vi vurderer efter det, men generelt prøver vi at køre vores cykelløb på vores egne præmisser. Vi tænker ikke så meget over, hvad de andre hold vil gøre,” lyder det fra Hardahl.
Sportsdirektøren er godt tilfreds med midtjydernes sæsonstart i både ind- og udland. Han bider mærke i flere sejre hjemme i Danmark samt Joshua Gudnitz´ i U23 Eschborn-Frankfurt, men påpeger samtidig, at mandskabets primære formål er talentudvikling.
”Resultater er altid vigtige for os, men først og fremmest handler det om udvikling på vores hold. At vi kommer hjem fra det her etapeløb styrket og som et endnu bedre hold,” konkluderer Hardahl.
Efter planen er coloQuicks næste UCI-løb Baby Giroen, hvor holdet kan vælge dets fem ryttere blandt otte i truppen. U23-udgaven af den italienske Grand Tour starter den 11. juni.