EKSKLUSIVT

Birgitte Krogsgaard forud for VM: Stort at være udtaget
22. september 2020 09:30Foto: Arne Mathiesen
af Frederik Holst Pedersen

Som optakt til VM i landevejsløb har Feltet.dk taget en snak med Birgitte Krogsgaard om det at være udtaget til VM, EM og hendes egen holdsituation. Krogsgaard løfter sløret for, at hun har tilbud fra flere mindre hold, men endnu ikke har besluttet sig for, hvad fremtiden skal bringe.

Annonce

I sidste sæson kørte hun for det danske WorldTour-hold Virtu Cycling, men da de måtte lukke efter sidste sæson, valgte Birgitte Krogsgaard at tage skridtet ned og køre for CK Aarhus.

 

Krogsgaard blev nummer fem til danmarksmesterskaberne, hvor hun i den grad var med til at animere løbet. I lørdags blev hun Jysk/Fynsk mester i enkeltstart, så danskeren er i form og hun ser frem mod VM. Krogsgaard kører sit første VM på lørdag i Imola og det er da også stort for hende. 

 

”Det er jo selvfølgelig stort for mig at være udtaget til både EM og VM,” lyder det fra den danske rytter. Selve ruten med de mange højdemeter burde også passe Krogsgaard godt. Det kombineret med god form gør, at hun har grund til optimisme forud for løbet.

Elisa Longo vinder i Giro Rosa

SE ALLE TOUR-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

”På papiret burde det være fint nok [ruten]. Jeg har før kørt en del løb i bjergene sidste år, hvor det er gået helt fint. Men man er jo altid nervøs og nu er det lang tid siden, at jeg har kørt noget som det,” siger hun.

 

Samtidig benævner hun også, hvorledes formen fra enkeltstartscyklen kan tages med til bjergene og forhåbentlig komme hende til gode.

 

”Det er også fint nok nede i bjergene det at holde en konstant fart og det er jo måske noget af det, der passer bedst til mig i forhold til de der ryk hele tiden. Så på den del, der håber jeg på, at jeg er ved at være der,” siger hun. 

Annonce

 

Alle for en

Målet for det danske landshold er klart og det er metal til Cecilie Uttrup Ludwig. 

 

”Alle kører for Cecilie og vi håber på et godt resultat til hende. En podieplacering er inden for rækkevidde, men derfor er det jo stadig svært. Sådan er cykling jo. Men det er da målet, vi går efter en podieplacering og jeg tror også på, at hun har formen til at lave et rigtig flot resultat,” siger Krogsgaard om landskvinden. 

 

Rutens beskaffenhed gør, at de fleste frygter, hvis der køres stærk de første gange over stigningerne. Krogsgaard håber, at hun vil kunne sidde så længe ved Cecilie som muligt.

 

”Det som alle er nervøse for, er, hvor hårdt der bliver kørt på de første stigninger og hvis det hele bare bliver splittet ad med det samme. Så kan vi jo stå i en situation, hvor det kun er Cecilie, der sidder med foran, men jeg håber at kunne hjælpe hende så langt som muligt,” siger hun. 

 

EM blev en lille skuffelse for Danmark, hvor Cecilie Uttrup Ludwig blev hevet med ned i et dumt styrt og selvom hun forsøgte sig med adskillige angreb, ikke kom frem til de forreste igen. Krogsgaard er nu også sikker på, at Uttrup Ludwig ville kunne have lavet et godt resultat i Plouay, hvis ikke det var for styrtet.

Annonce

 

”Jeg hører, at hun styrter, men prøver at køre igen og igen. Jeg tror, at hun var meget stærk den dag og hun var bitter over at være røget med ned i et meget unødvendigt styrt. Det var virkelig synd og jeg tror virkelig hun ville have kunnet lave et resultat, men nu prøver vi igen og jeg tror virkelig at ruten ligger godt til hende,” lyder det om EM og udsigten til et bjergrigt VM.

 

Tilbud fra mindre hold, men ser tiden an

Forud for denne sæson lukkede Birgitte Krogsgaard hold, Team Virtu, og dermed stod hun uden hold frem mod 2020-sæsonen. Som en af de få ryttere i feltet, så har Covid-19-nedlukningen ikke ramt Krogsgaard hårdt, men snarere gjort, at hun og de andre ryttere er i samme situation.

 

”Nu har der været corona-situationen, så på den måde har det ikke ændret vildt meget for mig. Der er ret mange andre, der heller ikke har kørt mange løb,” lyder det fra Krogsgaard, der også fortæller, at hun var blevet lovet en kontrakt forud for denne sæson med Virtu.

 

”Jeg havde egentlig besluttet mig for, at jeg ville have haft en sæson mere med Virtu og var blevet lovet en kontrakt der, men så lukkede de og så var jeg egentlig lidt i tvivl om, hvad jeg skulle. Jeg havde kørt en del løb, men generelt havde jeg ikke en stor erfaring med i bagagen. Så jeg valgte bare at se det lidt an og køre lidt løb herhjemme,” siger danskeren 

 

Birgitte Krogsgaard blev i sommers færdig med sin uddannelse i Medicin og hun er nu gået direkte videre til at skrive ph.d., hvilket også er en tidkrævende proces. Derfor er et eventuelt nyt holdt nødt til at være fleksibelt.

Annonce

 

”På et eller andet tidspunkt er jeg nødt til at finde ud af, hvad jeg vil. Jeg laver ph.d. på fuldtid og hvis man vil være professionel cykelrytter, så har man altså mange rejsedage. Det kan være svært at kombinere det. Jeg synes, at det er gået godt med at få et vist niveau - også da jeg kørte på Virtu, de var forholdsvist fleksible, så jeg kunne arbejde og studere, når jeg havde behov for det,” lyder det.

 

”Der har været tilbud fra mindre hold, men hvis jeg skal køre igen, så vil jeg også gerne køre på højt plan. På et plan der minder om det, som jeg kørte på hos Virtu. Men jeg er ikke aktivt søgende, jeg er lidt tilbageholdende og på et eller andet tidspunkt, så skal jeg nok også acceptere, at jeg er fuldtidslæge,” lyder det og hun runder af med at sige, at lige nu er hun godt tilfreds med, hvor hun er. 

 

”Men ja, jeg nyder virkelig at kombinere de to ting. De kan noget sammen,” slutter danskeren. 

 

Krogsgaard og de andre kvinder, der er udtaget til linjeløbet ved VM, rejser til Italien i morgen og så har de et par dage til at akklimatisere og prøvekøre ruten i Emilia Romagna. 

 

Du kan selvfølgelig følge lørdagens 144 kilometer lange linjeløb her på Feltet.dk. 

Annonce

 

Holdet til VM i linjeløb (Lørdag den 26. september)

Cecilie Uttrup

Emma Norsgaard Jørgensen

Amalie Dideriksen
Pernille Mathiesen

Julie Leth

Birgitte Krogsgaard Andersen

 

 

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Team Jumbo-Visma stiller op i Tour de France med blå forhjul

Udstyr og test

Ny trøje til Qhubeka-NextHash allerede i Tour de France

Landevej

Optimistisk Mørkøv: Stort hvis jeg kan hjælpe Cavendish tilbage

Landevej

Video i artiklenTour de France: Ungdomstrøjen

Landevej

DCU har udtaget OL-holdet på landevejen

Landevej

EKSKLUSIVT TILBUD: Se alle Tour-etaper uden reklamer

Landevej

Canyon SRAM-rytter stryger til tops med sent angreb i Belgien

Landevej

Annonce

ANNONCE