EKSKLUSIVT

Bornholm-sportsdirektør: Vi har bevist vores værd
07. december 2017 18:26 af Interview: Jesper Johannesen, Tekst: Mathias MundbjergFoto: Team Almeborg-Bornholm / Tommy Kaas

Kontinentalholdet BHS-Almeborg Bornholm er allerede nu udtaget til næste års PostNord Danmark Rundt, og den nyhed glæder sportsdirektør Christian Andreasen.

Foråret på de danske landeveje plejer for flere danske kontinentalhold at være kendetegnet ved en desperat kamp for at gøre sig bemærket og komme i betragtning til at køre PostNord Danmark Rundt i efteråret, men det bliver der ikke noget af denne gang. I forbindelse med torsdagens præsentation af løbets 2018-udgave blev det afsløret, at alle fire danske hold allerede nu er sikret adgang, hvilket ikke overraskende bliver taget godt imod af BHS-Almeborg Bornholm.

 

”Det betyder jo, at vi kan planlægge vores sæson efter det allerede nu. Så det er jo en rigtig god nyhed. Nu har vi været med tre år i træk, og jeg synes også, vi har bevist vores værd, og at vi har fortjent at være med. Så jeg synes, det er en god beslutning, så stærke som alle fire hold ser ud til at blive i den kommende sæson,” siger sportsdirektør Christian Andreasen til Feltet.dk.

 

Ved præsentation kom det frem, at løbets 28. udgave indeholder hele tre etaper på Sjælland, mens Fyn helt må undvære besøg fra PostNord Danmark Rundt-feltet. Andreasen har dog ikke overraskende mere fokus på den sportslige del end geografien.

 

”Jeg synes, det ser rigtig spændende ud. Der er en spændende etape oppe i Nordjylland, og så har vi jo den kuperede etape i Vejle, som vi kender. Så kommer der en god lang enkeltstart, som ligger godt til vores temporyttere, og slutningen på Frederiksberg er også altid sjov. Jeg synes, det er en rigtig spændende rute.”

 

Hård kamp om pladserne på holdet
UCI har frem mod næste sæson sat fokus på løbssikkerheden ved at skære i antallet af ryttere på holdene i både Grand Tours og øvrige WorldTour-løb. Dette smitter også af på PostNord Danmark Rundt, som i september meddelte, at næste års udgave bliver med seksmandshold frem for de vanlige otte, hvilket udfordrer de danske holds teambosser.

 

”Det bliver selvfølgelig svært. For vores vedkommende er der jo otte mand, der bliver skuffede, så det er selvfølgelig noget af en udfordring. Men vi må se foråret an og se, hvordan sæsonen udarter sig, og så må vi ud for at kigge på ruterne også og se, hvilke ryttere de ligger bedst til,” lyder det fra Christian Andreasen, der dog regner med, at rytterne vil have forståelse for sportsdirektørernes dispositioner.

 

”Det er jo aldrig sjovt at skuffe nogle ryttere, som allesammen er motiverede og gerne vil opnå noget med deres sport. Men alle rytterne ved jo godt, at det er holdet, der skal performe på den bedst mulige måde, hvis vi også skal være med året efter, og det er ofte det, vi udtager vores taktik efter. Vi kan jo ikke stille med seks sprintere - der skal være lidt af det hele, så vi kan begå os i klassementet og på enkeltstarter og have lidt forskellige ryttere med.”

 

Andreasen kan dog endnu ikke sige, hvem der får til opgave at gøre sig i den samlede stilling.

 

”Klassement er én ting, men det kommer også an på, hvordan etaperne ser ud. Klassement er forskelligt, alt efter om det er bakkede etaper eller helt flade etaper. Vi har selvfølgelig to-tre ryttere i hovedet, som vi overvejer at køre klassement for, men det skal vi lige hjem og kigge på.”

