EKSKLUSIVT

Brandt Aidel holder fanen højt: Drømmen driver værket
29. maj 2020 06:30Foto: Team coloQuick
af Andy Joachim Pedersen

Det er en rejse i ukendt land for cykelrytterne at befinde sig i den nuværende sundhedskrise. Feltet.dk har taget en længere snak med Andreas Brandt Aidel fra coloQuick om det nuværende liv som cykelrytter, evnen til at motivere sig selv og fremtidsudsigterne.

Mens vi venter på cykelsporten: Froomes fremtid, flotte frisurer og Corts triumf

se mere cykling på

Der findes ikke en forudgående begivenhed som den nuværende for cykelsporten. Covid-19 har haft og har fortsat en enorm indvirkning på cykelsporten og dens struktur, hvilket påvirker alle fra de nationale forbund og ud til rytterne.

 

Sådan er det også for Andreas Brandt Aidel, som var på vej ind i sin første sæson for coloQuick, inden coronakrisen stoppede sæsonen, før den var gået i gang.

 

’Lidt som at være i januar’
Alle cykelløb er fortsat sat på pause, og i skrivende stund ser sæsonen ud til at starte til september, hvor nogle cykelløb dog allerede nu igen er blevet aflyst. Dermed er det et tomrum at være i for Brandt Aidel, som i år har pause fra at være idrætsstuderende.  

 

”Jeg har taget orlov fra mit studie for at fokusere 100 procent på i år, og så var planen, at jeg skulle have et deltidsarbejde ved en cykelforhandler, men det blev udskudt på grund af corona, hvor de ikke måtte ansætte nye folk,” siger Andreas Brandt Aidel i et eksklusivt interview til Feltet.dk.

 

Han er sidenhen blevet ansat i cykelforretningen, hvor en del af tiden under coronakrisen bliver brugt. Cyklen bliver dog også passet, og her har Brandt Aidel justeret sin træningsmængde, så den passer til den nuværende situation.

 

”Man er gået over til vintertræning i stedet. Det er lidt svært på nuværende tidspunkt, hvor man ikke skal formbooste sig selv eller lave en formtop, da man ikke helt ved, hvornår man får brug for den form,” siger han.

 

Det er omtrent den træningsplanlægning, som de seneste måneder har budt på. Der har ikke været anledning til at planlægge en umiddelbar formtop, da bagkanten ikke har været kendt. Nu sigtes der efter at vende tilbage på landevejen til september i stedet.

 

”Sådan har det været i de sidste par måneder, hvor man har gået i venteposition. Nu har vi en dato, og så kan vi gå ind og formbooste efter den. Nu håber vi, at vi får løb i september, så det er det, vi går efter, men der er tre måneder til, det er lang tid,” siger han og sammenligner det med at være i januar i en almindelig sæson.

 

Træningen har ført til forbedringer
Selvom det naturligvis ikke er et ønskescenarie, at Brandt Aidel og resten af feltets ryttere ikke kan komme ud på landevejen, har det dog ikke udelukkende være lutter nedtur for Brandt Aidel.

 

Faktisk har den længere træningsperiode uden umiddelbar udsigt til løb ført til fornyet fokus på nogle af de områder, hvor han som rytter havde rum for forbedring.

 

”Én af fordelene ved tiden nu er, at man kan arbejde med ting, som man normalvis ikke arbejder med. Jeg snakker med min træner, hvorefter vi arbejder med forskellige ting. Vi kigger på, hvad der virker og ikke virker, så det leger vi lidt med,” siger han.

 

At træningen har haft fokus på områder, som man normalvis ellers ikke kommer så langt omkring, gør også, at Brandt Aidel kan vende tilbage med ny viden om sin krop og dens reaktion under forskellige forhold.

 

”Jeg kan se en forbedring på mange af de punkter, som vi har arbejdet med, så det er fedt. I denne tid har jeg helt klart lært mere om min egen krop, og hvordan den responderer på forskellige ting,” siger han.

 

Coronatiden minder om 2018
For Andreas Brandt Aidel og resten af coloQuick-rytterne startede coronanedlukningen en smule hektisk. De var på træningslejr i Spanien, hvorfra de skulle vende snuderne hjemad igen. Dengang kunne ingen vide, at sæsonen ikke var i gang indenfor kort tid.

 

”Vi var i Calpe på vores sidste træningslejr inden sæsonstart, da vi får at vide, at hele Danmark lukker ned. Det var surrealistisk. Sæsonen skulle starte to uger efter det, og man tænker hele tiden, at man nok snart skal få lov, og at sæsonen kun ville blive udskudt en måned,” siger han.

