Campenaerts: Kontrollér mig for doping
09. februar 2019 21:30 af Mathias Høj Foto: Vincent Kalut, Jimmy Bolcina & Nico Vereecken / Photonews

27-årige Victor Campenaerts langer ud efter den internationale anti-dopingkontrol, som belgieren mener er for uopmærksomme.

”Jeg synes, at det er forfærdeligt. Alarmklokkerne burde have ringet”

 

Det var, hvad Victor Campenaerts fortalte til den belgiske avis Het Nieuwsblad fra sin træningslejr i afrikanske Namibia.

 

Den belgiske enkeltstartsspecialist er i øjeblikket i gang med forberedelserne til den kommende sæson, hvor han også vil forsøge sig på timerekorden, der i skrivende stund indehaves af Bradley Wiggins. Der er dog utilfredshed at spore hos Lotto Soudal-rytteren, der kritiserer dopingkontrollen for ikke at have testet ham i over en måned.

 

”Jeg er en af de bedste enkeltstartsryttere i verden, og jeg skal til et eksotisk land. Alligevel har jeg ikke stået overfor en dopingkontrol i over en måned. Jeg har overvejet at lægge en seddel på mit opholdssted, hvor der står med blokbogstaver: KOM OG TJEK MIG!,” siger Campenaerts til Het Nieuwsblad.

 

Campenaerts vil gerne lægge det helt fast, at han er hundrede procent ren, men savner større opmærksomhed fra dopingkontrollørerne.

 

”Jeg er ren, hvorfor det ville være en utrolig dum investering at sende nogen (dopingkontrollører, red.) ud for at tjekke mig. Men jeg finder det skuffende, at dopingkontrollen ikke har været her (i Namibia, red.) i over en måned,” fastslår Lotto Soudal-rytteren.

 

”Eksempelvis er Tom Dumoulin og Rohan Dennis to ryttere, som har udviklet sig meget logisk i deres karriere, hvorfor der ingen beskyldninger om doping er at komme med. Men hvis dopingkontrollen skal rundt og tage prøver, vil jeg også gerne have dem testet,” afslutter enkeltstartsspecialisten.

DEL
DELTAG I DEBATTEN