Colombiansk stortalent slår Landa og Evenepoel på kongeetape
01. august 2020 16:29Foto: Team Ineos
af Christian Frese

Ivan Sosa vandt her til eftermiddag 5. og sidste etape af Vuelta a Burgos, da den unge colombianer besejrede Mikel Landa og Remco Evenepoel på Lagunas De Neila. Belgieren vinder løbet samlet.

Annonce

Ivan Sosa fik revanche for den store nedtur på torsdagens 3. etape, da han for tredje år i træk vandt kongeetapen af Vuelta a Burgos.

 

Colombianeren kørte fra Mikel Landa og Remco Evenepoel på finalebjergets afsluttende kilometer og kom solo i mål.

 

Landa blev nummer to få sekunder foran Evenepoel, som dermed sikrede sig den samlede sejr foran netop spanieren og holdkammeraten Joao Almeida.

Radio Tour, sæson 2, afsnit 15: De flotteste cykeltrøjer gennem tiden og besøg af Per Bausager

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Løbsreferat

5. og sidste etape af Vuelta a Burgos bød på næsten 3000 højdemeter og en afslutning på Lagunas De Neila-stigningen (14,1 km á 5,5 %), som med sine stejle sidste fire kilometer udgjorde en oplagt mulighed for et angreb på klassementet.

 

Hverken Alex Aranburu (Astana), Lukas Pöstlberger (Bora) eller Julen Irizar (Euskaltel) var med, da rytterne tog starten på endnu en varm dag i Spanien.

 

Efter flere udbrudsforsøg lykkedes det Daniel Navarro (Israel), Angel Madrazo (Burgos), Delio Fernandez (Nippo) og Arjen Livyns (Bingoal) at slå et hul til feltet efter 29 kilometers kørsel, og de fik siden selskab af først Gotzon Martin (Euskaltel) og dernæst Joel Nicolau (Caja Rural).

Annonce

 

Feltet var efter den hektiske start endelig tilfreds med udbruddets sammensætning og lod de seks lykkeriddere sejle væk. Gruppens forspring nåede således over seks minutter, før feltet begyndte at reducere afstanden efter godt 50 kilometer.

 

Særligt Deceuninck - Quick-Step med den førende Remco Evenepoel samt Mitchelton-Scott med kaptajnerne Esteban Chaves og Simon Yates tog ansvaret for at holde de forreste i snor.

 

Positionskampen var hård, og det var medvirkende til, at udbruddet blot havde tre minutter med 35 kilometer til mål.

 

Alex Edmonson (Mitchelton-Scott) trak og trak, og da Bahrain-McLaren efterfølgende lagde konkurrenterne under pres på etapens næstsidste stigning, var udbruddet så godt som hentet.


Finalebjerget

I bunden af Lagunas De Neila kørte Madrazo solo i front, men allerede med ti kilometer til toppen var det slut for spanieren, som blev hentet af feltet som sidste mand.

 

FDJ, Bahrain-McLaren og Mitchelton-Scott bestemte farten på stigningens nemme nedre halvdel, men da rytterne ramte de stejle procenter med fire kilometer til toppen, eksploderede frontgruppen.

Annonce

 

Damiano Caruso (Bahrain-McLaren) satte hårdt tempo, og det banede vejen for et angreb fra italienerens holdkaptajn Mikel Landa.

 

Kun Sepp Kuss (Jumbo-Visma) kunne i første omgang følge med, men også amerikaneren måtte hurtigt opgive at følge Landa.

 

Bagved spanieren samledes Evenepoel, Chaves, Yates og Ivan Sosa (Ineos) i en forfølgergruppe, men efter yderligere en kilometer røg briten fra.

 

Med 2,5 kilometer til mål fik trioen så kontakt med Landa, men det fik blot Bahrain-McLaren-kaptajnen til at accelerere for anden gang, og det kostede Chaves pladsen i gruppen.

 

Landa og Evenepoel så ud til at have overskud, mens Sosa var anderledes besværet.

Annonce

 

Halvanden kilometer fra toppen kom det ventede angreb så. Evenepoel forcerede, men selvom belgieren med det samme åbnede et hul til Landa og Sosa, så formåede de to at komme tilbage inden kilometerporten.

 

Trioen gik samlet ind på den sidste kilometer, og her angreb Sosa med 500 meter tilbage. Colombianeren havde virket presset, men lagde øjeblikkeligt luft til Landa og Evenepoel, som for første gang viste svaghedstegn.

 

Ineos-rytteren var dagens stærkeste mand og kørte solo i mål til en stor revanchesejr efter torsdagens nedtur.

INFO
Vuelta a Burgos 
Nyheder Profil Resultater
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Eksklusivt interviewVejkaptajnen Kragh ser fremad: Vi skal have mere ud af det

Landevej

Video i artiklenLIVE nu: Hvem slår til på Giroens anden bjergetape?

Landevej

Video i artiklenCarthy, Bernal & Evenepoel: Eksperterne gør status over Giro-favoritterne

Video

Video i artiklenFavoritvurdering: Torsdagens løb i Ungarn, Spanien og Belgien

Landevej

Video i artiklenOptakt: 6. etape af Giro d’Italia

Landevej

Video i artiklenGiro d'Italia-analyse: Kunsten at lære af sine fejl

Landevej

Video i artiklenEvenepoel: I dag vil blive hård – alt vil afhænge af holdenes taktik

Video

Annonce