Bevort rydder bordet ved DM
19. juni 2021 16:14Foto: Mathias Høj - Feltet.dk
af Mikkel Tofte Langerhuus

Carl Frederik Bevort vandt i dag danmarksmesterskabet for U19, da han slog Nicolai Wandahl på stregen. Bevort er dobbelt dansk mester, da han også indtog podiets øverste plads efter torsdagens enkeltstart. 

Annonce

Carl Frederik Bevort kunne række armene i vejret efter et hårdt kørt linjeløb for U19 herrer. Han sikrede sig guldmedaljen foran Nicolai Wandahl, da han slog ham i den afgørende spurt. 

 

De to kørte fra forfølgerne på den sidste omgang og efterlod derfor kampen om bronzen til de 25 ryttere, der kom i mål kort efter Bevort og Wandahl. Her var Lukas Lund Sørensen hurtigst. 

 

Det er anden gang denne weekend, at Bevort kan indtage podiets øverste plads, da han også vandt torsdagens enkeltstart. 

Radio Tour sætter forårets hold: De to kaptajner

SE OL UDEN AFBRYDELSER

 

Løbsreferat:

Tre ryttere ramte udbruddet kort efter starten. Det var Philip Mathiesen (ABC Junior), Magnus Lorents Nielsen (Mascot WorkWear) og Emil Als Feldberg Hansen (Team NPV - Carl Ras Roskilde Junior), der opbyggede sig et forspring til feltet.

 

Der blev kørt stærkt fra løbets start både i feltet og i udbruddet, og gennemsnitsfarten var 41 kilometer i timen på løbets første 50 kilometer. 

 

Team Kvickly Odder tog ansvaret for at holde de tre lykkeriddere i kort snor, hvilket også betød, at feltet blev sprængt i luften på rutens stejle stigninger. 

Annonce

 

Halvejs igennem linjeløbet var der etableret en frontgruppe på 30 ryttere, hvor Nicolai Wandahl (NPV - Carl Ras Roskilde Junior) angreb fra, dog uden held til for alvor at slippe væk.

 

Mere held i sprøjten havde Jonas Birk Madsen (Herning CK Junior), der stak af inden omgangene i Give. Han fik hurtigt opbygget sig et forspring på mere end et minut til forfølgerne. 

 

Det fik en stor flok ud ad fjerene, da Gustav Wang (ABC), Anders von Sørensen (Mascot WorkWear), Frederik Aaling Nørtoft (Give Cykelklub), Magnus Machholdt (FriBikeshop) og Henrik Breiner Pedersen (NPV - Carl Ras Roskilde) stak efter Birk Madsen. 

 

Det hele blev ikke desto mindre neutraliseret, da forfølgerne hentede alle udbryderne. 

 

Sølvvinderen fra torsdagens enkeltstart, Gustav Wang, var dog ikke færdig med at være i offensiven, da han kort tid efter stak af med Kristian Egholm (NPV Carl Ras Roskilde), Nicolai Bujakewitz (Herning CK) og Simon Dalby (Mascot WorkWear).

Annonce

 

De fire fandt ind i et godt samarbejde, hvorfor de fik opbygget et forspring på mere end halvandet minut til forfølgerne. 

 

Da de kørte ind på næstsidste omgang, lignede det derfor, at den næste danmarksmester for juniorer skulle findes blandt de fire i front. 

 

Det ville de sejrssultne forfølgere ikke lade ske, da de fik hentet de fire i front kort inde på sidste omgang. Der var derfor samling på de knap 30 ryttere med otte kilometer til mål.

 

Det lignede derfor, at det skulle afgøres i en spurt, men Carl Frederik Bevort (ABC) og Nicolai Wandahl (NPV) ville snyde de hurtige folk for guldmedaljerne, hvilket de havde held med.

 

De to skulle nemlig spurte om sejren, da de havde et forspring på 20 sekunder, da det kørte under kilometerporten for sidste gang. 

Annonce

 

Her var Bevort hurtigst, og han blev derfor dobbelt dansk mester, da han også sikrede sig guldmedaljen på enkeltstarten.

 

Forfølgerne skulle spurte om bronzen. Lukas Lund Sørensen (Mascot WorkWear) vandt spurten om den sidste plads på podiet. 

 

Følg med her på Feltet.dk i morgen, når der er danmarksmesterskaber for U19 kvinder, kvinder elite og herre elite. 

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT HOLD TIL TOURSPILLET? 

 

Annonce

INFO
DM - Juniorer
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Uno-X sender flere danskere til fransk etapeløb

Landevej

Coronaramt Kamp kæmper med formen

Landevej

Vingegaard forlænger sin kontrakt

Landevej

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser

Landevej

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Tour de l’Ain

Landevej

Video i artiklenOptakt: Vuelta a Castilla y Leon

Landevej

Optakt: Tour de l’Ain

Landevej

Annonce

ANNONCE