Annonce

Bernal: Giro d’Italia er førstevalget
16. januar 2021 11:30Foto: A.S.O. / Pauline Ballet
af Oliver Monø

Tour de France-vinder 2019, Egan Bernal, udtaler, at Giro d’Italia er førstevalget for ham. For Bernal er rollen underordnet, hvis formen er, som den skal være, er han klar, hvis ikke vil han hjælpe sine holdkammerater.

Radio Tour, Sæson 2, Afsnit 34: Livet som neopro med Andreas Kron

se mere cykling på

Egan Bernal’s løbsprogram er endnu ikke fastlagt, men for Bernal er Giro d’Italia førstevalget.

 

Colombianske Bernal har tidligere hentydet til, at Tour de France i 2021 ville være hans helt store mål, men dette er ikke tilfældet længere. Da Bernal blev spurgt ind til Giro d’Italia, var der ingen tvivl om, hvad målet var. 

 

"Jeg kunne virkelig godt tænke mig at køre det (Giro d’Italia, red.). Jeg vil gerne være der. For nylig, i et interview i Colombia, hentydede de til, at jeg forberedte mig på Touren. Men Giro kommer først i kalenderen, og i mit hoved er Giro d’Italia førstevalget. Det ville være helt specielt,” sagde Bernal til La Gazzetta.

 

Tour de France er den eneste Grand Tour, Bernal har kørt, men i 2019 var den oprindelige plan Giro d’Italia. Bernal styrtede dog kort før starten og kom derfor ikke med til løbet. I stedet fik han tid til genoptræning og kom med til Tour de France, som han bekendt vandt.

 

Sidste år var Bernal klar til at genvinde titlen i Tour de France, men måtte udgå to uger inde i løbet med rygsmerter. Efterfølgende fik han konstateret skoliose, hvilket betød, at sæsonen var slut for hans vedkommende.

 

"Jeg ved ikke, om jeg ville være der som holdleder, eller om det ville være at hjælpe holdkammerater, hjælpe en kaptajn, der kører bedre end mig. Men det betyder ikke, at det er blevet besluttet. Vi er nødt til at definere ting med holdet og se, hvordan min genoptræning går.”

Annonce

 

Selvom Bernal’s 2020-sæson var en skuffelse, bød den alligevel på en samlet sejr i La Route d’Occitanie og en anden plads i Tour de I’Ain. Bernal skiftede til INEOS i 2018 fra italienske Androni. Kontrakten med INEOS går foreløbigt til 2023. 

 

Annonce

INFO
Giro d'Italia
Nyheder Profil Resultater
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenInterview med Ballerini efter sejr

Video

Honoré med fjerdeplads i flot sejr til Gaudu

Landevej

Video i artiklenBallerini vinder suverænt Omloop Het Nieuwsblad

Video

Ballerini uslåelig i spurten efter skuffende dansk Omloop

Landevej

Video i artiklenMoscon kører den hårdt fra front på Kappelmuur

Video

Video i artiklenStort styrt i Belgien

Video

Historisk: Skjelmose smadrer dansk WorldTour-rekord

Landevej

Annonce