Prøv vores nye app
BMX VM og Amatør VM kommer til Danmark
25. september 2020 16:06Foto: Jørgen Ebbesen/UWCT Copenhagen Gran Fondo
af Jesper Johannesen

Amatør VM kommer til Aalborg i 2024, mens BMX VM kommer til København i 2025.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Den internationale cykelunion, UCI, har i dag tildelt Danmark VM i landevejscykling for amatører i 2024. Mesterskaberne skal afvikles i september i Aalborg, som også var vært for samme mesterskab i 2015.
 

Den internationale cykle union (UCI) har på sit management committee meeting besluttet at tildele Danmark værtskabet for amatørernes VM i landevejscykling i 2024.
 

”For Danmark som cykelnation er det vigtigt, at vi kan tiltrække og afvikle store elite- og breddeevents. Disse events understøtter det arbejde der foregår på alle niveauer i dansk cykling. Vi har en fantastisk foreningskultur med dygtige klubber og rigtig mange frivillige. Og vi har værdifulde partnerskaber med værtsbyer og Sport Event Denmark. Sammen ser vi frem til at de ikoniske regnbuetrøjer endnu engang kan uddeles i Danmark,” forklarer Henrik Jess Jensen, formand i Danmarks Cykle Union.
 

Aalborg var også vært for samme VM i 2015, hvor deltagerne roste byen for værtskabet.




”Aalborg er valgt som værtsby for VM i Landevejscykling 2024 for amatører. Det er vi stolte over i Aalborg, for vi ønsker, at Aalborg skal være en kommune, hvor der ikke er langt til de store oplevelser. Bevægelse er en del af vores dna. Idræt og sport har da også en helt særlig plads i Aalborg og i aalborgensernes hjerter. Med vores store erfaring med at afholde store cykelsportsarrangementer er jeg sikker på, at deltagerne også denne gang vil få en helt fantastisk oplevelse i byen og på cyklerne,” siger Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune og fortsætter:
 

”Aalborg Byråd har en ambition om at bringe Aalborg frem blandt de førende cykelbyer i Danmark. Inden for de seneste år er der lanceret en række indsatser, der skal motivere flere til at cykle. Jeg er overbevist om, at et arrangement som VM i Landevejscykling for amatører vil gøre interessen for cykling endnu større og sikre, at Aalborg også i fremtiden bliver markeret på landkortet som en helt fantastisk cykelby. Vi glæder os og ser meget frem til værtskabet, hvor vi vil byde rytterne velkommen med åbne arme.”


Samtidigt med tildelingen af VM’et for amatører tildelte UCI også VM i BMX til København, hvilket gør DCU-formanden både meget glad og stolt.


”Tildelingen af VM i landevejscykling for amatører 2024 (Gran Fondo World Championships) understreger, at Danmark er en kæmpe cykelnation. Både for eliten og bredden. Der sikres medaljer og sejre samt oplevelser og sundhed for motionisterne. UCI tildelte på samme bestyrelsesmøde også København værtskabet for VM BMX 2025. Disse tildelinger er meget positive for dansk cykling og for Danmark i disse svære tider, hvor alle længes efter at genstarte turisme- og oplevelsesøkonomien,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.


Hovedstaden får også et cykel VM
Hovedstaden kommer også til at få et verdensmesterskab til byen, når VM i BMX afvikles den i 2025. Dermed kommer tre store cykelbegivenheder til Danmark.



 

Adrenalinen kommer til at pumpe i København, når verdens bedste BMX-kørere skal kæmpe om regnbuetrøjen. BMX er én af cykelsportens mest højintense discipliner, og tilskuerne kan glæde sig til, at Danmark i 2025 lægger bane til Den Internationale Cykelunion, UCI’s VM BMX for både kvinder og mænd.

 

København er verdens bedste cykelby, men det er ikke kun på cykelstierne, at hovedstaden markerer sig. Byen lægger de kommende år veje og baner til store cykelevents som Tour de France - Grand Départ i 2022, VM i Banecykling i 2024 og nu også VM BMX i 2025. 

 

Disse events tiltrækker mange internationale gæster, og bidrager til genstarten af turismen efter Covid-19, ligesom de skaber en platform for at fortælle omverdenen om de løsninger, der får næsten halvdelen af københavnerne til at cykle på arbejde og i skole. Det er med til at brande København som en grøn by med bæredygtige løsninger, som vi gerne deler med verden.

 

Læs også
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie

 

Danmark er i det hele taget en stærk cykelnation og har de senere år markeret sig med både store sportslige resultater og en række store cykelevents landet over. Dette VM bygger også på et stærkt BMX-miljø, der ikke mindst tog fart i forbindelse med, at København i 2011 var vært for VM i BMX. Dengang blev banen på Amager anlagt, og det er den samme bane, som om fem år endnu engang får fornøjelsen af verdens bedste BMX-kørere.
 

I forbindelse med dette VM bliver der ligeledes et dedikeret fokus på at skabe blivende effekter og få flere unge til at få øjnene op for BMX. Det sker blandt andet gennem en række sideevents, der skal skabe synlighed og gøre opmærksom på, hvad BMX-sporten kan byde på.

