Annonce

EKSKLUSIVT

Christopher Juul-Jensen er blevet den erfarne holdmand
20. januar 2021 17:00Foto: Mitchelton-Scott
af Interview: Rasmus Brandt. Artikel: Frederik Holst Pedersen

Tiden er fløjet afsted for Christopher Juul-Jensen, der i år kører sin sjette sæson for Team BikeExchange og han er pludselig blevet en af de erfarne ryttere på det australske hold. Feltet.dk har taget sig en snak med danskeren og bringer interviewet over flere dele. Første del, der bringes her, handler om den udvikling som danskeren og holdet har gennemgået de seneste år.

Christopher Juul Jensen efter Giro d’italia: Man bruger tre uger på at glæde sig til det er slut

se mere cykling på

31-årige Christopher Juul-Jensen går ind til sin 10. sæson som professionel og sjette på Team BikeExchange.

 

På det australske mandskab oplevede danskeren karrierens største triumf, da han i 2018 vandt en etape af Tour de Suisse og generelt er danskeren en skattet hjælperytter på WorldTour-holdet, der ifølge danskeren har gennemgået en positiv udvikling de seneste år. 

 

”Jeg starter nu mit 10. år som professionel, hvilket lyder lidt vildt. Jeg har været i gang i nogle år og det er mit sjette år på GreenEdge [Organisationen bag Team BikeExchange]. Der har været en tydelig udvikling i den måde, hvorpå holdet bliver drevet på. Holdet er blevet mere professionelt, hvilket er en klar fordel,” lyder det fra Juul-Jensen.

 

Selvom mindsettet omkring setuppet nok er blevet et andet i den tid, som Juul-Jensen har været på holdet, så er der stadigvæk en særlig ånd omkring holdet. 

 

”Ja, det synes jeg. Ånden virker ret uforandret. Stemningen, kulturen og holdånden er fuldstændig den samme. Det er den vigtigste del af holdet, mener jeg,” siger danskeren, der altså mener, at den særlige australske holdånd stadig er til stede på Team BikeExchange.

 

Det er dog ikke kun selve holdets grad af professionalisme, der har ændret sig i den tid, hvor danskeren med de irske rødder og opvækst har været en del af det. Danskerens egen rolle på holdet har også gennemgået en forandring.

Annonce

 

”Jeg har fået mere ansvar og min rolle på holdet er en anden end da jeg startede. Jeg har jo lært, holdet, ledelsen og rytterne rigtig godt at kende,” siger Juul-Jensen.

 

Og det er blot helt naturligt, at danskeren har fået mere ansvar på holdet igennem de fem år, som han har været der indtil videre. For Juul-Jensen har formået at bygge lag ovenpå lag af sit niveau og fortæller, at han føler, at han særligt de seneste tre-fire år er blevet bedre og har kunnet køre hurtigere. 

 

”Jeg har bevæget mig et hak op rent niveaumæssigt. Det virker til, at det hele går efter planen og jeg kan udholde de samme watt. Nu glæder jeg mig bare til at køre endnu et år med ekstra kilometer i benene,” lyder det fra den 31-årige rytter, der ikke kan vente med at komme i gang med sæsonen.

 

En af de erfarne på holdet nu - føler sig stadig som en af de unge

Forud for denne sæson er nogle af de store kulturbærere på det australske hold enten skiftet væk eller har indstillet deres karriere. Med Adam Yates skifte til INEOS Grenadiers, Daryl Impeys skifte til Israel Start-up Nation og Michael Albasinis karrierestop har holdet mistet 25 sæsoners erfaring på holdet.

 

Nogle skal udfylde de huller, som de tre har efterladt i holdets erfaringsbank og en rytter, der får mere at skulle have sagt nu bliver Juul-Jensen, selvom han nu stadig ser sig lidt som en neopro. Danskeren kan dog godt se, at han er en af de erfarne nu.

