Blandt verdens bedste: Danmark stormer frem på verdensrangliste
04. maj 2021 07:50Foto: Movistar Team | Photo Gomez Sport
af Nicolai Russotti

UCI’s verdensranglister er i dag blevet opdateret, hvilket set med danske briller bringer fantastiske nyheder. Emma Norsgaards og Cecilie Uttrup Ludwigs store resultater i denne sæson betyder, at Danmark nu blander sig i den absolutte top på verdensranglisten for nationer.

Annonce

Det er ikke kun på herresiden, at Danmark er blandt verdens bedste cykelnationer. De danske kvinder har i denne sæson ligeledes kørt formidabelt, hvilket afspejles tydeligt på den netop opdaterede verdensrangliste for nationer fra UCI.

 

Den 20. april sprang Danmark op på tredjepladsen, og den placering konsoliderede Emma Norsgaard med sine to etapesejre og samlede triumf i Ceratizit Festival Elsy Jacobs.  

Danmark har øget afstanden til Tyskland på fjerdepladsen og overgås fortsat kun af Holland og Italien, hvor førstnævnte i overbevisende stil indtager tronen som verdens bedste cykelnation hos kvinderne.

 

Den flotte danske placering på verdensranglisten for nationer er da heller ikke overraskende, når man tager et kig på præstationerne fra især Norsgaard og Cecilie Uttrup Ludwig, som har stået for størstedelen af den danske pointhøst.

Danmark indledte 2021 på nationranglistens ottendeplads.

De danske herrer falder en enkelt placering tilbage og er nu nummer ni. 

Se klippet: Uttrup og Norsgaard i omfavnelse efter kvindernes Omloop Het Nieuwsblad

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

LIVESTREAM ALLE GIRO-ETAPER FRA START TIL SLUT - UDEN REKLAMER

 

To top 10-placeringer på den individuelle verdensrangliste

Det har i en stor del af denne sæson været lige ved og næsten for Norsgaard, da det er blevet til andenpladser i Omloop Hiet Nieuwsblad, Le Samyn, Classic Brugge-De Panne og Scheldeprijs.

 

Sidste uges Ceratizit Festival Elsy Jacobs gav imidlertid ikke blot danskeren sine første sejre i 2021, men også et avancement på den individuelle verdensrangliste.

Succesen i Luxembourg har nemlig betydet, at Norsgaard er rykket fra 13. til tiendepladsen på ranglisten, og dermed er Movistar-rytteren for første gang i karrieren rangeret blandt de ti bedste ryttere i verden.

Efter de flotte resultater har Emma Norsgaards storebror, Mathias Norsgaard, hyldet sin lillesøster som en af verdens bedste cykelryttere.

Annonce

 

Den bedst placerede dansker er dog stadig Uttrup Ludwig, som indtager en syvendeplads på den individuelle verdensrangliste.

 

Den 25-årige FDJ-rytter har da også leveret en lang række store præstationer, da hun har kørt sig til top 10-placeringer i Strade Bianche, Trofeo Alfredo Binda, Flandern Rundt, Amstel Gold Race, Fleche Wallone og Liege-Bastogne-Liege.

 

Den individuelle verdensrangliste toppes af italieneren Elisa Longo Borghini, mens podiets øvrige trin indtages af hollænderne Annemiek van Vleuten og Anna van der Breggen.

 

Danmark skal til august befinde sig blandt de fem bedste nationer for at få det maksimale antal af syv ryttere med til årets landevejs-VM.

 

Se den fulde verdensrangliste lige her.

Annonce

 

SÆT DIT GIRO MANAGERHOLD - PRÆMIER FOR OVER 50.000 KRONER

INFO
Cecilie Uttrup Ludwig
Nyheder Profil Resultater Statistik
Verdensranglisten
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Veteran tæt på sejr: Den slags muligheder kommer ikke ofte

Se alle Giro-etaper uden reklamer

Landevej

Video i artiklenFavoritvurdering: Søndagens løb i Frankrig, Ungarn og Spanien

Landevej

Video i artiklenOptakt: 9. etape af Giro d’Italia

Landevej

Video i artiklenGiro d'Italia-analyse: Varsel om brud på 13 års tørke?

Landevej

Video i artiklenFølg søndagens store bjergetape i Appenninerne

Landevej

Usårlig canadier vandt igen - Heuer bedste dansker

MTB

Annonce