Annonce

EKSKLUSIVT

Changizi forlænger med ColoQuick: Det hele spiller!
10. oktober 2020 09:00Foto: Team coloQuick
af Frederik Holst Pedersen

Sebastian Kolze Changizi, der i sidste weekend kunne lade sig krone som samlet vinder af DEMIN Cuppen, har forlænget sin kontrakt med Team ColoQuick, således at den også gælder for næste sæson. Feltet.dk har taget en snak med den unge rytter om ColoQuick, målet for fremtiden og motivation i off-season.

 

Holm om andre sportsgene: Selv tilskuere er grimme i håndbold

se mere cykling på

19-årige Sebastian Kolze Changizi er godt tilfreds med at være på Team ColoQuick og fortsætter derfor også på holdet i næste sæson.

 

Changizi fik i denne sæson i DEMIN Cuppen sit helt store gennembrud med en førsteplads, andenplads og en tredjeplads samt en samlet sejr, og den stærke teenager er da også meget tilfreds med sin base. Han har faktisk ikke en finger at sætte på ColoQuick.

 

”Jeg har det egentlig superfedt med at være på holdet. Der er ikke noget at sætte en finger på. Det er nogle gode ryttere både på og væk fra cyklerne, ledelsen spiller, og vi har noget fedt udstyr. Det er bare godt over hele linjen,” lyder det fra den unge rytter til Feltet.dk.

 

Changizi skiftede forud for denne sæson til det nordjyske kontinentalhold, og i sin anden sæson som senior, og første på holdet, fik han slået sit navn fast på den danske scene og drømmer nu om at gøre det samme internationalt. 

 

”Nu føler jeg, at jeg har fået vist mig lidt på den hjemlige scene, og nu håber jeg, at vi får et godt løbsprogram i udlandet, så jeg også kan vise mig frem der og lave nogle gode resultater,” siger Changizi med udsigten til næste sæson.

 

I år har sæsonen været påvirket af Covid-19-nedlukningen, så de danske hold har ikke kunnet køre så mange løb i udlandet, som de er vant til. Men udlandet er Changizis store drøm, og i denne sæson har han kunne se holdkammeraten og jævnaldrende Frederik Wandahl lave skiftet til WorldTouren.

Annonce

 

”Det er 100 procent drømmen at gå i de andres fodspor, de der nu har taget skridtet op,” lyder det fra silkeborgenseren.

 

Det er nemlig nogle af de helt store løb, som den 19-årige går og drømmer om, når han ikke læser på handelsskolen i Silkeborg. Adspurgt om, hvilke løb han særligt håbet at kunne køre i fremtiden, kommer svaret prompte.

 

”Jeg synes der er et eller andet over de store endagsløb - både Ardennerne og brostensklassikerne er vildt fede. Det samme er VM og Lombardiet Rundt,” siger ColoQuick-rytteren.

 

Selvom interessen især er ved de store endagsløb, så er den unge rytter endnu ikke helt sikker på, hvilken ryttertype han er. Changizi har nemlig endnu ikke for alvor kørt et etapeløb, der er længere end fire dage. 

 

Er ikke helt fan af Zwift

Sidste weekends samlede sejr i DEMIN Cuppen markerede samtidig også enden på sæsonen for unge Changizi og den unge silkeborgenser går nu de kolde og løbsfrie off-season-måneder i møde. Hvordan holder man så motivationen ved lige i de mørke måneder? Tidens store tendens Zwift og E-cykling er i hvertfald udelukket for den unge rytter. 

Annonce

 

”Zwift er ikke noget, som jeg gør mig i. Jeg er ikke så stor fan af det,” lyder det.

Til gengæld har han en anden ting, som får ham igennem de mørke efterårs- og vintermåneder; Nemlig mountainbike.

 

”Jeg elsker at køre MTB, og jeg synes, at det er super sjovt, så det gør jeg mig en del i. Området omkring Silkeborg er helt perfekt til det,” siger den 19-årige om udsigten til at komme ud at køre mountainbike henover efteråret. 

 

Udover turene i skoven holdes formen ved lige med nogle lange ture på landevejene og så træningssamlinger med holdet, som det skal se ud i næste sæson. Og pludselig er vintersæsonen ikke så lang igen.

 

”Det går stærkt, og på et tidspunkt så blinker man med øjnene, og pludselig er det februar, og man skal på træningslejr igen,” slutter Changizi.

 

Udover Changizis forlænglse har holdet allerede offentliggjort Mads Andersen og Kasper Andersen som nye ryttere til den kommende sæson. Følg med her på Feltet.dk, hvor vi i de kommende uger vil bringe nyt om rytterne på ColoQuick i 2021.

Annonce

 

Vi skrev allerede i går, at den røde baron, Christian Moberg, overtager rollen som ledende sportsdirektør på det nordjyske hold. Den nyhed kan du læse meget mere om her.

INFO
Sebastian Kolze Changizi
Nyheder Profil Resultater Statistik
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOpvarmning til 2021: Hvad kan vi forvente af Team Jumbo-Visma?

Landevej

Garcia Cortina klar til 2021: Ikke flere undskyldninger

Landevej

Stybar vender tilbage til VM i cyklecross

Cross

Eksklusivt interviewVil tilbage til 2019-niveauet: Quaade bliver hos Riwal Cycling Team

Landevej

3. afdeling af Uno-X Cup køres onsdag - tilmeld dig her

E-cykling

Eksklusivt interviewJuul-Jensen løfter lidt af sløret for løbsprogrammet

Landevej

Video i artiklenGør dig klar til 2021 - kæmpe gennemgang af holdene

Landevej

Annonce