Cavendish henter første sejr siden 2018
12. april 2021 13:39Foto: Sirotti
af Jesper Johannesen

Mark Cavendish triumferede i Tour of Turkey og fik dermed endelig en sejr.

Annonce

Anden etape af Tour of Turkey blev kørt med start og mål i Konya over 144,9 km. På forhånd lignende etapen en sprinteretape, og det blev da også en sprinteretape trods et større udbrud. Otte ryttere dannede nemlig dagens udbrud, men blev hentet med 10 km til mål af sprinterholdene.


I massespurten åbnede Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix) en lang spurt, men Mark Cavendish (Deceuninck - Quick Step) kom forbi og sejren. Det er den første sejr siden Abu Dhabi Tour i 2018.

Mark Cavendish overtager også førertrøjen i etapeløbet fra Arvid de Kleijn (Rally Cycling).

Etapereferat:
Mere køligt vejr mødte feltet, da de tog en forsinket start, som skyldtes et styrt i den neutrale zone.

Heldigvis kunne alle fortsætte, og derefter startede angrebene. De første til at få et hul var Samuele Zoccarato (Bardiani-CSF-Faizanè), Meindert Weulink (A BLOC CT) og Vitaliy Buts (Salcano Sakarya BB Team). Trioen kunne tage hul på dagens første stigning med et forspring på 35 sekunder.

Her lykkedes det Artyom Zakharov (Astana - Premier Tech), Juan-Antonio Lopez-Cozar (Burgos BH), Josu Etxebarria (Caja Rural - Seguros RGA), Szymon Tracz (Team NIPPO-Provence-PTS Conti) og Ulises Castillo (Wildlife Generation Pro Cycling) at køre op til de forreste, hvormed otte mand havde slået et hul.

Efter 30 km havde udbruddet opnået et forspring på halvandet minut. Udbruddet fik dog ikke megen snor, og Israel SUN sendte med det samme Sebastian Berwick frem for at føre. Forspringet kom aldrig over to minutter.

Ved den sidste pointspurt, 17 km fra mål, var forspringet kun 25 sekunder, hvor Artyom Zakharov vandt spurten, men hovedfeltet havde fået visuel kontakt.

I feltet kontrollerede sprinterholdene og især Deceuninck - Quick Step. Med 10 kilometer til mål blev udbryderne stille og roligt kørt ind. 

Massespurten
Fremme i front tog sprintertogene over. Uno-X med blandt andet Frederik Rodenberg kæmpede for revanche for gårdagens andenplads.  Med godt en kilometer til mål skete der et styrt, da en Androni-rytter styrtede i et sving, men han undgik at rive andre ned.

Det forhindrede ikke Alpecin-Fenix i at tage fronten. Det lignende også, at de skulle køre tingene færdig med Jasper Philipsen, men så kom den briske kanonkugle forbi og tog sejrede. 

3. etape af Tour of Turkey køres i morgen og den er årets længste etape fra Beysehir til Alanya over 212,6 km.

 

INFO
Tour of Turkey
Nyheder Profil Resultater
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

EKSKLUSIVT TILBUD: Se alle Tour-etaper uden reklamer

Landevej

Canyon SRAM-rytter stryger til tops med sent angreb i Belgien

Landevej

Roglic: Vingegaard bliver afgørende for min Tour

Landevej

Video i artiklenTour de France: Bjergtrøjen

Landevej

Belgier sejrer efter solotogt - Stjernefrø imponerer i debut

Landevej

Danskerhold skifter navn efter ny sponsor

Landevej

Video i artiklenTour de France: Pointtrøjen

Landevej

Annonce

ANNONCE