Borgmester: At fjerne De Muur går mod hele det flamske folk
14. juni 2020 16:00Foto: Sirotti
af Andy Joachim Pedersen

Det er et pengespørgsmål, der har fået Muur Van Geraardsbergen fjernet fra Flandern Rundt. Den lokale borgmester kritiserer kraftigt beslutningen.

Annonce

Flandern Rundt bliver på mange måder et anderledes bekendtskab i 2020. Foruden den helt nye dato som følge af coronavirus, skal rytterne ikke hen over Muur Van Geraardsbergen, som arrangørerne har fjernet fra løbet.

 

Spørger man den lokale borgmester handler det om 50 000 euro. Det er nemlig den pris, som arrangørerne vil have for at lade Muur Van Geraardsbergen inkludere i ruten, og det har borgmesteren endegyldigt takket nej til.

 

Han mener nemlig ikke, at prisen skal være så høj for en passage så langt fra mål, og det har nu ført til en beslutning, som er mod hele det flamske folk, fortæller han.

Mens vi venter på cykelsporten: Froome om vanvidsangrebet og de bedste bjergetaper i Giroen

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

“Vi var ikke vidende om, at Flanders Classic ville ændre eller forkorte ruten. Lad også det ligge, om vi vidste det på forhånd. Man gør noget forkert mod hele folket i Flandern med denne beslutning om at lade De Muur udelade af ruten,” siger borgmester Guido De Padt til Cyclingweekly.com.

 

Han mener, at både stigningen og løbet er gensidigt afhængige af hinanden. Han føler sig dog overbevist om, at det er gengæld for udmeldingen omkring den dyre pris.

 

“Flandern Rundt er vokset med De Muur, og De Muur er vokset med Flandern Rundt. Jeg er ikke dommedagsmager eller overtroisk, men jeg tror, at episoden sidste år har spillet en rolle, men vi vil ikke betale den pris for en passage 100 kilometer fra mål,” siger han.

Annonce

 

Annonce

INFO
Ronde van Vlaanderen
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenLa Maglia Rosa fører an i jagten på udbruddet

Video

Video i artiklenChristopher Juul angriber og kommer fri

Video

Video i artiklenStudiet om Ineos’ strategi: Med den finale...

Video

Eksklusivt interviewArven efter Bennett: Holm spår Quick-Steps fremtid

Landevej

Video i artiklenJoao Almeida: Vi er spændte på etapen og vil give alt

Video

Video i artiklenDagens si o no: Tv-tid, angrebsstrategi og restitution

Video

Video i artiklenEksklusivt interviewJulius Johansen med store landevejsdrømme i 2021

Landevej

Annonce