Boswell indstiller karrieren efter hjernerystelse
15. januar 2020 18:00Foto: A.S.O.
af Joachim Alexander Farshøj

Ian Boswell må desværre droppe sin fremtid som professionel cykelrytter på landevejen, efter han tilbage i Tirreno-Adriatico 2019 pådrog sig en slem hjernerystelse. Boswell er dog ikke helt færdig med cyklen.

Annonce

Ian Boswell stopper karrieren som følge af den hjernerystelse, han pådrog sig i marts 2019, og som han kæmpede med gennem hele sidste år.

 

Boswell er ellers stille og roligt på vej tilbage til en normal tilværelse efter den langvarige hovedskade, men han har altså valgt at takke nej til en ny professionel kontrakt, på trods af at han faktisk havde et konkret tilbud fra et ikke-navngivet hold. Han føler ikke, at han kan være bekendt at tage pladsen fra en anden.

 

”Jeg vil ikke tage en plads på et hold, når jeg ikke er på 100% (helbredsmæssigt, red.), fordi jeg ved, hvor hårdt atleter arbejder for at nå dette niveau. Jeg ved, hvad det (at være professionel cykelrytter, red.) betyder for mennesker, og hvad det har betydet for mig i de seneste 15 år af mit liv. Jeg elsker stadig at cykle, men jeg er kommet til et punkt i mit liv og min karriere, hvor jeg har besluttet, at jeg ikke ønsker at køre flere landevejsløb,” fortæller Ian Boswell Cyclingtips.com.

Holm & Bays Radio Tour, afsnit 25: Sportspsykolog er med til en snak om cyklingens uundgåelige styrt

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Boswell fik den karriereafgørende hjernerystelse under en Tirreno-Adriatico-etape i fjor, og selvom Boswell i begyndelsen ikke troede, det var nogen ekstraordinær skade, blev han langsomt overbevist om det modsatte.

 

Amerikaneren måtte nemlig hurtigt droppe alle planer om at vende tilbage til Tour of California og Tour de France, og selv efter en længere pause, hvor han endelig troede, han var på rette fod igen, kom hjernerystelsessymptomerne tilbage, da han påbegyndte træningen.

 

”Dobbelt-syn, svimmelhed og ekstrem træthed. Det var en anderledes træthed end den, jeg normalt ville få efter træning. At gå i supermarkedet var et helvede med fluroscerende lys og alt det andet,” forklarer Boswell.

Annonce

 

Derfor endte den tidligere Team Sky og Katusha Alpecin-rytter altså med at trække stikket fra professionel cykelsport, men han afslører afsluttende, at han har planer om at stille op i flere store grusvejsløb i 2020 - herunder det berygtede og berømte Dirty Kanza.

 

Annonce

INFO
Transfer/forlængelse
Nyheder
Katusha Alpecin
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenNorske Tobias Foss indtager hurtigste tid med 9:00

Video

Se alle Giro-etaper uden reklamer

Landevej

Video i artiklenSi o no? Brian Holm og Bastian Emil svarer på skarpe ja-nej-spørgsmål om cykelsporten

Video

Groenewegen: Nu får jeg mit gamle liv tilbage

Landevej

Video i artiklenLIVE nu: Giroen er i gang!

Landevej

Video i artiklenEvenepoel: Jeg er glad for at være tilbage

Video

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Giro d’Italia

Landevej

Annonce