Annonce

Carapaz har OL som stort mål
14. november 2020 19:30Foto: Unipublic / Photogomez Sport
af Lukas Bennike Lewerissa

Efter sin første sæson hos Ineos Grenadiers er Richard Carapaz fortrøstningsfuld. Han ser frem mod OL næste år, hvor han endnu ikke ved, hvilke Grand Tours han vil gå efter.

Se alle højdepunkter fra 17. etape

se mere cykling på

Richard Carapaz kigger mod næste sæson efter sin første sæson hos Ineos Grenadiers. Her har han OL som det store mål, mens han endnu ikke ved, hvilke Grand Tours han går efter.

 

”For mig er det(OL, red.) et stort mål, fordi de olympiske lege er en kæmpe begivenhed, ikke kun som rytter, men også som en ecuadorianer der forsvarer sit flags farver,” forklarede Carapaz til journalister ved hans hjemkomst til Ecuador.

 

Samtidig gjorde han det klart, at han endnu ikke ved hvilken Grand Tour han vil gå efter næste år.

 

”Mens vi venter på, hvad Giro og Vuelta-ruterne bliver, så kan vi se op, om det giver mening at køre Giro-Vuelta eller Giro-Tour," siger Carapaz, der altså indikerer, at han har planer om at genvinde Giroen, som han vandt i 2019.

 

Carapaz har gjort sig bemærket hele sæsonen. Han var i mange udbrud under årets Tour de France, hvor han hjalp holdkammeraten Michał Kwiatkowski til sejr på 18. etape.

 

Under årets Vuelta a España var Carapaz kandidat til sejren hele vejen igennem, hvor han flere gange førte løbet. Ecuadorianeren blev slået af Primož Roglič i kampen om den samlede sejr, selvom han kom tæt på at tage trøjen tilbage på næstsidste etape.

Annonce

 

”Det (andenpladsen i Vueltaen, red.) var en stor pæstation. Jeg blev slået af den stærkeste i verden, og det bekræfter mig bare i, at jeg kan stå skulder ved skulder med de bedste i verden,” forklarer Carapaz.

 

Carapaz er tydeligvis glad for sin debutsæson på det britiske storhold Ineos Grenadiers.

 

”Det var en fantastisk sæson, og jeg tilpassede mig hurtigt. Det føles allerede som om jeg har været på holdet i fem år. Jeg ved ikke om det ser sådan ud udefra, men jeg føler mig som en veteran her,” forklarer den tidligere Giro-vinder.

 

På trods af sin flotte kørsel, så sluttede Carapaz sæsonen med blot en enkelt sejr, da han vandt tredje etape af Polen Rundt.

 

Sidste år vandt Carapaz fem sejre, hvor de største var den samlede sejr i Giro d’Italia og hans to etapesejre i samme løb.

Annonce

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Lefevere om taktik mod stjerneduo: Ulve isolerer sit bytte

Landevej

Armstrong kunne vinde Touren uden doping ifølge kommentator

Landevej

LIVESTREAM: PostNord Danmark Rundt-ruten præsenteres klokken 14

Landevej

Video i artiklenOptakt: Trofeo Laigueglia

Landevej

Video i artiklenFølg Strade Bianche-opvarmningen i Laigueglia

Landevej

Video i artiklenSe højdepunkterne fra Le Samyn

Video

Norsgaard havde studeret ruten inden podieplads

Landevej

Annonce