Annonce

 

”Ja, selvom det lyder vildt. Jeg føler mig stadig som en af de yngste, men som til VM i fjor er jeg pludselig en af de ældste på holdet. Det er jo også meget sundt, at stadig være nyforelsket i sporten og alt, hvad det indebærer når man skal i gang,” lyder det fra danskeren om sin sport.

Chris Juul-Jensen til VM I Imola som den næstældste på det danske hold. Foto: Sirotti

 

Det er uden tvivl nogle store sko, som Juul-Jensen skal udfylde. Tidligere har holdet også sagt farvel til Svein Tuft- og Matthew Haymans enorme erfaring og særlige roller på holdet. 

 

”Det er ryttere, som alle har haft en nøglerolle på holdet. Ikke nødvendigvis resultatmæssigt, men mere når det kom til sammensætning af holdet og jeg håber og fornemmer, at jeg bevæger mig i den retning. Så er det op til mig selv at tage ansvaret på mig og gøre det så godt, som jeg kan. Jeg skal huske at bruge den erfaring, som jeg har. Og så skal jeg minde mig selv om, at jeg har været professionel i ti år,” siger danskeren.

 

Juul-Jensen har dog stadig nogle erfarne kræfter at læne sig op ad og blandt andet er Hayman, der på smukkeste vis vandt Paris-Roubaix i 2016, stadig tilknyttet holdet - nu som sportsdirektør. 

 

Udvikling på hjemmefronten - Fra Nobelprislitteratur til Pixie-bøger

Tidligere har det i medierne kunne læses, at den danske Team BikeExchange-rytter er lidt af en læsehest. Sådan er det stadigvæk, men intensiteten er blevet skruet lidt ned. Danskeren forsøger dog stadig at få læst så mange bøger som muligt.

Annonce

 

”Jeg prøver på det. Jeg praktiserer det lidt mere stille end da jeg tidligere synes, at det var vigtigt at fortælle alt og alle. Jeg gør alt, hvad jeg kan for at komme igennem nogle bøger, men virkeligheden har vist sig at være en anden efter, at jeg er blevet far,” lyder det fra den voksne Juul-Jensen.

 

Siden danskeren for to et halvt år siden blev far, er det ikke blevet til meget læsning derhjemme. Heldigvis kan man i stedet tage tiden på træningslejrene i brug, hvis da bare ikke, at træningen fylder for meget.

 

”Vi har trænet så meget, at der ikke rigtigt har været tid. Men det er stadig min foretrukne underholdning inden jeg skal i seng. Det er den måde, hvorpå jeg få hjernen til at koble fra,” fortæller danskeren om en af de årsager der er til, at han læser. 

 

Når han er afsted med cykelholdet, så står der Nobelprisvindende litteratur på sengekanten for tiden, medens når han er hjemme hos familien i København, så er det litteratur af en lidt anden slags. 

 

”Lige nu læser jeg Olga Tokarczuks ’De Rejsende’. Den er ret god indtil videre, men nu må vi se om jeg kan få læst den færdig inden jeg kommer hjem. Når jeg er derhjemme, så er det vigtigere at læse Pixie-bøger," slutter danskeren.

Annonce

 

Den næste del af interviewet med Christopher Juul-Jensen bliver et kig frem imod målene og opgaverne i denne sæson, men også et tilbageblik på de største højdepunkter og oplevelserne i karrieren.

Næste del af interviewt med Christopher Juul-Jensen handler blandt andet om sejren i Postnord Danmark Rundt i 2015. Foto: Thomas Sjørup

INFO
Christopher Juul-Jensen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Mitchelton-Scott
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 7. etape af UAE Tour

Landevej

Video i artiklenOptakt: Faun-Ardeche Classic

Landevej

Video i artiklenOptakt: Omloop Het Nieuwsblad

Landevej

Eksklusivt interviewAsgreen er klar til krig i Flandern

Landevej

Video i artiklenUAE Tour-analyse: Nogle ting forandrer sig aldrig

Landevej

Følg årets første brostensklassikere

Landevej

Følg den store finale i UAE Tour

Landevej

Annonce