Cavendish efter første sejr i tre år: Drømmen blev til virkelighed
12. april 2021 18:50Foto: Deceuninck-QuickStep / Stuart Franklin / Getty images
af Johan Hørstrup

Mark Cavendish vandt sin første sejr i næsten tre år på dagens anden etape af Tyrkiet Rundt. Det var en glad brite, der takkede både sine holdkammerater og Patrick Lefevere efter sejren.

Annonce

Deceuninck - Quick-Step-rytteren Mark Cavendish vandt sin første sejr i tre år på anden etape af Tyrkiet Rundt. Her henviste han Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix) og André Greipel (Israel Start-Up Nation) til henholdsvis anden- og tredjepladsen.

 

Det var derfor en glad brite, der endelig kunne bryde med den langvarige sejrstørke.

 

”Det er en fantastisk følelse, det er virkelig en drøm, der bliver til virkelighed. Det er første gang i næsten tre år, at jeg kører først over målstregen. Bare det at være tæt på en sejr er noget helt specielt, når man ser, hvad jeg kom fra,” fortæller han i et interview med en af holdets pressefolk.

Se de sidste 5 kilometer af Cavendishs triumf

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Det har været nogle hårde år for den erfarne brite. Efter tre år uden succes på Team Dimension Data og Bahrain McLaren er briten taknemmelig for den chance, han har fået hos Patrick Lefevere og Deceuninck - Quick-Step.

 

”Så mange mennesker havde mistet troen på mig. Derfor er jeg så glad for, at Patrick troede på mig. Han er min helt og mentor, jeg skylder ham så meget. Det er et specielt hold. Jeg føler mig en del af en familie igen, og det har jeg ikke følt, siden sidst jeg kørte for holdet,” siger han.

 

Med en fjerdeplads på første etape, som havde en identisk afslutning til dagens anden etape, var briten sikker på, at han og holdet kunne spille en hovedrolle.

Annonce

 

”Vi vidste efter i går, at vi kunne tage sejren i dag. Det var den samme afslutning som i går, så vi vidste, hvad vi skulle gøre. Hele holdet kørte efter det i dag, også Fabio (Jakobsen). Det var godt at have ham tilbage i dag,” forklarer han.

 

At Fabio Jakobsen kunne være bidrage til sejren er også en ting, der fylder meget hos den tidligere verdensmester.

 

”At have Fabio med her var noget specielt. Bare det, at han kan være med i feltet, er vildt. Det gør mig stolt at kunne vinde med ham på holdet,” udtaler briten.

 

I morgen skal Cavendish og de øvrige ryttere ud på endnu en etape i Tyrkiet, og du kan her læse Feltet.dk´s ekspert Emil Axelgaards optakt til 3. etape af Tour of Turkey.

 

Annonce

INFO
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Tour of Turkey
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenLa Maglia Rosa fører an i jagten på udbruddet

Video

Video i artiklenChristopher Juul angriber og kommer fri

Video

Video i artiklenStudiet om Ineos’ strategi: Med den finale...

Video

Eksklusivt interviewArven efter Bennett: Holm spår Quick-Steps fremtid

Landevej

Video i artiklenJoao Almeida: Vi er spændte på etapen og vil give alt

Video

Video i artiklenDagens si o no: Tv-tid, angrebsstrategi og restitution

Video

Video i artiklenEksklusivt interviewJulius Johansen med store landevejsdrømme i 2021

Landevej

Annonce