Prøv vores nye app

EKSKLUSIVT INTERVIEW

Brandt Aidel holder fanen højt: Drømmen driver værket
29. maj 2020 06:30Foto: Team coloQuick
af Andy Joachim Pedersen

Det er en rejse i ukendt land for cykelrytterne at befinde sig i den nuværende sundhedskrise. Feltet.dk har taget en længere snak med Andreas Brandt Aidel fra coloQuick om det nuværende liv som cykelrytter, evnen til at motivere sig selv og fremtidsudsigterne.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Der findes ikke en forudgående begivenhed som den nuværende for cykelsporten. Covid-19 har haft og har fortsat en enorm indvirkning på cykelsporten og dens struktur, hvilket påvirker alle fra de nationale forbund og ud til rytterne.

 

Sådan er det også for Andreas Brandt Aidel, som var på vej ind i sin første sæson for coloQuick, inden coronakrisen stoppede sæsonen, før den var gået i gang.

 

’Lidt som at være i januar’
Alle cykelløb er fortsat sat på pause, og i skrivende stund ser sæsonen ud til at starte til september, hvor nogle cykelløb dog allerede nu igen er blevet aflyst. Dermed er det et tomrum at være i for Brandt Aidel, som i år har pause fra at være idrætsstuderende.  

 

Læs også
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner

 

”Jeg har taget orlov fra mit studie for at fokusere 100 procent på i år, og så var planen, at jeg skulle have et deltidsarbejde ved en cykelforhandler, men det blev udskudt på grund af corona, hvor de ikke måtte ansætte nye folk,” siger Andreas Brandt Aidel i et eksklusivt interview til Feltet.dk.

 

Han er sidenhen blevet ansat i cykelforretningen, hvor en del af tiden under coronakrisen bliver brugt. Cyklen bliver dog også passet, og her har Brandt Aidel justeret sin træningsmængde, så den passer til den nuværende situation.

 

”Man er gået over til vintertræning i stedet. Det er lidt svært på nuværende tidspunkt, hvor man ikke skal formbooste sig selv eller lave en formtop, da man ikke helt ved, hvornår man får brug for den form,” siger han.

Annonce

 

Det er omtrent den træningsplanlægning, som de seneste måneder har budt på. Der har ikke været anledning til at planlægge en umiddelbar formtop, da bagkanten ikke har været kendt. Nu sigtes der efter at vende tilbage på landevejen til september i stedet.

 

”Sådan har det været i de sidste par måneder, hvor man har gået i venteposition. Nu har vi en dato, og så kan vi gå ind og formbooste efter den. Nu håber vi, at vi får løb i september, så det er det, vi går efter, men der er tre måneder til, det er lang tid,” siger han og sammenligner det med at være i januar i en almindelig sæson.

 

Træningen har ført til forbedringer
Selvom det naturligvis ikke er et ønskescenarie, at Brandt Aidel og resten af feltets ryttere ikke kan komme ud på landevejen, har det dog ikke udelukkende være lutter nedtur for Brandt Aidel.

 

Faktisk har den længere træningsperiode uden umiddelbar udsigt til løb ført til fornyet fokus på nogle af de områder, hvor han som rytter havde rum for forbedring.

 

”Én af fordelene ved tiden nu er, at man kan arbejde med ting, som man normalvis ikke arbejder med. Jeg snakker med min træner, hvorefter vi arbejder med forskellige ting. Vi kigger på, hvad der virker og ikke virker, så det leger vi lidt med,” siger han.

 

At træningen har haft fokus på områder, som man normalvis ellers ikke kommer så langt omkring, gør også, at Brandt Aidel kan vende tilbage med ny viden om sin krop og dens reaktion under forskellige forhold.

 

Læs også
Optakt: Fleche Wallonne

 

”Jeg kan se en forbedring på mange af de punkter, som vi har arbejdet med, så det er fedt. I denne tid har jeg helt klart lært mere om min egen krop, og hvordan den responderer på forskellige ting,” siger han.

 

Coronatiden minder om 2018
For Andreas Brandt Aidel og resten af coloQuick-rytterne startede coronanedlukningen en smule hektisk. De var på træningslejr i Spanien, hvorfra de skulle vende snuderne hjemad igen. Dengang kunne ingen vide, at sæsonen ikke var i gang indenfor kort tid.

