Annonce

EKSKLUSIVT

Juul-Jensen: Post Danmark Rundt betyder meget for en dansk rytter
22. januar 2021 15:00Foto: Sirotti
af Interview: Rasmus Brandt. Artikel: Frederik Holst Pedersen

Tiden er fløjet afsted for Christopher Juul-Jensen, der i år kører sin sjette sæson for Team BikeExchange og Juul-Jensen er pludselig blevet en af de erfarne. Feltet.dk har snakket med danskeren og bringer interviewet over tre dele. Anden del, der bringes her, handler om højdepunkterne i karrieren og ambitionen om, at altid blive bedre. 

Christopher Juul-Jensen: Jeg havde ømme ben efter udbrud i går

se mere cykling på

På næstsidste etape af Post Danmark Rundt i 2015 i Helsingør kørte den danske mester i enkeltstart Christopher Juul-Jensen en fænomenal enkeltstart.

 

Han måtte dog se etapesejren gå til den unge ColoQuick-rytter Mads Würtz Scmidt, men Juul-Jensen kunne efter etapen iklæde sig løbets førertrøje. En førertrøje han også på sidste etape holdt fast i og dermed kunne den daværende Tinkoff-Saxo-rytter tage karrierens største sejr.

 

Sidenhen er der kommet en etapesejr i WorldTour-løbet Tour de Suisse til i 2018, men sejren i det danske løb har en helt speciel plads hos danskeren.

 

”Som dansk rytter så er mesterskabstitlerne og Post Danmark Rundt det vigtigste. Post Danmark Rundt-sejren er virkelig noget, der betyder meget for mig,” lyder det fra danskeren, der blot mangler et mesterskab i linjeløb for at have vundet de tre løb, som han nævner.

 

En smilende Juul-Jensen på podiet efter sejren i Post Danmark Rundt i 2015. Foto: Thomas Sjørup

 

Selvom Post Danmark Rundt-sejren har en speciel plads hos Juul-Jensen, så betyder alle hans triumfer meget.

Annonce

 

”Altså mine største oplevelser går nok sådan hånd i hånd og har lige stor værdi for mig. Sejren i Post Danmark Rundt, DM i enkeltstart og etapesejren i Tour de Suisse, samt holdtidskørslen i Tirreno-Adriatico i 2019 er alle nogle store personlige sejre, som jeg har opnået,” lyder det om sejrene og Juul-Jensen fortsætter.

 

”Det er sådan set de eneste sejre, som jeg har, men dem er jeg også meget stolt af,” siger danskeren.

 

Team BikeExchange-rytteren håber dog, at der med tiden kan blive skrevet mere på hans generalieblad.

 

”Det er nogle store oplevelser og sejre, som jeg selv har haft og der kommer forhåbentlig flere,” indskyder han optimistisk. 

 

Man kan se i ansigtsudtrykket, hvor meget en sejr betyder. Foto: Sirotti

Annonce

 

Store oplevelser som hjælperytter - Øjner endnu et OL

Som udpræget hjælperytter er det ikke tit, at Juul-Jensen selv har muligheden for at køre efter sin egen chance. Derfor ser den 31-årige også tilbage på løb, hvor hans hold har klaret det godt med stor glæde.

 

”Det var også godt at være med til Giroen i 2015, VM i 2019 og Giroen 2018 på trods af, at sejren glippede, så står den ret tydeligt i erindringen som hjælperytter,” lyder det.

 

VM i 2019 behøves nok ikke en nærmere introduktion, her fik Danmark sin første verdensmester hos herrerne, da Mads Pedersen forbløffede en hel cykelverden i kulden og regnen i Yorkshire.

 

Giroen i 2015 startede ud med, at danskerens hold sluttede som nummer to på holdtidskørslen og sidenhen kunne Juul-Jensens kaptajn Alberto Contador lade sig krone som vinder i Torino. I 2018 var Juul-Jensen skiftet til Mitchelton Scott og her havde Simon Yates længe førertrøjen og lignede en vinder, men på 19. etape faldt han helt sammen og endte løbet som nummer 21. Undervejs blev det dog til tre etapesejre og 13 dage i lyserødt.

 

Juul-Jensen agerer også hjælper på landsholdet og var med til OL i Rio i 2016. Selvom han ved, at det bliver svært, så drømmer han om, at endnu en gang at hjælpe Jakob Fuglsang frem til medaljer. 

Annonce

 

”Vi har kun fire pladser og talentmassen er klart vokset siden 2016, men jeg går helt klart efter det. Jeg har kvaliteter som cykelrytter, der kan bruges i alle slags terræn og det er vigtigt når man er et lille hold. Jeg vil mene, at mine egenskaber er velegnede til et sådant hold, men der er jo verdensklasseryttere, som jeg skal op imod,” lyder det pragmatisk fra Juul-Jensen.

 

Juul-Jensen fører feltet an for Danmark ved OL i Rio i 2016. Bag ham skimtes Jakob Fuglsang, der vandt sølv ved legene. Foto: Sirotti

 

Målet er altid at blive en bedre cykelrytter

De personlige ambitioner er altså til stede hos hjælperytteren Juul-Jensen, der drømmer om flere sejre og endnu et OL i den kommende sæson.

 

Der er dog en ambition og et mål, der overskygger de andre hos rytteren, der er opvokset i irske Kilmacanogue.

 

”Altså uden at snakke om mit løbsprogram, så er mit mål altid bare at blive en bedre cykelrytter. Det er ligegyldigt om det er et lille løb eller verdens største cykelløb. Jeg vil køre løbet forfra og være med fremme og være med til at gøre en forskel, ved at enten selv køre stærkt eller gøre mine holdkammerater bedre,” fortæller danskeren.

Annonce

 

Netop det med at gøre sine holdkammerater bedre er noget der fylder for danskeren, der sætter en ære i at udføre det stykke arbejde, som han er ansat til, men skulle muligheden for en sejr opstå, så griber han velvilligt den.

 

”Det er mit arbejde og det er det som jeg sætter pris på at gøre godt. Skulle der så opstå en mulighed for at køre efter sejren selv, så ville jeg gribe den med begge hænder og hele tiden køre efter at vinde,” siger Juul-Jensen.

 

Selvom han udfører arbejdet som hjælperytter med stor tilfredsstillelse og har fået store oplevelser på den konto, så er det alligevel drømmen om at stå øverst på podiet, der motiverer, når han træner.

 

”Det at være den vindende rytter er det, der fylder mest når man træner, men det bygger jo igen også ovenpå at være en bedre cykelrytter,” slutter den danske rytter.

 

I tredje og sidste del af interviewet kommer Christopher Juul-Jensen ind på udskiftningerne på Team BikeExchange i 2021, hvor en fortabt søn vender hjem og antallet af Yates-tvillinger er blevet halveret. 

Annonce

 

I år er der kun en Yates-bror at hjælpe på Team BikeExchange, nemlig Simon. Her ses Simon og Juul-Jensen i aktion i Giroen i 2018. Foto: Sirotti

INFO
Christopher Juul-Jensen
Nyheder Profil Resultater Statistik
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenInterview med Ballerini efter sejr

Video

Honoré med fjerdeplads i flot sejr til Gaudu

Landevej

Video i artiklenBallerini vinder suverænt Omloop Het Nieuwsblad

Video

Ballerini uslåelig i spurten efter skuffende dansk Omloop

Landevej

Video i artiklenMoscon kører den hårdt fra front på Kappelmuur

Video

Video i artiklenStort styrt i Belgien

Video

Historisk: Skjelmose smadrer dansk WorldTour-rekord

Landevej

Annonce