Breaking!

CHRISTOPHER JUUL-JENSEN VINDER ETAPESEJR I SCHWEIZ RUNDT
12. juni 2018 17:20 af Mathias Høj Foto: Sirotti

Danske Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-SCOTT) vandt tirsdag en stor etapesejr på fjerde etape af Schweiz Rundt. Danskeren vandt foran Michael Matthews (Team Sunweb) og Yves Lampaert (Quick-Step Floors).

28-årige Christopher Juul-Jensen kunne tirsdag køre solo over målstregen på landingsbanen i Gstaad på fjerde etape af Schweiz Rundt. Den danske Mitchelton-SCOTT-rytter tog dermed karrierens største sejr på den helt store scene.

 

Etapereferat

Tirsdagens fjerde etape af Schweiz Rundt bød på en 189,2 kilometer våd og lang etape med start i gårsdagens målby Gansingen og mål i lufthavnen i Gstaad. Sidste gang målbyen Gstaad var med i det schweiziske etapeløb var i 1994, hvor belgiske Johan Museeuw vandt i den afgørende spurt.

 

Da årets fjerde etape blev frigivet efter den neutrale zone, var der hurtigt seks rytterer, som rev sig løs af feltet. De seks rytterer var Silvan Dillier og Nans Peters (AG2R La Mondiale), Nathan Brown (EF Education First), Mark Christian (Aqua Blue Sport), Paul Ourselin (Direct Energie) og danske Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-SCOTT). Bedst placeret i det samlede klassement af de seks rytterer var Silvan Diller blot ét minut og 23 sekunder efter landsmanden og løbets førende rytter Stefan Küng (BMC Racing Team).

 

Etapens første kategori-to stigning Staffelegg kom efter blot 24 kilometers kørsel, hvor den unge 24-årige franskmand Paul Ourselin tog maksimum bjergpoint, mens de efterfølgende point blev fordelt mellem Mark Christian og Silvan Dillier. Imidlertid var seksmandsudbruddets forspring til feltet steget til hele seks minutter, hvorfor Silvan Dillier virtuelt var i førertrøjen.

 

Regnen blev ved med at sile ned over ryttererne på de schweiziske landeveje, hvor BMC Racing Team tog ansvaret for føringsarbejdet i feltet. Det amerikanske mandskab fik dog senere hjælp til føringsarbejdet fra Bora-Hansgrohe og Quick-Step Floors, der med henholdsvis Peter Sagan og Fernando Gaviria havde stor interesse i en etapesejr i lufthavnen i Gstaad.

 

Udbruddets forspring skrumper og et dansk angreb

Efterhånden som feltet kom tættere på etapens anden- og sidste kategori-to stigning Saanemmoeser, blev udbruddets forspring mindre og mindre. Seksmandsudbruddet med danske Christopher Juul tog hul på Saanemmoeser med blot ét minut og 25 sekunder til et jagtende felt i højt tempo ført an af Bora-Hansgrohe, Quick-Step Floors og Team Sunweb.

 

Christopher Juuls udbrudsmakker Nans Peters lancerede et angreb på dagens sidste stigning, hvor den danske Mitchelton-SCOTT-rytter satte efter franske Peters. Den franske AG2R-rytter så længe ud til at sætte danske Juul til vægs opad stigningen, men danskeren kørte op til Peters igen på nedkørslen af Saanemmoeser.

 

Med et jagtende felt ind imod landingsbanen i Gstaad så angrebsduoens levetid meget kort ud, men Christopher Juul trådte med sine velkendte høje watt forbi Peters og kørte enehersker ind på den afsluttende omgang på landingsbanen i Gstaad med små 20 sekunders forspring til feltet. Forspringet viste sig at holde hele vejen til målstregen, hvor danskeren kunne række armene i vejret og sende en lille hilsen til sine gravide kone i Danmark.

 

Stefan Küng fører fortsat i den samlede stilling med blot tre sekunder ned til sine holdkammerater Richie Porte, Greg Van Avermaet og Tejay Van Garderen.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Dobbelt op for Corendon i Norge

BinckBank Tour-analyse: Spillefuglenes mareridt

Magnus Bak Klaris på podiet i Tour de l’Avenir

Mühlberger vinder i Binckbank Tour – To danskere i top-10

Manzin vandt i Limousin mens Edet vandt samlet

Vos igen stærkest i norsk heldagsregn

Carlos Sastre Classic og Cykelstafetten aflyses

Russisk stjerne: Kører OL 2020 for et andet land

Lars Bak udgiver ny bog

Caja Rural jagter den forløsende etapesejr

Kruijswijk og Bennett fører LottoNL an i Vueltaen

Italiensk banetalent rygtes til Team Sky

Europamester erstatter syg polak i Vueltaen

Colombiansk kaptajn misser Vueltaen

Optakt: 6. etape af BinckBank Tour

Første amerikanske sejr ved polarcirklen

Amerikanske hold dominerer på enkeltstart i Colorado

Nyt managerspil starter i morgen - næsten 6000 i puljen!

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

Ewan om Touren: Ved ikke hvad de tænkte

Vos tager sejren i Mysen

Corts angreb ikke planlagt – ”Hvad laver du her?”

Optakt: EuroEyes Cyclassics (Vattenfall Cyclassic)

Følg de danske klassikerspecialister på Amstel-etapen i BinckBank Tour

Edet tager fornem sejr i Frankrig

BinckBank Tour-analyse: I morgen var der atter en dag

Tysk spurtsejr på 1. etape af Tour de l’Avenir

Amerikansk sejr i Norge – Fuglsang i offensiven

Enkeltstartsmester fortsætter hos BMC

MAGNUS CORT VINDER UDBRUDSSEJR I BINCKBANK TOUR

Medie: Endnu en rytter forlader Sunweb

Brostensspecialist skifter til Movistar

Lars Bak med Lotto til tysk WorldTour-løb

Australsk banetalent bliver professionel

Cofidis-manager om Hansen: Nu kan vi gå efter klassement

Skægget franskmand jagter X-Men-medvirken

Stjerneparade meldes klar til Vueltaen

Skræmmende fransk bruttotrup til VM

Sagan kører Vueltaen som VM-forberedelse

Transferlisten 2018-19

Jesper Hansen skifter til Cofidis