Annonce

Italiener stjal det hele - Fuglsang i top 10
21. februar 2021 16:23Foto: Sirotti
af Jesper Johannesen

Det blev en vild finaleetape af etapeløbet Tour des Alpes Maritimes et du Var, som 33-årige Gianluca Brambilla (Trek Segafredo) vandt og sikrede sig den samlede sejr.

Radio Tour, sæson 2, episode 41: Mellemøsten Special med Matti Breschel

se mere cykling på

Det blev en vild finale i etapeløbet, Tour des Alpes Maritimes et du Var, da 3. etape blev kørt med start og mål i Blausasc over 136 km. Gianluca Brambilla kom med i det tidlige udbrud sammen med 15 andre ryttere. 

På den sidste stigning kørte han fra alle konkurrenterne. I favoritgruppen sad Jakob Fuglsang sammen med den førende Michael Woods, men de kunne lige præcis ikke lukke hullet. 

Fuglsang blev nummer seks på etapen og sluttede på ottendepladsen samlet. Gianluca Brambilla ender med at vinde etapeløbet fem sekunder foran Michael Woods og yderligere et sekund foran holdkammerat Bauke Mollema.

Etapereferat

Ideelt forårsvejr mødte rytterne, da de tog starten, desværre uden Auber-mandskabet, der er ramt af et coronatilfælde.

De øvrige 140 ryttere lagde helt som ventet ud som lyn og torden, men det lykkedes Israel StartUp Nation at lukke ned for de første forsøg.

Allerede fra start af blev der angrebet i højre og venstre, dermed kom Israel StartUp Nation også på overarbejde. En gruppe på 16 ryttere rev sig løs, mens Israel StartUp Nation prøvede at holde udbruddet i kort snor.

Flere af rytterne i front var under 20 sekunder efter løbets førende rytter Michael Woods, så udbruddet skulle ikke have lang snor. Det fik det heller ikke.

 

Udbruddet arbejdede hårdt

Udbruddet bestod af 16 ryttere, som blev reduceret til 13 ryttere med 60 kilometer til mål.

Det var Rudy Molard (Groupama-FDJ), Valentin Madouas (Groupama-FDJ), Gianluca Brambilla (Trek Segafredo), Julian El Fares (EF Education), Alexis Vuillermoz (Team Total Direct Energie), Geoghegan Hart (Ineos Grenadiers), David De La Cruz (UAE Team Emirates), Jimmy Janssens (Alpecin-Fenix), Gorka Izagirre (Astana), Bruno Armirail (Groupama-FDJ), Anthony Perez (Cofidis), Martijn Tusveld (Team DSM) og Hugo Houle (AStama).

Feltet anført af Israel havde svært ved at hente ind på de forreste, det var først, da hele holdet ofrede sig på den næstsidste stigning, at det lykkedes at få forspringet kørt ned på et minut. 

Fremme i front måtte De La Cruz og El Fares slippe, da Armirail satte et voldsomt tempo. Det samme gjorde Daniel Martin for Michael Woods i front. Udbruddet skulle hentes ellers ville Michael Woods få svært ved at forsvare førertrøjen. 

Sidste stigning - Brambilla satser og vinder det hele
Det betød også, at Woods blev isoleret og måtte selv i aktion på den sidste stigning. Woods havde til sidst kun selskab af Jakob Fuglsang (Astana), David Gaudu (Groupama-FDJ), Bauke Mollema (Trek-Segafredo), Ben O'Connor (A2gr) samt Nairo Quintana (Team Arkea Samsic), som ikke havde den store interesse i at hjælpe canadieren. 

Fremme i front kørte Brambilla væk sammen med Valentin Madouas, men franskmanden måtte slippe opad den sidste stigning, hvor Trek-Segafredo-rytteren satte et rasende tempo. Det var et angreb for den samlede sejr.

Valentin Madouas faldt tilbage til en forfølgergruppe, som fik selskab af Ben O'Connor, som alene var kørt fra favoritgruppen og op til forfølgergruppen. Madouas var dog uheldig at styrte, men formåede at komme tilbage til forfølgergruppen. 

Forfølgergruppen og favoritgruppen med Woods var ved at blive samlet til sidst, men favoritterne fik ikke lukket hullet. 

I stedet kunne Brambilla juble over sejren, mens Tao Geoghegan Hart tog andenpladsen 13 sekunder efter italieneren. Ben O'Connor kom ind på tredjepladsen. Favoritterne kom ind fem sekunder senere anført med danske Jakob Fuglsang, som hentede en sjettepladsen på etapen. 

Samlet betyder resultatet, at Gianluca Brambilla ender med at vinde samlet med fem sekunder til Michael Woods. Podiet bliver rundet af Bauke Mollema.

 

Jakob Fuglsang ender på en sjettepladsen samlet. 

INFO
Gianluca Brambilla
Nyheder Profil Resultater Statistik
Tour du Haut Var
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Eksklusivt interviewSaabye tilbage på dansk jord: Skal starte på en frisk

Landevej

Livestream masser af cykling - Specialtilbud på Discovery+

Landevej

Colombiansk stjerne har overvejet karrierestop

Landevej

Eksklusivt interviewSaabye og Lønne vender hjem til den danske cykelscene

Landevej

Eksklusivt interviewColoQuick-talent i EM-trøjen: Det var noget specielt

Landevej

Video i artiklenOptakt: Paris-Nice

Landevej

Tilmeld dig CeramicSpeed Race Series

E-cykling

Annonce