 

”Vi var i Calpe på vores sidste træningslejr inden sæsonstart, da vi får at vide, at hele Danmark lukker ned. Det var surrealistisk. Sæsonen skulle starte to uger efter det, og man tænker hele tiden, at man nok snart skal få lov, og at sæsonen kun ville blive udskudt en måned,” siger han.

 

Det har dog ikke for alvor knebet med motivationen for Brandt Aidel. Han har før prøvet at skulle træne uden at have et decideret mål. I 2018-sæsonen, da Brandt Aidel kørte for OK Kvickly Odder, fik han en indsnævring i en blodåre i det ene ben. 

Annonce

 

Selvom perioden op til hans operation var lang, kom han hurtigt tilbage igen. Erfaringen med at kæmpe sig tilbage efter en lang periode ude er noget, som han kan hive frem og bruge igen.

 

”Jeg synes, at jeg har været i sådan en situation før, hvis man tager min skade i 2018-sæsonen i betragtning, hvor jeg heller ikke kunne køre cykelløb. Dengang var det mig, der var noget galt med. Denne gang er det omgivelserne,” siger han.

 

Havde set frem til en række større mål
Det ændrer dog ikke på, at situationen alligevel er frustrerende. Andreas Brandt Aidel havde efter sin skadesplagede 2018-sæson en fantastisk sæson sidste år. Her viste han god form op til DM, hvor han fik et foreløbigt højdepunkt i karrieren.

 

Med imponerende kørsel, taktisk overblik og en god form sikrede han sig en niendeplads i et felt, som talte mange af Danmarks professionelle ryttere på WorldTour-niveau.

 

Den gode sæson og det momentum skulle der bygges videre på i 2020, og Brandt Aidel var ikke langt fra sit første mål, da sæsonen stoppede.

Annonce

 

Læs også
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

 

”Jeg var blevet forhåndsudtaget til et par etapeløb som Tour du Loir et Cher, så jeg skulle have en formtop hen mod midten af april. Det var én af mine store mål for sæsonen at vise en god figur der, så det var lidt surrealistisk, at man ikke kunne få lov til det,” siger han.

 

På samme vis kan han heller ikke umiddelbart se frem til at gentage sidste års resultat ved DM i Give, da det er udskudt til 2021. Brandt Aidel erkender da også, at det er frustrerende ikke at kunne vise det potentiale, som han besidder.

 

”Så er der selvfølgelig også PostNord Danmark Rundt, som var et mål for holdet. Det er også lige blevet taget fra én. Danmarksmesterskaberne havde jeg også set frem til at køre med coloQuick. Det er også blevet udskudt lidt,” siger han.

 

Skal være klar fra start
Drømmen om at kunne vise sig frem igen er med til at drive værket for Brandt Aidel i den nuværende tid. Det gør det noget nemmere at køre ude på landevejene og holde en stabil træningsmængde.

 

”Jeg kører en stor træningsmængde stadigvæk for at holde min form ved lige. Det er én af de ting, som er med til at drive det lige nu. Drømmen og motivationen er at kunne vise noget,” siger han.

Annonce

 

Ligesom mange andre ved Brandt Aidel dog ikke umiddelbart, hvad fremtiden byder på. Cykelsporten er midt i en meget usikker tid, når det kommer til økonomi og mandskaberne til næste år.

 

Meldingen fra coloQuick i medierne er, at holdet ikke er lukningstruet til næste år, og Brandt Aidel håber da også, at han ender med at få en kontraktforlængelse.

 

”Vi håber, at der er et hold næste år, og at man kan få lov til at få forlænget sin kontrakt, så man kan give sig selv en ordentlig skalle,” siger han.

 

På et mere generelt plan er Brand Aidel også sikker på, at der nok skal være dansk cykling til næste år. Det er til gengæld mere tvivlsomt på nuværende tidspunkt, hvilket niveau og hvor mange penge, sporten kommer til at have næste år.

 

”Der skal nok være dansk cykling og cykelhold, men spørgsmålet er hvor mange penge, der er i det, og hvor store holdene bliver. Jeg håber, at jeg kan fortsætte som en del af coloQuick til næste år,” siger han.  

