EKSKLUSIVT INTERVIEW

Breschel beretter om Honorés chok-skifte og lover nye boller på suppen
29. november 2022 16:48Foto: A.S.O. / Charly Lopez
af Gustav Volstrup Sønderlund

Det kom som et stort chok for dansk cykelsport, da Mikkel Honoré brød sin kontrakt med Quick-Step til fordel for EF. Feltet.dk har snakket med Honorés kommende sportsdirektør Matti Breschel om det overraskende skifte.

Annonce

Mikkel Honoré så forud for 2023-sæsonen ud til at have sin fremtid på plads i form af et år mere på Quick-Step - Alpha Vinyl, hvor han har kørt siden 2019.

 

Fremtiden er stadig på plads, men hos en ny arbejdsgiver. EF Ecuation-EasyPost er nemlig danskerens nye hold, og det var der ikke mange, der havde set komme, inden han og holdet smed bomben den 20. oktober.

 

”Det er også en overraskelse for mig. Han havde jo kontrakt,” fortæller den 25-åriges nye sportsdirektør Matti Breschel i et interview med Feltet.dk.

Honore kæmper sig i mål efter styrt

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Så ikke engang en af de ledende skikkelser på Honorés kommende hold havde forudset, at der var et skifte under opsejling.

 

Dog havde han godt luret, at Quick-Step-danskeren havde nogle uoverensstemmelser på sit stjernespækkede hold.

 

”Jeg har jo selv studset lidt over, at han i mange cykelløb var hjælperytter, hvor han måske i virkeligheden godt kunne vinde selv,” har den tidligere cykelrytter bidt mærke i.

Annonce

 

Ofte har Honoré spillet andenviolin til belgierholdets store stjerner som Julian Alaphilippe og Remco Evenepoel.

 

Blandt andet i sidste års Bretagne Classic, hvor den danske løjtnant forsøgte at levere daværende verdensmester Alaphilippe til sejr, inden han dog blev slået i spurten på stregen.

 

Det franske løb er blot et af mange, hvor dette tilfælde har gjort sig gældende.

 

Artiklen fortsætter under billedet.


Mikkel Honoré nåede at få den danske Tour-start med i en svær 2022-sæson. Her ses han i fronten af feltet på 2. etape.

 

Danskerklub på WorldTouren

På EF tilslutter Fredericia-rytteren sig to øvrige danskere i form af Magnus Cort og Michael Valgren, der har kørt på holdet i henholdsvis tre og to år.

 

Og Breschel føler sig overbevist om, at de danske profilers tilstedeværelse på holdet har medvirket det kontroversielle skifte.

 

”Jeg tror, at danskerne generelt er i høj kurs. Og dem, vi har i forvejen, med Magnus og Valgren, har jo gjort stort indtryk på, ikke kun (Jonathan, red.-) Vaughters, men os alle sammen. Og de har også vist en god retning i forhold til, hvor vi gerne vil hen ambitionsmæssigt.”

 

Selvom Breschel selv er en del af holdets danske kerne, afviser han dog at have spillet en afgørende rolle i Honorés udbytning af Quick-Step med EF.

 

”Jeg har spillet en meget lille del af det hele. Så ikke andet end det, jeg kender til Mikkel, der har jeg jo selvfølgelig kunne anbefale ham,” slår han fast, inden han fortsætter rosende om det amerikanske holds nyindkøb:

 

”Jeg synes, han virker som en smart, klog fyr, som jeg tror har kvaliteterne til at falde godt til rent socialt. Men udover det selvfølgelig også har den fysiske formåen til faktisk at lave noget endnu større end det, han allerede har præsteret.”

Annonce

 

Hovedpersonen har dog været i dialog med sin landsmand og nye sportsdirektør efter skiftet.

 

Og her kan Breschel melde om rigtig lovende nyheder for en god tid på EF for den danske puncheur og klassikerrytter.