 

Det har dog ikke for alvor knebet med motivationen for Brandt Aidel. Han har før prøvet at skulle træne uden at have et decideret mål. I 2018-sæsonen, da Brandt Aidel kørte for OK Kvickly Odder, fik han en indsnævring i en blodåre i det ene ben. 

 

Selvom perioden op til hans operation var lang, kom han hurtigt tilbage igen. Erfaringen med at kæmpe sig tilbage efter en lang periode ude er noget, som han kan hive frem og bruge igen.

 

”Jeg synes, at jeg har været i sådan en situation før, hvis man tager min skade i 2018-sæsonen i betragtning, hvor jeg heller ikke kunne køre cykelløb. Dengang var det mig, der var noget galt med. Denne gang er det omgivelserne,” siger han.

 

Havde set frem til en række større mål
Det ændrer dog ikke på, at situationen alligevel er frustrerende. Andreas Brandt Aidel havde efter sin skadesplagede 2018-sæson en fantastisk sæson sidste år. Her viste han god form op til DM, hvor han fik et foreløbigt højdepunkt i karrieren.

 

Med imponerende kørsel, taktisk overblik og en god form sikrede han sig en niendeplads i et felt, som talte mange af Danmarks professionelle ryttere på WorldTour-niveau.

 

Den gode sæson og det momentum skulle der bygges videre på i 2020, og Brandt Aidel var ikke langt fra sit første mål, da sæsonen stoppede.

 

”Jeg var blevet forhåndsudtaget til et par etapeløb som Tour du Loir et Cher, så jeg skulle have en formtop hen mod midten af april. Det var én af mine store mål for sæsonen at vise en god figur der, så det var lidt surrealistisk, at man ikke kunne få lov til det,” siger han.

 

På samme vis kan han heller ikke umiddelbart se frem til at gentage sidste års resultat ved DM i Give, da det er udskudt til 2021. Brandt Aidel erkender da også, at det er frustrerende ikke at kunne vise det potentiale, som han besidder.

 

”Så er der selvfølgelig også PostNord Danmark Rundt, som var et mål for holdet. Det er også lige blevet taget fra én. Danmarksmesterskaberne havde jeg også set frem til at køre med coloQuick. Det er også blevet udskudt lidt,” siger han.

 

Skal være klar fra start
Drømmen om at kunne vise sig frem igen er med til at drive værket for Brandt Aidel i den nuværende tid. Det gør det noget nemmere at køre ude på landevejene og holde en stabil træningsmængde.

 

”Jeg kører en stor træningsmængde stadigvæk for at holde min form ved lige. Det er én af de ting, som er med til at drive det lige nu. Drømmen og motivationen er at kunne vise noget,” siger han.

 

Ligesom mange andre ved Brandt Aidel dog ikke umiddelbart, hvad fremtiden byder på. Cykelsporten er midt i en meget usikker tid, når det kommer til økonomi og mandskaberne til næste år.

 

Meldingen fra coloQuick i medierne er, at holdet ikke er lukningstruet til næste år, og Brandt Aidel håber da også, at han ender med at få en kontraktforlængelse.

 

”Vi håber, at der er et hold næste år, og at man kan få lov til at få forlænget sin kontrakt, så man kan give sig selv en ordentlig skalle,” siger han.

 

På et mere generelt plan er Brand Aidel også sikker på, at der nok skal være dansk cykling til næste år. Det er til gengæld mere tvivlsomt på nuværende tidspunkt, hvilket niveau og hvor mange penge, sporten kommer til at have næste år.

 

”Der skal nok være dansk cykling og cykelhold, men spørgsmålet er hvor mange penge, der er i det, og hvor store holdene bliver. Jeg håber, at jeg kan fortsætte som en del af coloQuick til næste år,” siger han.  

INFO
Andreas Brandt Aidel
Nyheder Profil Resultater Statistik
Covid-19
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Eksklusivt interviewDansker kørte 853 kilometer på 24 timer i stort velgørenhedsprojekt

Video i artiklenHar du en fysisk cykelbutik? Så lad os hjælpe dig gratis!

