EKSKLUSIVT

Christian Moberg om første løb i 2020-sæsonen: Alle ville vinde!
21. november 2020 18:00Foto: Dorte Adelfred
af Interview: Christian Frese. Artikel: Frederik Holst Pedersen

Feltet.dk har taget en snak med den nytiltrådte ledende sportsdirektør på Team ColoQuick Christian Moberg. Interviewet bliver bragt over tre dele og tredje og sidste del, der bringes i dag, handler om, hvordan den forkortede 2020-sæson forløb, da rytterne endelig kom i gang. 

Annonce

Tidligere har vi bragt en artikel om, hvordan rytterne og staben på Team ColoQuick kom igennem Covid-19-nedlukningen af cykelverdenen i foråret.

 

I dag skal det handle om selve sæsonen, der blot bød på en tredjedel af de sædvanlige løb for ColoQuick og kun strakte sig over lidt mere end to måneder. Første løb var Randers Bike Week, der startede den sjette august. Selvom kalenderen skrev august, var det ikke anderledes, end hvis det havde været det første løb i en regulær sæson, bortset fra på et punkt; alle ville vinde.

 

”Vi kom til Randers Bike Week, som plejer at være træning for os og vi var meget tæt på udtagelsen til EM. Rytterne skulle nu stå knivskarpt, og de ville alle vinde. Nogen af dem vandt noget, og nogen af dem faldt lidt igennem,” lyder det fra Moberg, der fortsætter.

Radio Tour, Sæson 2, Afsnit 29: Den store afrunding på cykelsæsonen

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

”Man er altid nervøs før det første løb, uanset om det er i april eller august. Hvor står jeg, og jeg har trænet det, som jeg skulle?” siger Moberg.

 

Specielt i denne sæson har der været store spørgsmålstegn om træningen og vi skrev i anden del af interviewet med Moberg, at nogle ryttere havde været bedre til at omsætte sig til et forår uden løb end andre. 

 

Der var også forskellige ting på spil for rytterne og specielt de lidt ældre ryttere på holdet, som Nicolai Brøchner, der tidligere har kørt som professionel, havde meget at skulle bevise i få løb og var måske lidt ekstra nervøs. 

Annonce

 

”Det var måske sidste chance for at vise, hvor god han egentlig er og komme ud at køre Prokonti igen. For han har resultatlisten til det. Når holdene nu står og vælger mellem rytterne, så er det jo en katastrofe, at man ikke får lov til at køre alle løbene i foråret,” siger ’den røde baron’ om 27-årige Brøchner, der dog ikke var den eneste rytter, som var påvirket af de få løb.

 

”Nogen af rytterne blev også meget nervøse, fordi der var ikke mange chancer. De skulle bare udtages til EM, fordi det var det eneste landholdsløb, som der var. Det hele blev bare trykket sammen,” udtaler den ny ledende sportsdirektør på det Skive-baserede mandskab

 

Vigtigt at vinde første afdeling af DEMIN Cuppen

Den første sejr for holdet kom i første afdeling af DEMIN Cuppen, hvor Sebastian Changizi tog sejren, medens holdet også satte sig på tredje- og fjerdepladsen. En sejr der var meget vigtig for holdet. 

 

”Det var mega vigtigt for os at vinde den første afdeling af DEMIN Cuppen. Det gjorde, at vi kom i gang. Vi var tilbage i boblen med cykelløb hver uge. Man vænner sig hurtigt til igen at sætte nummer på ryggen, og man er jo ikke bedre end sit seneste løb,” lyder det. 

 

Changizi endte i øvrigt med at vinde DEMIN Cuppen sammenlagt efter toppræstationer i samtlige afdelinger. 

Annonce

 

Det næste store mål for det Skive-baserede mandskab var DM i Middelfart i slutningen af august. Her havde holdet sat næsen op efter en medalje, men samtidig var de på ColoQuick også opmærksomme på, at deres talenter til DM skulle køre mod den danske del af verdenseliten. 

 

”Når de [vores ryttere] rammer dagen, kan de køre med om medaljerne til et Elite DM, men vi er også realistiske. Vi er talentudviklere. Hvis vi kan slå Kasper Asgreen til DM, så skulle rytterne nok ikke køre hos os. Jeg var egentlig godt tilfreds med DM. Vi havde de ryttere med i finalen, som vi gerne ville,” siger Moberg om løbet.

 

Bedste ColoQuick-rytter til DM blev William Blume Levy, der kørte i mål som nummer 12. Frederik Wandahl blev nummer 16. Moberg nævner også det vigtige i, at de unge talenter møder modstand, som forbedrer dem som cykelryttere.

 

Efter Elite DM var det næste store mål U23-DM. Her gik rytterne på ColoQuick fra at være ’underdogs’ til at være favoritter og dermed skulle holdet forholde sig til presset.

 

Ved løbet blev Oliver Wulff Frederiksen nummer to og Alexander Salby blev nummer fire. Et godkendt resultat for holdet, specielt taget i betragtning, at vinderen var Julius Johansen, der forud for denne sæson skiftede til norske Uno-X Cycling Team fra netop ColoQuick.

Annonce

 

”Det kunne lige så godt være blevet til dannebrogstrøjen for Oliver, som det kunne for Julius. Han havde bare lige de to år ekstra på ColoQuick, som gjorde, at han havde benene til at gøre det færdigt. Det kan man jo heller ikke brokke sig over,” lyder det om U23-DM og Moberg er alt i alt godt tilfreds med løbet og holdet generelt.

 

”Det er fantastisk, at vi stadigvæk kan køre mod Danmarks bedste og nogle af verdens bedste cykelryttere, selvom vi egentlig bare er et lille cykelhold,” slutter ’den røde baron’.

 

Denne artikel var tredje og sidste del af vores interview med Christian Moberg. Første og anden del af interviewet kan læses her. 


Del 1: Forberedelse frem mod 2021

Del 2: Covid-19’s indflydelse på sæsonen 

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenNorske Tobias Foss indtager hurtigste tid med 9:00

Video

Se alle Giro-etaper uden reklamer

Landevej

Video i artiklenSi o no? Brian Holm og Bastian Emil svarer på skarpe ja-nej-spørgsmål om cykelsporten

Video

Groenewegen: Nu får jeg mit gamle liv tilbage

Landevej

Video i artiklenLIVE nu: Giroen er i gang!

Landevej

Video i artiklenEvenepoel: Jeg er glad for at være tilbage

Video

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Giro d’Italia

Landevej

Annonce