Prøv vores nye app

EKSKLUSIVT INTERVIEW

Breschel beretter om Honorés chok-skifte og lover nye boller på suppen
29. november 2022 16:48Foto: A.S.O. / Charly Lopez
af Gustav Volstrup Sønderlund

Det kom som et stort chok for dansk cykelsport, da Mikkel Honoré brød sin kontrakt med Quick-Step til fordel for EF. Feltet.dk har snakket med Honorés kommende sportsdirektør Matti Breschel om det overraskende skifte.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Mikkel Honoré så forud for 2023-sæsonen ud til at have sin fremtid på plads i form af et år mere på Quick-Step - Alpha Vinyl, hvor han har kørt siden 2019.

 

Fremtiden er stadig på plads, men hos en ny arbejdsgiver. EF Ecuation-EasyPost er nemlig danskerens nye hold, og det var der ikke mange, der havde set komme, inden han og holdet smed bomben den 20. oktober.

 

”Det er også en overraskelse for mig. Han havde jo kontrakt,” fortæller den 25-åriges nye sportsdirektør Matti Breschel i et interview med Feltet.dk.

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

Så ikke engang en af de ledende skikkelser på Honorés kommende hold havde forudset, at der var et skifte under opsejling.

 

Dog havde han godt luret, at Quick-Step-danskeren havde nogle uoverensstemmelser på sit stjernespækkede hold.

 

”Jeg har jo selv studset lidt over, at han i mange cykelløb var hjælperytter, hvor han måske i virkeligheden godt kunne vinde selv,” har den tidligere cykelrytter bidt mærke i.

Annonce

 

Ofte har Honoré spillet andenviolin til belgierholdets store stjerner som Julian Alaphilippe og Remco Evenepoel.

 

Blandt andet i sidste års Bretagne Classic, hvor den danske løjtnant forsøgte at levere daværende verdensmester Alaphilippe til sejr, inden han dog blev slået i spurten på stregen.

 

Det franske løb er blot et af mange, hvor dette tilfælde har gjort sig gældende.

 

Artiklen fortsætter under billedet.


Mikkel Honoré nåede at få den danske Tour-start med i en svær 2022-sæson. Her ses han i fronten af feltet på 2. etape.

 

Danskerklub på WorldTouren

På EF tilslutter Fredericia-rytteren sig to øvrige danskere i form af Magnus Cort og Michael Valgren, der har kørt på holdet i henholdsvis tre og to år.

 

Og Breschel føler sig overbevist om, at de danske profilers tilstedeværelse på holdet har medvirket det kontroversielle skifte.

 

Læs også
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok

 

”Jeg tror, at danskerne generelt er i høj kurs. Og dem, vi har i forvejen, med Magnus og Valgren, har jo gjort stort indtryk på, ikke kun (Jonathan, red.-) Vaughters, men os alle sammen. Og de har også vist en god retning i forhold til, hvor vi gerne vil hen ambitionsmæssigt.”

 

Selvom Breschel selv er en del af holdets danske kerne, afviser han dog at have spillet en afgørende rolle i Honorés udbytning af Quick-Step med EF.

 

”Jeg har spillet en meget lille del af det hele. Så ikke andet end det, jeg kender til Mikkel, der har jeg jo selvfølgelig kunne anbefale ham,” slår han fast, inden han fortsætter rosende om det amerikanske holds nyindkøb:

 

”Jeg synes, han virker som en smart, klog fyr, som jeg tror har kvaliteterne til at falde godt til rent socialt. Men udover det selvfølgelig også har den fysiske formåen til faktisk at lave noget endnu større end det, han allerede har præsteret.”

Annonce

 

Hovedpersonen har dog været i dialog med sin landsmand og nye sportsdirektør efter skiftet.

 

Og her kan Breschel melde om rigtig lovende nyheder for en god tid på EF for den danske puncheur og klassikerrytter.