Annonce

INFO
Andreas Brandt Aidel
Nyheder Profil Resultater Statistik
Covid-19
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tirsdag den 16. april 2024

Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Følg endnu et slag på en stejl mur i Giro-generalprøven
Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm
Landevej
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar
Landevej
Tidligere verdensmester reagerer på stor sejr
Landevej
Danskerduo klar til endnu en stor klassiker
Landevej
Uno-X afslører vilde WorldTour-planer
Landevej
Nordmand tager første sejr siden VM-triumf
Landevej
Belgisk endagsløb aflyses
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)
Landevej
Medie erfarer: Verdens bedste til fransk WorldTour-hold
Landevej
Talent forlader Amstel med flere brækkede knogler

Annonce

Landevej
Thomas er bedre inden Grand Tour-duel med Pogacar
Landevej
Efter Vingegaards styrt: Ineos-ejer kræver handling
Landevej
Skovbrand hærger kendt stigning

Annonce

MTB
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
Bane
Danske top fem-placeringer afrunder OL-test

Søndag den 14. april 2024

Landevej
Airtox-sejr i Næstved

Annonce

Landevej
Israelsk sejr og dansk top-10
Landevej
Hjemmebanesejr i Italien – dansker med fremme
Landevej
Wiebes reagerer på kæmpe bommert: Jeg kan sagtens være sur på mig selv
Landevej
Kamp skal køre sin anden Grand Tour
Landevej
ColoQuick tager stor triumf i Frankrig med kun to mand
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen af Amstel Gold Race 2024
Landevej
Van der Poel belyser ”vanskelig” situation
Landevej
Kæk Pidcock joker: Stort at vinde for anden gang
Landevej
Pidcock får sin Amstel-sejr i dramatisk finale
Landevej
Belgier sejrede foran Uttrups holdkammerat i Frankrig
Landevej
Video i artiklenMartinez fuldender flot FDJ-hattrick
Landevej
Sådan blev Amstel igen afgjort med hektisk afslutning
Landevej
Video i artiklenAmstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Landevej
Vos: I sådanne tilfælde er der vigtigere ting end cykling
Motion
Første cykelmagasin på gaden
Landevej
Anerkendt journalist: Asgreen rygtes væk fra Quick-Step
Landevej
Optakt: Amstel Gold Race
Landevej
Supersprinters kæmpe brøler sikrer sejren til 36-årige Vos
Landevej
Optakt: Tour du Doubs
Landevej
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Landevej
Kvindernes Amstel neutraliseret efter uheld - løbet forkortes
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewUng WorldTour-dansker til trods for vanskelig sæsonstart: Dét giver motivation
Landevej
Pidcock mangler kun øverste trin på Amstel-podiet: Måske er Van der Poel faldet lidt ned
Landevej
Skjelmose: Sådan skal jeg vinde Amstel
Landevej
Matthews drømmer om Amstel-sejr
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interview"Det er helt vildt," siger Søren Kragh om Alpecins historiske sæson
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewFuglsang affinder sig med rolle: Det er logisk
Landevej
Her er startlisten til Amstel Gold Race
Bane
Beskeden dansk placering i Leths comeback
Landevej
Oversigt: 13 Amstel-danskere på spændende søndag

Lørdag den 13. april 2024

Landevej
Startlisten og overblik over kvindernes Amstel Gold Race
Landevej
Dansk topplacering i hollandsk endagsløb
Landevej
Dansker greb ud efter sejren i Frankrig
Landevej
Visma-leder raser: Det gør mig trist og virkelig vred
Landevej
Give- og Aalborg-sejr i Skive
Landevej
Norsgaard udtaget til italiensk bjergløb
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewFuglsang giver afkald på drøm: Bliver nok svært
Landevej
Dobbelt dansk misser akkurat top-10 - Israel-stortalent fortsætter sejrsstimen
Landevej
Toudal mister en placering, men forbliver i top-5
Landevej
Opdateret: Endagsløb med mange danskere forkortet efter store styrt
Landevej
Lykkelig Gaudu tilbage som sejrherre: Skæbnen spillede mig et puds
Landevej
Gaudu åbner sejrskontoen efter spektakulær finale
Landevej
Banestjerne føjer ny titel til CV’et
Landevej
Optakt: Tour du Jura
Landevej
Sensation vender tilbage til Giroen
Landevej
Lefevere betvivler metode brugt af Casper P. og andre på holdet: Skal de det?
Landevej
Uttrup med positiv opdatering efter længere tids skade
Landevej
Fuglsang klar til Amstel
Bane
Danmarks overmænd viser storform inden OL
Landevej
Van der Poel mindes episk sejr: Vil aldrig glemme den
Landevej
Oversigt: 34 danskere i aktion denne lørdag

Fredag den 12. april 2024

Landevej
Mikkel Bjerg har fremtiden på plads
VIS FLERE

Annonce