 

Verdensrekord i sigte
I det relativt flade Danmark har løbets enkeltstart som regel stor indflydelse, og BHS-Almeborg Bornholms bedste mand i den disciplin hedder Martin Toft Madsen. Hvis han skal lave et godt samlet resultat kræver det dog formentlig også, at han kommer hæderligt gennem Vejle-etapen, og på den er han i fire forsøg endnu ikke blevet blandt de bedste 40 ryttere, så det må forblive i det uvisse, om han kan gøre sig over alle fem dage.

 

Et sted, han allerede har bevist, at han kan være med, er på cykelbanen i Ballerup. Her slog han i januar den danske timerekord ved at tilbagelægge 52,114 kilometer på den tildelte time. Rekorden blev dog blev pillet fra ham igen i juni efter en positiv dopingtest - en test, som Martin Toft Madsen heldigvis kunne påvise med stor sandsynlighed hang sammen med et forurenet kosttilskud.

 

Siden har Mikkel Bjerg overgået den ikke længere tællende rekord med 197 meter, men Martin Toft Madsen har bekendtgjort, at han giver timerekorden et skud til. Den dobbelte danske mester i enkeltstart plejer at have godt styr på sine beregninger, og derfor forventer hans sportsdirektør, at han generobrer pladsen som den hurtigste dansker på en time nogensinde.

 

”Ja, det tror jeg. Han er sikker på, at han kan køre den, når han har besluttet sig for at gøre det. Egentlig går han faktisk og kigger mest efter verdensrekorden, men han vil jo gerne lige slå den danske, før han sætter så store mål. Så det er jeg ret sikker på, at han kan,” siger Christian Andreasen.

 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Aru fører UAE an i Vueltaen – Martin også med

Fokus på Yates – men også plads til Trentin i Vueltaen

Se den foreløbige startliste til Vueltaen

Sunweb skifter sprinter i Vueltaen - Kelderman fortsat kaptajn

Er du klar på et udfordrende og udviklende lederjob?

Chris Anker: Skulle være skiftet i 2012

Dideriksen forlænger med Boels-Dolmans

Ag2R på etapejagt i Vueltaen – Bardet til Tyskland

Pinot før Vueltaen: Niveauet bliver utrolig højt

Colorado-vinder: Vigtigste sejr i min karriere

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

MANDAG

Chernetskii: Sidste gang jeg vandt var i 2015

Continuum Sports sikrer sig endnu to ryttere

Mollema i spidsen for Trek ved Vueltaen

Vuelta a Espana: Hovedudfordrerne

Lampaert bliver hos familien Wolfpack

Vuelta a Espana: Favoritten

Det danske landshold vinder holdtidskørsel i l’Avenir - Klaris glipper førertrøjen

Bekræftet: Lars Bak til Dimension Data

Vuelta a España: Rutebeskrivelsen

Endnu en schweizer fra BMC til FDJ

Merckx’ hemmelige perle

Medie: Lars Bak skifter til Dimension Data

Bora forlænger med nøgleryttere

Euskadi-Murias parate til sæsonens største løb

Nibali kører Vuelta – men holdkammerat er kaptajn

Fantastiske Van der Poel: Dejligt at slutte sæsonen med sejr

Katusha klar til Vueltaen: Zakarin bliver kaptajn

Carapaz med Quintana og Valverde til Vueltaen

Alsidigt BMC-hold skal hjælpe Porte i Vueltaen

Ingen Fuglsang i Vueltaen – Lopez ene kaptajn

Resultater fra A-løbet i Aarhus

Gadeløb i Aalborg indledes med Tour-foredrag

Landa opgiver Vueltaen - VM stadig muligt

Amerikanere løb med det hele i Colorado

SØNDAG

Vos: Jeg turde ikke drømme om dette scenarie

Viviani: Finalen var meget teknisk

Trip, trap, træsko for Vos i Norge

Mohoric: Den største sejr i min karriere

Stokbro tier i fransk udbrudssejr i l'Avenir

Matthews: Kragh ofrede sig for mig