EKSKLUSIVT

ColoQuick aflyser spansk træningslejr
29. januar 2021 19:00Foto: Piet Kobusch Simonsen
af Christian Frese

ColoQuick har måttet aflyse deres træningslejr i Calpe, mens holdet heller ikke kommer til Belgien for at køre Le Triptyque des Monts et Châteaux fra den 2. til 5. april. Feltet.dk har talt med holdets chef, Christian Moberg, som har fundet en erstatning for den spanske sol.

Annonce

Marts er normalt ensbetydende med træningslejr i Calpe for ColoQuick, men i år bliver danskerne hjemme.

 

Grundet coronapandemien vil kontinentalholdet i stedet holde sin preseason-camp på Hotel Pinenhus i jyske Glyngøre med start fra den 26. februar.

 

Det fortæller mandskabets ledende sportsdirektør, Christian Moberg.

Bay om tiden i Italien: Rolfs træningstip gav to dage i sygesengen!

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

”Træningslejren i Calpe er aflyst. Det kommer nok ikke som nogen stor overraskelse for særlig mange. Vi ser ingen ide i at tage 30 mand til Spanien. Det hotel, som vi plejer at bruge, åbner først 24. marts, og der er vores sæson allerede startet. Mange ting gør, at det ikke vil være forsvarligt at tage af sted”, siger Moberg til Feltet.dk.

 

Selvom sydens sol og det bjergrige terræn skiftes ud med det tidlige danske forårsvejr og flade landeveje, så forventer den tidligere rytter ikke, at holdets samling vil foregå anderledes end vanligt.

 

”Vi skal køre løbssimulering, holdløbstræning og enkeltstartstræning. Det bliver koldere end Spanien, men det bliver ikke noget problem for rytterne. Det er vigtigt for os at være samlet som hold”, forklarer Moberg.

Annonce

 

ColoQuick-chefen fortæller at have brugt det meste af januar på at teste udstyr og tøj samt planlægge løb til den kommende sæson.

 

Sidstnævnte er i sagens natur afhængig af coronasituationen, som fortsat aflyser eller udskyder løb efter løb.

 

Senest gik det onsdag ud over det belgiske U23-etapeløb Le Triptyque des Monts et Châteaux, som ColoQuick skulle have deltaget i.

 

Aflysningen har sendt Moberg på jagt efter en erstatning til det danske mandskabs program, og Den Røde Baron erkender da også, at det muligvis ikke er sidste gang, at virussen sender ham på overarbejde.

 

”Vi har nærmest booket fuldt program frem til DM. Vi arbejder ud fra den plan, at vi får en normal sæson. Vi motiverer vores ryttere, og så kører vi de løb, som der nu kommer”, udtaler Moberg og uddyber:

Annonce

 

”Flere løb vil blive flyttet, og rytterne er forberedt på det. Vi har sæsonstart i Danmark i Rødekro den 21. marts, men ingen ved, om det kan blive til noget”.

 

Under alle omstændigheder forventer Moberg dog, at hans ryttere vil møde knivskarpe op til sæsondebuten.

 

Fra kontoret i Skive holder han nemlig styr på sit unge mandskab, enten ved at tale med rytterne over telefonen eller ved at analysere deres træningsfiler - hvis han ikke selv sidder side om side med talenterne på landevejen.

 

”Jeg har overblikket over, hvordan de 13 ryttere træner. Det er meget nemt. Trainingpeaks lyver ikke. Nogle af rytterne taler jeg med nærmest hver dag, andre hver anden dag og nogle én gang om ugen. Lad mig sige det sådan: De ligger ikke på den lade side. Så jeg er ikke nervøs. Vi skal nok være der, når sæsonen endelig går i gang”, slutter han.

 

Annonce

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Eksklusivt interviewTopresultat til RYTGER-rytter i Frankrig: Det føles som en sejr

Landevej

WorldTour- og podiedominans: Så gode har danskerne været i 2021

Landevej

Eksklusivt interviewContador peger på Giro-favoritter: Han er i god form

Landevej

Eksklusivt interviewHonoré roser kaptajnerne: Vi er klar til den lyserøde kamp

Landevej

Marcus Sander hentede første sejr

Landevej

Rekordsættende Asgreen: Holdet er altid med fremme

Landevej

Hollandsk vidunder vinder endnu en gang: DSM med 1-2 i Belgien

Landevej

Annonce