 

”Jeg har snakket med ham, og han glæder sig. Han glæder sig rigtig meget. Det er noget specielt at skifte hold, og det giver en ekstra motivation og en god, sund spændthed, fordi man ikke rigtig ved, hvad man kan forvente,” afslører den tidligere rytter fra Faxe.

 

”Han har altid været utroligt glad for at køre på Quick-Step. Men jeg tror, han er moden nok til at kunne køre som en form for kaptajn i mange cykelløb. Så det tror jeg er grunden til, han har skiftet,” kan han berette om samtalen med manden, der blev nummer 15 til VM.

 

Artiklen fortsætter under billedet.


Markante danske skikkelser på EF var med til at lokke Honoré til holdet.

Annonce

 

Ny rolle og nye løb

På baggrund af at Honoré er klar til at være kaptajn, tør Breschel godt røbe, at han oftere skal udfylde en stor rolle på holdet i de største løb.

 

Hvilke løb det er, vil EF-sportsdirektøren ikke løfte sløret for, men han garanterer, at ønskerne fra den nytilkomne dansker bliver vægtet højt på holdet:

 

”Det er jo en rytter, vi lytter det. Det er jo også en rytter, som vi har måttet kæmpe for at få til holdet. Der skal jo meget til for at købe en rytter fri. Så det er jo klart, at hans ord, tanker og ambitioner vægter højt. Så ikke at tage dem seriøst ville være en fejl.”

 

Dermed ligger det i kortene, at Honoré bliver EF-kaptajn i de store klassikere.

 

Før i tiden har de store klassikere for ham været løb som Liége-Bastogne-Liége og Fléche Wallonne, men skiftet til det amerikanske team åbner nye muligheder. Især i en trup der ikke er klassikerbaseret i samme grad som Quick-Step.

Annonce

 

”Stille og roligt med tiden får vi pejlet os ind på det program, som vi nu tror er det rigtige. Og der har alle parter været involveret,” fortæller Breschel, der i samme ombæring bekræfter, at brostensklassikerne er inde i billedet for den 25-årige.

 

Netop brostensklassikerne var Honoré også udset til at skulle køre i 2022, men et hav af skader og uheld spolerede drømmen om at give sig i kast med brostenseventyret, hvilket gjorde 2022 til en meget svær sæson for danskeren.

 

Artiklen fortsætter under billedet.


En tredjeplads til DM blev sæsonens topscorer på Honorés resultatliste.

 

Forsømt forår giver hår på brystet

Efter det uheldsplagede forår havde Quick-Step-danskeren store forhåbninger for resten af sæsonen, men han kom ikke rigtig efter det forsømte forår før efteråret.

 

En tredjeplads til DM var sæsonens højdepunkt, før kalenderen ramte august.

Annonce

 

Herfra begyndte resultaterne dog at komme tilbage, ligesom det var tilfældet året forinden, hvor danskeren leverede et meget stærkt efterår med 13 top-ti-placeringer, hvilket blev belønnet med en kaptajnrolle til VM, der dog endte med at kickstarte den store nedtur.

 

Det blev dog langt fra den samme overflod af topresultater i år, men to stærke præstationer ved WorldTour-løbene i Canada samt en 15.-plads til et meget hårdt VM er ikke til at tage fejl af.

 

Selvom Honoré selvfølgelig gerne havde set flere positive nedslagspunkter i år, fremhæver Breschel et væsentligt lyspunkt i den vanskelige sæson.

 

”Med det år, han har haft, er han jo blevet det år rigere på erfaring. Som cykelrytter skal man altid sørge for, at man ikke laver de samme fejl om og om igen. Og den største fejl, du kan lave, er, at du ikke holder den fornødne pause efter en lang og hård sæson,” forklarer den 38-årige sportsdirektør.

