EKSKLUSIVT

ColoQuick-talent i EM-trøjen: Det var noget specielt
05. marts 2021 08:00Foto: Toke Hage
af Hans Emil Højgod - Interview: Christian Frese

Det danske talent Kasper Andersen fik en strålende afslutning på sidste juniorsæson. Danskeren vandt europamesterskabet, og kort tid efter blev det offentliggjort, at han havde skrevet kontrakt med det danske kontinentalhold coloQuick.

Annonce

Feltet.dk har været et smut forbi ColoQuicks træningslejr i Glyngøre. Du får her det første af i alt 12 interview med mandskabets 2021-trup.

EM-trøjen havde Kasper Andersen æren af at bære i ét udenlandsk cykelløb i sidste sæson, men det var derfor også en særlig oplevelse for den unge dansker.

 

Det fortæller europamesteren for juniorer til Feltet.dk.

 

Danskeren stillede i september op til det schweiziske junioretapeløb Grand Prix Rüebliland, hvor han fik muligheden for at vise EM-trøjen frem.

Mads P. tager sejren i Kuurne

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

”Det var noget specielt. Jeg fik lov at starte oppe foran, og fotograferne fulgte efter en hele tiden. Efter 1. etape kom jeg op på podiet, selvom jeg var blevet nummer fem.”

 

Andersen fik med sin sejr til europamesterskaberne slået sig fast som et af Danmarks stærke kort i cyklingens talentverden.

 

Adspurgt til hvad EM-sejren har betydet for danskeren, er det tydeligt, at den har givet ham blod på tanden.

Annonce

 

”Udover at jeg har fået en masse medieeksponering, så giver det en masse selvtillid selvfølgelig,” fortæller danskeren og fortsætter:

 

”Og måske bekræfter jeg på en måde, at min plads på coloQuick ikke er tilfældig, og at jeg fortjener at være her.”

 

Hvis man ser bort fra etapeløbet i Schweiz, fik danskeren blot nogle få muligheder for at vise trøjen frem i løbsregi.

 

ColoQuick-rytteren håber dog senere i karrieren at kunne trække den stjernede hvide EM-trøje over hovedet igen.


”Dybt nede har jeg fået en lille kærlighed til EM, fordi det var min første rigtig store sejr. Jeg vil gerne genvinde det som U23 på et eller andet tidspunkt,” lyder det fra Andersen.

 

Et skridt op ad stigen

Allerede tre uger inden EM-sejren blev hentet hjem til Danmark, havde talentet skrevet kontrakt med det danske kontinentalhold coloQuick.

Annonce

 

Inden da var Andersen en del af juniorholdet Team NPV - Carl Ras Roskilde Junior, og med skiftet tog danskeren derfor et skridt op ad den famøse stige.

 

Dette skridt kan han også mærke i sit virke som cykelrytter.

 

”Jeg ved ikke, om jeg vil sige, at jeg tager det mere seriøst. Men der er nogle flere ting på spil, og jeg vil det mere nu end nogensinde før, måske på grund af coloQuick,” fortæller den kun 18-årige dansker.

 

Med skiftet til det nye hold og det højere niveau tror Andersen selv, at han kan få bedre grobund til sin udvikling.

 

”De giver mig håb og forskellige muligheder, som gør, at jeg har flere brikker at flytte rundt på. Flere chancer for løb og træningslejre for at bevise mig selv og vise mig selv frem.”

Annonce

 

Indtil videre har Andersen og resten af coloQuick-mandskabet i denne sæson ikke fået lejligheden til at vise deres evner frem på grund af covid-19 pandemiens konsekvenser.

 

Europamesteren har derfor heller ikke nogen særlige løb, som han har udset sig. Han ser dog i stedet meget frem til blot at komme i gang.


”Jeg regner med, at lige så snart vi får lov til at køre løbene, så står jeg og holdet knivskarpt. Så skal vi vise, hvorfor vi er på coloQuick,” lyder det selvsikkert fra Andersen.

 

Selvom det er svært at vide, hvornår sæsonen går i gang for det danske kontinentalhold, vil Andersen nyde sit første år som senior, da han endnu ikke føler så stort et pres på sine præstationer.

 

Alligevel er målene for sæsonen klare for danskeren.

 

”Jeg vil gerne lære nogle ting og forhåbentlig vinde et løb eller to,” slår han fast.

Annonce

 

Udvikling er vigtigst

Den talentfulde dansker har på nuværende tidspunkt ikke travlt med at tænke langt ud i fremtiden. Med kontrakten hos coloQuick er planerne for 2021 sikret, og Andersen vil nøjes med at fokusere på sin udvikling.

Adspurgt om han har gjort sig nogen tanker om sin karrierevej, viser danskeren tillid til sine sportsdirektører.

 

”Nej, lige nu vil jeg gerne have lidt ro på, så jeg kan afslutte skolen. Så tror jeg, at (Brian) Hellerup og (Christian) Moberg kan føre mig et godt sted hen.”

 

Hvilken ryttertype, som den unge dansker skal udvikle sig til, har han heller ikke lagt sig fast på endnu.

 

”Jeg vil gerne kunne præstere på alle niveauer, indtil jeg finder ud af, hvor jeg ikke præsterer så godt. Jeg synes, at det ville være ærgerligt at afskrive noget,” forklarer han.

 

Ved sejren til juniorernes EM i Frankrig vandt Andersen en ubegribelig tæt spurt i et decimeret felt.

Annonce

 

Den flotte sejr skal måske tilskrives danskerens mentalitet. Andersen vil ikke lade sig slå ud af selvforskyldt tvivl på egne evner, og han vil altid give de chancer, som han kan køre sig til, et skud.

 

”Der er ikke nogen grund til at sige til sig selv, at man ikke kan køre en god spurt, selvom det måske ikke står på ens visitkort. Jeg vil gerne give det et forsøg, især i mindre grupper, og jeg vil gerne kunne køre op ad.”

 

Danskeren håber, at han i fremtiden kan tage endnu et trin op i niveau, men det er ifølge ham selv ikke noget, der ligger i kortene i den nærmeste fremtid.

 

”Måske om to-tre år kan jeg komme et skridt højere op eller to. Lige nu handler det bare om udvikling, så jeg kan tage skridtet op på den bedst mulige måde og på den måde få den bedst mulige karriere fremover,” forklarer Andersen og fortsætter:

 

”Jeg vil hellere have en lang og god karriere end kun være god de næste to-tre år.”

Annonce

INFO
Kasper Andersen
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Pogacar om Tour-trup: Skuffet over Polanc ikke er med

Landevej

Lefevere: At udtage Cavendish ville gøre Bennett nervøs

Landevej

Pieters hollandsk mester: Sportsdirektør beordrede mig af sted

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewDM-bronzevinder har døjet med feber

Landevej

Overblik: Nationale linjeløbsmestre 2021

Landevej

Overblik: Nationale enkeltstartsmestre 2021

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewHumpede på podiet: Norsgaard melder klar til linjeløb

Landevej

Annonce

ANNONCE