 

”Jeg har snakket med ham, og han glæder sig. Han glæder sig rigtig meget. Det er noget specielt at skifte hold, og det giver en ekstra motivation og en god, sund spændthed, fordi man ikke rigtig ved, hvad man kan forvente,” afslører den tidligere rytter fra Faxe.

 

”Han har altid været utroligt glad for at køre på Quick-Step. Men jeg tror, han er moden nok til at kunne køre som en form for kaptajn i mange cykelløb. Så det tror jeg er grunden til, han har skiftet,” kan han berette om samtalen med manden, der blev nummer 15 til VM.

 

Artiklen fortsætter under billedet.


Markante danske skikkelser på EF var med til at lokke Honoré til holdet.

Annonce

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps

 

Ny rolle og nye løb

På baggrund af at Honoré er klar til at være kaptajn, tør Breschel godt røbe, at han oftere skal udfylde en stor rolle på holdet i de største løb.

 

Hvilke løb det er, vil EF-sportsdirektøren ikke løfte sløret for, men han garanterer, at ønskerne fra den nytilkomne dansker bliver vægtet højt på holdet:

 

”Det er jo en rytter, vi lytter det. Det er jo også en rytter, som vi har måttet kæmpe for at få til holdet. Der skal jo meget til for at købe en rytter fri. Så det er jo klart, at hans ord, tanker og ambitioner vægter højt. Så ikke at tage dem seriøst ville være en fejl.”

 

Dermed ligger det i kortene, at Honoré bliver EF-kaptajn i de store klassikere.

 

Før i tiden har de store klassikere for ham været løb som Liége-Bastogne-Liége og Fléche Wallonne, men skiftet til det amerikanske team åbner nye muligheder. Især i en trup der ikke er klassikerbaseret i samme grad som Quick-Step.

Annonce

 

”Stille og roligt med tiden får vi pejlet os ind på det program, som vi nu tror er det rigtige. Og der har alle parter været involveret,” fortæller Breschel, der i samme ombæring bekræfter, at brostensklassikerne er inde i billedet for den 25-årige.

 

Netop brostensklassikerne var Honoré også udset til at skulle køre i 2022, men et hav af skader og uheld spolerede drømmen om at give sig i kast med brostenseventyret, hvilket gjorde 2022 til en meget svær sæson for danskeren.

 

Artiklen fortsætter under billedet.


En tredjeplads til DM blev sæsonens topscorer på Honorés resultatliste.

 

Forsømt forår giver hår på brystet

Efter det uheldsplagede forår havde Quick-Step-danskeren store forhåbninger for resten af sæsonen, men han kom ikke rigtig efter det forsømte forår før efteråret.

 

Læs også
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op

 

En tredjeplads til DM var sæsonens højdepunkt, før kalenderen ramte august.

Annonce

 

Herfra begyndte resultaterne dog at komme tilbage, ligesom det var tilfældet året forinden, hvor danskeren leverede et meget stærkt efterår med 13 top-ti-placeringer, hvilket blev belønnet med en kaptajnrolle til VM, der dog endte med at kickstarte den store nedtur.

 

Det blev dog langt fra den samme overflod af topresultater i år, men to stærke præstationer ved WorldTour-løbene i Canada samt en 15.-plads til et meget hårdt VM er ikke til at tage fejl af.

 

Selvom Honoré selvfølgelig gerne havde set flere positive nedslagspunkter i år, fremhæver Breschel et væsentligt lyspunkt i den vanskelige sæson.

 

”Med det år, han har haft, er han jo blevet det år rigere på erfaring. Som cykelrytter skal man altid sørge for, at man ikke laver de samme fejl om og om igen. Og den største fejl, du kan lave, er, at du ikke holder den fornødne pause efter en lang og hård sæson,” forklarer den 38-årige sportsdirektør.

 

Han har imidlertid en stor tiltro til, at Honoré nok skal lade være med at begå disse fejl:

Annonce

 

”Det virker som om, han har super styr på det, og at han er i kontrol. Ved de møder, vi har haft, har han en glød i øjnene,” beretter han om.