 

Han har imidlertid en stor tiltro til, at Honoré nok skal lade være med at begå disse fejl:

Annonce

 

”Det virker som om, han har super styr på det, og at han er i kontrol. Ved de møder, vi har haft, har han en glød i øjnene,” beretter han om.

 

Samtidig vil Breschel også fremhæve ved Honoré, at han, til trods for sit generelt sløje år, slutter af på en høj note.

 

”Jeg synes egentlig, han slutter rigtig godt af, og det har jo været væsentligt for Mikkel, og det er altid rart at have noget at bygge videre på og slutte af med sådan en selvtillid. Heldigvis så lægger cykelrytterne også de skidte perioder bag sig. Dem har man ret nemt ved at glemme,” konstaterer han grinende og fortsætter:

 

”Hvorimod hvis du slutter dårligt af, så kan du næsten ikke vente med at komme i gang igen. Jeg har også selv prøvet at give den lidt for meget gas hen over vinteren. Så lægger man sig syg og topper for tidligt.”

 

Derfor er forhåbningerne til den nye danske EF-signing med rette meget høje hos både Breschel og resten af holdet.

Annonce

 

Slutteligt analyserer han også, at det er en kvalitetscykelrytter, det lyserødt-klædte hold har fået fat i:

 

”Instinktet fejler jo ikke noget. Og han bygger jo også en selvtillid op og prøver nogle ting af under cykelløbene, som han lige så mange gange faktisk slipper af sted med, hvor han jo også beviser over for sig selv, at han er god nok og måske på mange områder bedre end de andre."

 

Dermed håber Breshcel på tre gode år for Honoré på EF, hvor danskeren forhåbentlig vil spille en langt større rolle end vanligt i de store cykelløb.

INFO
EF Education - EasyPost
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Lørdag den 28. januar 2023

Hollandsk legende forlænger kontrakten med Jumbo
Landevej
Forbund: Quintana stiller alligevel op til mesterskab
Landevej
Veteran narret af uerfaren hollænder: Hvad skal jeg gøre?
Landevej
Ny profil brugte Zwift-erfaring til at vinde stort landevejsløb
Landevej
Lotto-juvel frøs sig vej til topresultat: Et spørgsmål om at overleve
Landevej
Stortalent hylder Mørkøv og Cavendish: Aldrig set det før
Landevej
Lopez: Det er ikke revanche
Landevej
Optakt: Trofeo Serra de Tramuntana (opdateret med ruteændring)
Landevej
Optakt: 6. etape af Vuelta a San Juan
Landevej
Bernal motiveret af bedste præstation siden bus-kollisionen
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på Cadel Evans Great Ocean Road Race
Video
Video i artiklenSe afslutningen på 5. etape af Vuelta a San Juan
Video
Bjergtrøjen kylet ud af San Juan
Landevej
Evenepoel reagerer på klart nederlag
Landevej
Sensationel sejrherre: Mine ben var fuldstændig tomme
Landevej
Den store tv-oversigt 2023 - Køb Discovery+
Landevej
Zwift-verdensmester vinder WorldTour-løb
Landevej
Evenepoel i kæmpe nedtur på vild kongeetape
Landevej
Følg lørdagens snevejrsramte løb på Mallorca
Landevej
Klæd dig på til 2023-sæsonen med vores store sæsonguide
Landevej

Fredag den 27. januar 2023

Optakt: Cadel Evans Great Ocean Road Race
Landevej
Optakt: GP Cycliste de Marseille La Marseillaise
Landevej
Optakt: Saudi Tour
Landevej
Optakt: 5. etape af Vuelta a San Juan
Landevej
Stortalent træder et skridt op
Landevej
Alpecin-Deceuninck tager nye metoder i brug
Landevej
Bjerg: Mit knæ er hævet
Landevej

