Chernetskii: Sidste gang jeg vandt var i 2015
20. august 2018 21:55 af Mathias Høj Foto: A.S.O.

Søndag kunne Astanas Sergei Chernetskii løfte trofæet i norske Alta, da russeren vandt den samlet sejr ved Arctic Race of Norway. Sejren var tiltrængt efter svære perioder de sidste par år.

En russisk sejrstørst blev slukket i det nordlige Norge, da Chernetskii langt om længe kunne stille sig øverst på podieskamlen ved Arctic Race of Norway. En enkelt sejr ved de russiske mesterskaber i enkeltstart er, hvad det er blevet til for Astana-rytteren fra 2015 til 2018. Den 28-årige russer har haft en svær periode på Astana-holdet, hvor sejrene har lagt langt ude i horisonten.

 

Derfor var det også en lettet og lykkelig Chernetskii, der takkede holdejer Alexandr Vinokurov og sportsdirektør Dmitriy Fofonov for deres tiltro til ham gennem de sidste par år.

 

”Jeg er meget glad for at vinde dette løb, fordi jeg havde haft en lang periode uden sejre. Sidste gang jeg vandt var i 2015. Jeg ville specielt gerne vinde hos Astana for at takke holdejer Vinokurov og sportsdirektør Fofonov for at invitere mig til holdet for to år siden. De havde tiltro til mig trods mareridtet ved de Olympiske Lege i Rio. Mange tak til alle der har støttet os i dette løb,” fortæller Chernetskii.

 

28-årige Chernetskii ser nu frem mod de kommende- og sidste løb i sæsonen, hvor den russiske Astana-rytter blandt andet skal køre et af de to endagsløb i Canada i starten af september.

 

”Jeg har ikke planer om at stoppe med denne sejr, og jeg går efter en god præstation i Canada og ved de sidste løb i sæsonen,” forklarer russeren.

DEL
KOMMENTARER