I søgen efter bjerge: Hollandsk mesterskab kan blive flyttet til Schweiz

Riis-rytter sejrer i virtuelt Tour de France

Video i artiklenWild udsætter karrierestop

Britisk teenager vinder første virtuelle Tour de France-etape

To ugers pause til Quintana efter påkørsel

Sunweb-sportsdirektør: Dumoulins ambitioner var årsagen til hans skifte

Pro Cycling Manager 2020 anmeldelse

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

Overblik: Disse topryttere står uden kontrakt efter 2020

Tour de Pologne har ruten klar

DM i omnium udskudt

Eksklusivt interviewMuff fik afbrudt sit rekordforsøg: Det er super bittert

Boasson Hagen vil køre Touren: Håber på etapesejre

Overblik: Disse danske WorldTour-ryttere står uden kontrakt efter 2020

Kendt stigning kan vende tilbage i Giroen

DM i enkeltstart køres i Slagelse – Afholdes 3. oktober

WorldTour-debutant byder Bardet velkommen til Sunweb

Tidligere CSC-rytter: Ikke imponeret af van der Poels Strava-tur

Mørkøv genstarter sæsonen i Spanien

GOOD VIBES ONLY – Forår 2020 – ”Hvor ska’ vi hen, du?”

Optakt: DM i omnium

Uttrup før virtuel Tour: Godt for kvindecykling

Kombinér cykeldrømme med skoleophold

TORSDAG

Israel Start-Up forlænger med belgisk klassikerrytter

Eksklusivt interview3/3 FUSION eSport Cycling Team: Danmarks første kommercielle eSports-cykelhold

Manuela Fundacion på aktiv jagt efter nyt hold

Video i artiklenFlere seniorer cykler - og cykelhjelmen bliver mere populær

Multitalentet Sagan hopper i det italienske køkken

Video i artiklenTest: Carbon hjulsæt fra DKBIKE

Vind et par fede cykelsko - værdi 1.599 kroner

Arkéa-Samsic forlænger med tidligere britisk mester

Radio Tour: Forfatter er dybt fascineret af fart

Vraget Matthews troede han skulle køre Touren

Asbjørn Kragh kan øjne Grand Tour-debut

Eksklusivt interviewEndnu et dansk stortalent skifter til Team RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk

ONSDAG

Bahrain-manager skifter til WorldTour-konkurrent

Video i artiklen’Gode cykelhistorier, flotte etaper, fascinerende ryttere’ – Bastian fortæller om sin kommende bog

Oversigt: Disse ryttere er udtaget til Tour de France

INEOS-stjerne kæmper for at rejse til Europa

Armbånd skal sikre afstand blandt publikum i Giroen

Hovedstaden afviser nye datoer for dansk Tour-start

Danskerduo udtaget til virtuelt Tour de France

Sunweb-dansker får Giro-debut

Søren Kragh skal køre Tour de France

Corona aflyste hollandske mesterskaber - nu køres de alligevel

Følg Feltet.dk på de sociale medier

Tour-jagende Pinot dropper Lombardiet: Kan ikke være to steder på én gang

De Gendt: Vil være på 95 % i tre måneder

Video i artiklenRadio Tour, sæson 2, afsnit 14: En snak om de bedste cykelfilm og koblingen mellem musik og cykling

Van der Poel og Norman får wildcard til italienske monumenter

Virtu Business Club skifter navn

TIRSDAG

Valverde overvejer at forlænge karrieren yderligere

Pinot og arvtager kører Tour-Vuelta double

Produktnyt: Rapha lancerer solbrille-kollektion

Seks World Tour- og et danskerhold til start i Slovakiet

Ingen kys fra Tourens nye "podiepiger"

Video i artiklenBritisk etapeløb igen i problemer

Talent står foran Quick Step-debut: Har stadig meget at lære

Tidligere Giro-vinder: Nutidens cykelløb er kedelige

Video i artiklenDémare kører Giroen – stortalent Tour-debuterer

Riis-rytter simulerer vild træningslejr i 10.000 meters højde

Kyllingen stiller spørgsmålstegn ved Nicki Sørensens dopingtid

Eksklusivt interviewNy kritik - DCU-formand beskyldes for magtmisbrug

Video i artiklenGuide til cykeludstyr -Få 20% rabat på Feltet.dks webshop

MANDAG

Britisk landstræner overvejer stadig Froome til VM

Bornholmsk bakkeenkeltstart genstarter dansk cykelkalender

WorldTour-holdene strømmer til mindre fransk etapeløb

Medie: Giro d’Italia åbner med enkeltstart på Sicilien

Roglic: Ligeglad med, hvad andre tænker om mig

Valverde om sit løbsprogram: Et specielt år

Ny bog: Læs løbet - taktik for cykelryttere

Lotto-talent om Tour-udtagelse: Et tegn på tillid

BHS-rytter vil forsøge at slå knap 100 år gammel timerekord

Mas drømmer om Tour-podiet

Dansk Tour-start kan blive rykket en uge

Slovensk veteran langer ud efter løbsarrangører

Quintana kritiserer colombiansk l’Avenir-udtagelse

Pogacar glad for sejren i nationalt mesterskab

SØNDAG

Nicki Sørensen om dopingmisbrug: Det var en generel kultur