Annonce

Evenepoel om klassiker-rute: Der inviteres til angreb
Landevej
Holdet bekræfter: Dansker får comeback efter lang skadespause
Landevej
Overblik: WorldTour-holdenes trøjer i 2023
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på Trofeo Andratx
Video
Vild præstation sænker storhold
Landevej
Mindst fire danskere til Saudi Tour
Landevej
Nyt ProTeam udtager første trup nogensinde
Landevej
Optakt: Trofeo Andratx-Mirador d’Es Colomer
Landevej
Dansker-optakter 2023: Prædikatet er væk - men ét aspekt bekymrer
Landevej
Superstjerne forlænger med Jumbo-Visma
Landevej
Rekord blev smadret da spanier sejrede
Landevej
Eksklusivt interviewKragh udpeger sit hovedfokus i foråret
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewChris Juul om hjælperrollen: Jeg nyder at have mestret rollen
INTERVIEW Landevej
Sæsonmanagerspillene er åbnet - 40.000 kroner i startpuljen
Landevej
Colombiansk mester om generationsskifte: Bevar roen
Landevej
Hurtig franskmand ude med slem skulderskade
Landevej
Tidligere Trek-rytter forsvarer Quintana og López: UCI er en mafia
Landevej
Video i artiklenEfter hård tid: Gregaard har genopfundet sig selv
Video
Eksklusivt interviewDansk sportsdirektør har ét mål: Vil skabe en kultur
INTERVIEW Landevej
Peter Sagan stopper karrieren efter OL - færdig på WorldTouren efter 2023
Landevej

Torsdag den 26. januar 2023

Video i artiklenDansker drømmer om Tour de France - men nedtoner fordel
Video
Endelig: I dette løb gør Asgreen comeback
Landevej
Evenepoel undrer sig over Bernal: Det var selvmord
Landevej
Eksklusivt interviewHvor sikker er Krons Tour-plads egentlig? Her er hans vurdering
INTERVIEW Landevej
Sprintertalent kritiserer afslutning: Det er farligt
Landevej
Verdensmesteren melder fra til VM
Cross
Eksklusivt interviewAsgreen gør status inden comeback og kommenterer Lefevere-udtalelser
INTERVIEW Landevej
Girmay utilfreds med ruten: Det var ikke en rigtig spurt
Landevej
Store sprintere starter sæsonen i Saudi-Arabien
Landevej
Dagens sejrherre konkluderer: Det er der, min styrke ligger
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på Trofeo Alcudia
Video
EF-rytter tager overraskende første sejr på Mallorca
Landevej
Styrt og udbrud dikterede slaget i Lambaréné
Landevej
Norsgaards sæsondebut er offentliggjort
Landevej
Uno-X med ny kæmpe løbsinvitation
Landevej
Manager om franske stjerners konflikt: Jeg beder ikke mine ryttere om at være venner
Landevej
Lækket gruppesamtale: Fransk stjerne sviner holdkammerat
Landevej
Belgisk stjernefrø slipper med skrækken
Landevej
Uheldig italiener sætter dato på comeback
Landevej
Eksklusivt interviewStor analyse: De unge stjerner, det grå guld og dem, der brændte ud
INTERVIEW Landevej
Optakt: Trofeo Ses Salines-Alcudia
Landevej
Verdensmesteren afslører: Forsøgte sent angreb
Landevej
WorldTour-løb er aflyst
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 4. etape af Vuelta a San Juan
Video
Dansk komet roses efter udbrud og leadout
Landevej
Gaviria griner: Fredag taber jeg en halv time
Landevej
Stjerne runder milepæl og overtager førertrøjen
Landevej

Onsdag den 25. januar 2023

Asgreen udskyder comeback for anden gang
Landevej
Status på Bjerg efter styrt
Landevej
Ikonisk Vingegaard-billede vinder pris
Landevej
Alaphilippe: Vægten fra regnbuetrøjen er forsvundet
Landevej
Storebror van der Poel ærgrer sig
Cross
Holdkammerat til Pedersen afslører særlig taktik
Landevej
VIS FLERE

Annonce