 

”Det bliver fantastisk at samle verdens bedste BMX-ryttere til VM i København i 2025. Et festfyrværkeri af cykling for fuld gas. I Danmark har vi allerede flere ryttere i den absolutte verdenstop, som med dette VM i sigte uden tvivl motiveres til at køre med om medaljerne og allerhelst den regnbuestribede trøje. Tildelingen af VM er uden tvivl en meget stor anerkendelse af Danmark som værtsnation for internationale events, og jeg vil gerne takke Sport Event Denmark og Københavns Kommune for at gøre det muligt at give de mange cykelsportsbegejstrede danskere en helt unik oplevelse. Men det er også et kæmpe skulderklap fra UCI for de resultater, som danske cykelryttere leverer nærmest på samlebånd,” forklarer Henrik Jess Jensen, som er formand i Danmarks Cykle Union. 



 

”Som verdens bedste cykelby og Grand Départ for Tour de France i 2022 er det lige i byens ånd, at København også skal være vært for VM i BMX i 2025. Sammen med københavnerne glæder jeg mig til at opleve det intense race på Københavns BMX-bane på Amager, når verdens bedste BMX-kørere dyster om den prestigefyldte regnbuetrøje og VM-titlen”, siger Københavns overborgmester Frank Jensen (S).

 

”I en tid hvor alle længes efter at genstarte turisme- og oplevelsesøkonomien er det så positivt, at UCI har tildelt VM i BMX cykling til København om fem år. Det er en stor event med mange udenlandske deltagere. I tillæg har UCI på samme bestyrelsesmøde også tildelt Aalborg værtskabet af VM landevejscykling for amatører 2024 (Gran Fondo World Championships). Disse tildelinger er meget positive for dansk cykling og for Danmark i disse svære tider,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

Annonce

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Onsdag den 24. april 2024

Landevej
Følg Lunds trøjeforsvar og det schweiziske bjergslag
Landevej
Officielt: Disse hold skal køre 2024 Tour de France Femmes avec Zwift
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk Lidl-Trek-sportsdirektør: Vi vil prøve noget frækt
Landevej
Overrasket Alpecin-Deceuninck-rytter reagerer på podieplads
Landevej
Dobbeltsejr i perfekt spurt - Asgreen misser podiet

Annonce

Landevej
Skuffet dansker reagerer på fjerdeplads
Landevej
Tobias Lund reagerer på første professionelle sejr
Landevej
Video i artiklenDansk sprintertalent tager stor sejr
Bane
Ny arrangør af VM i banecykling fundet i 2025

Annonce

Landevej
Opdateret: Giro-feltet tager form - udskiftning i deltagende danskere
Landevej
Fra arbejdsløs til guldfugl: Giro-aktuel stortalent har målsætningen klar
Landevej
Optakt: 4. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

Annonce

Landevej
Tour de Romandie-analyse: Cancellaras store dag
Landevej
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads
Landevej
Mørkøv får afgørende rolle i rekordforsøg
Landevej
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024
Landevej
Soudal-QuickStep skriver med ny rytter
Landevej
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Landevej
Emma Norsgaard udtaget til Grand Tour
Landevej
Quintana kører Giroen i en ny rolle

Annonce

Landevej
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe
Landevej
Reserve leverede kæmpe overraskelse
Landevej
Journalist: Her er Pogacars Giro-hold

Annonce

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl

Annonce

Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak
Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt
Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Landevej
Stortalent tager førertrøjen: Philipsen bliver glad, når han ser det
Udstyr og test
Test: Ekoi Gara MIPS Air
Landevej
Tysker i tårer efter triumf: Der står mange mennesker bag
Landevej
Dansk sprintertalent på podiet i tysk jomfrusejr
Landevej
Verdens bedste sprinter skriver lang kontrakt
Landevej
Quick-Step vil overveje ny Evenepoel-satsning
Landevej
Optakt: 2. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Tidligere toprytter om sportsdirektørjob: Et helvedes job
Landevej
Kron udtaget til stort etapeløb
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
MTB
Video i artiklenHør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Landevej
Stærke danskere udtages til WorldTour-etapeløb
Landevej
Sådan gik søndagens A-løb i Uvelse
MTB
Video i artiklenSe Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Landevej
Det smadrede mine ben, siger frustreret Pidcock
Udstyr og test
Test: ABUS Gamechanger 2.0

Søndag den 21. april 2024

MTB
Video i artiklenSimon Andreassen vinder i World Cuppen
Landevej
Tre danskere i top-10 i hollandsk endagsløb
Landevej
Cort med skadesopdatering: Min mor ville køre hurtigere ned end mig
Landevej
Brown reagerer på første monumentsejr
Landevej
FDJ – SUEZ-rytter snyder favoritterne i imponerende spurt
Landevej
Danmarksmester kører sig til nyt topresultat
Landevej
ColoQuick vinder dobbeltsejr i Vejle
Landevej
Van der Poel fik "stof til eftertanke" i Liège
Landevej
Video i artiklenSe Pogacars kraftfulde angreb på La Redoute
Landevej
Rørt Pogacar tog revanche med svigermor i tankerne
Landevej
Malmberg henter topresultat i Bosnien-Hercegovina
Landevej
Skjelmose: Dét kostede mig løbet
VIS FLERE

Annonce