EKSKLUSIVT

ColoQuick-rytter vil ikke være statist i mødet med Pogacar
09. juni 2021 11:30
af Mikkel Tofte Langerhuus - Interview: Christian Sønder Frese

Vi fangede en af de syv ColoQuick-ryttere, der skal prøve at bide skeer med Tadej Pogacar og resten af WorldTouren, når starten på første etape af Slovenien Rundt går senere i dag, og her vil Frederik Muff ikke acceptere en rolle som statister.

Annonce

ColoQuick har fået et wildcard til Slovenien Rundt, der løber af stablen senere i dag. Her er også UAE Team Emirates til start med Tadej Pogacar, der anses for at være løbets altoverskyggende favorit. 

 

Alligevel tror Frederik Muff på sit holds muligheder på de slovenske landeveje, da niveauet har været tårnhøjt i de danske løb i år. 

 

"Jeg tror, vi kører stærkt. Jeg synes, at både os og den danske elite har rimelig god fart på. Jeg synes saftsuseme, at der er blevet kørt stærkt i Danmark i år. Man kan også se det på de gange, som både vi og de andre danske hold har været i udlandet, at så kører vi også med helt i top," siger Muff til Feltet.dk. 

Padun gør det for anden dag i streg i Dauphine - Vingegaard toer

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Det betyder, at det danske kontinentalhold ikke er tilfreds med blot at være til start. De vil køre med i den sjove ende af feltet. 

 

"Vi skal være med til at sætte præg på løbet og ikke bare være statister," lyder det fra Muff. 

 

Han slår dog fast, at mødet med sportens største stjerner bliver en udfordring - en sjov udfordring ikke desto mindre. 

Annonce

 

"Det er ret spændende for os at se, hvordan vi som dansk kontinentalhold står i forhold til verdens bedste ryttere," konstaterer Muff. 

 

Artiklen fortsætter under billedet. 

UAE og Tadej Pogacar er til start med et hold, der ligeså vel kunne være deres Tour de France-hold, mener Muff. 

 

KOM FORREST I FELTET MED DISCOVERY+.

 

Anderledes rolle end normalt

Normalt er Muff og resten af ColoQuick-holdet vant til at køre med om sejrene og forme løbene hver gang. Det bliver ikke tilfældet på de slovenske landeveje, da der er flere hold til start med mere 'firepower' end dem. 

 

Derfor får holdet en anderledes rolle i feltet, i forhold til den de er vant til, når løbene køres på dansk jord. 

Annonce

 

"Det er klart, at vi i Danmark er vant til at køre med om sejren hver gang. Vi skal ikke afsted, hvis vi ikke kan køre med om sejren. Jeg tænker, at hvis en af vores ryttere skulle havne i finalen hernede, så kan de nok tillade sig at være lidt mindre initiativrige, end de måske skulle være herhjemme," fortæller Muff. 

 

I stedet skal de køre klogt og spare på kræfterne, da de her af nødt til at acceptere, at løbet bliver kørt på andres præmisser. Det betyder dog ikke, at den 27-årige dansker ikke vil jagte mulighederne. 

 

"Jeg kunne forestille mig, at jeg skal søge udbrud. Og hvis jeg ikke kommer i udbrud, skal jeg være lidt en ’bodyguard’ for de hurtige folk og for Jeppe Pallesen," siger Muff. 

 

At ramme udbruddet på dagens første etape bliver ikke desto mindre en udfordring, da der, ifølge danskeren, er mange, der stadig er friske og vil ud og vise sig frem. Det kan give en hektisk start, hvor kampen om at ramme det rigtige udbrud bliver hård. 

 

"Udbruddet får måske lidt nemmere ved at køre på fjerde- og femtedagen, når folk har lidt ondt i stængerne og ikke er helt så vilde med at komme ud at hænge. Der er nok rigtig mange hold, som gerne vil ud at have noget tid på Eurosport i morgen," slutter Muff. 

Annonce

 

Udover Frederik Muff har ColoQuick Kasper Andersen, Oliver Wulff, Sebastian Changizi, William Blume, Nicolai Brøchner og Jeppe Pallesen med til Slovenien. 

 

Også Julius Johannesen er til start for sit hold, Uno X. 

 

LÆS VORES OPTAKT TIL SLOVENIEN RUNDT HER.

INFO
Slovakiet Rundt
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Pogacar om Tour-trup: Skuffet over Polanc ikke er med

Landevej

Lefevere: At udtage Cavendish ville gøre Bennett nervøs

Landevej

Pieters hollandsk mester: Sportsdirektør beordrede mig af sted

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewDM-bronzevinder har døjet med feber

Landevej

Overblik: Nationale linjeløbsmestre 2021

Landevej

Overblik: Nationale enkeltstartsmestre 2021

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewHumpede på podiet: Norsgaard melder klar til linjeløb

Landevej

Annonce

ANNONCE