 

Samtidig vil Breschel også fremhæve ved Honoré, at han, til trods for sit generelt sløje år, slutter af på en høj note.

 

”Jeg synes egentlig, han slutter rigtig godt af, og det har jo været væsentligt for Mikkel, og det er altid rart at have noget at bygge videre på og slutte af med sådan en selvtillid. Heldigvis så lægger cykelrytterne også de skidte perioder bag sig. Dem har man ret nemt ved at glemme,” konstaterer han grinende og fortsætter:

 

Læs også
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt

 

”Hvorimod hvis du slutter dårligt af, så kan du næsten ikke vente med at komme i gang igen. Jeg har også selv prøvet at give den lidt for meget gas hen over vinteren. Så lægger man sig syg og topper for tidligt.”

 

Derfor er forhåbningerne til den nye danske EF-signing med rette meget høje hos både Breschel og resten af holdet.

Annonce

 

Slutteligt analyserer han også, at det er en kvalitetscykelrytter, det lyserødt-klædte hold har fået fat i:

 

”Instinktet fejler jo ikke noget. Og han bygger jo også en selvtillid op og prøver nogle ting af under cykelløbene, som han lige så mange gange faktisk slipper af sted med, hvor han jo også beviser over for sig selv, at han er god nok og måske på mange områder bedre end de andre."

 

Dermed håber Breshcel på tre gode år for Honoré på EF, hvor danskeren forhåbentlig vil spille en langt større rolle end vanligt i de store cykelløb.

INFO
EF Education - EasyPost
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Følg den store kongeetape i Tour of the Alps
Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche
Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker
Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape
Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker

Annonce

Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm
Landevej
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar
Landevej
Tidligere verdensmester reagerer på stor sejr
Landevej
Danskerduo klar til endnu en stor klassiker
Landevej
Uno-X afslører vilde WorldTour-planer
Landevej
Nordmand tager første sejr siden VM-triumf
Landevej
Belgisk endagsløb aflyses
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)
Landevej
Medie erfarer: Verdens bedste til fransk WorldTour-hold
Landevej
Talent forlader Amstel med flere brækkede knogler
Landevej
Thomas er bedre inden Grand Tour-duel med Pogacar
Landevej
Efter Vingegaards styrt: Ineos-ejer kræver handling
Landevej
Skovbrand hærger kendt stigning
MTB
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
Bane
Danske top fem-placeringer afrunder OL-test

Søndag den 14. april 2024

Landevej
Airtox-sejr i Næstved
Landevej
Israelsk sejr og dansk top-10
Landevej
Hjemmebanesejr i Italien – dansker med fremme
Landevej
Wiebes reagerer på kæmpe bommert: Jeg kan sagtens være sur på mig selv
Landevej
Kamp skal køre sin anden Grand Tour
Landevej
ColoQuick tager stor triumf i Frankrig med kun to mand
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen af Amstel Gold Race 2024
Landevej
Van der Poel belyser ”vanskelig” situation
Landevej
Kæk Pidcock joker: Stort at vinde for anden gang
Landevej
Pidcock får sin Amstel-sejr i dramatisk finale
Landevej
Belgier sejrede foran Uttrups holdkammerat i Frankrig
Landevej
Video i artiklenMartinez fuldender flot FDJ-hattrick
Landevej
Sådan blev Amstel igen afgjort med hektisk afslutning
Landevej
Video i artiklenAmstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Landevej
Vos: I sådanne tilfælde er der vigtigere ting end cykling
Motion
Første cykelmagasin på gaden
Landevej
Anerkendt journalist: Asgreen rygtes væk fra Quick-Step
Landevej
Optakt: Amstel Gold Race
Landevej
Supersprinters kæmpe brøler sikrer sejren til 36-årige Vos
Landevej
Optakt: Tour du Doubs
VIS FLERE

Annonce