Bernal fristet af næste års Giro-rute
27. oktober 2019 11:20Foto: A.S.O. / Pauline Ballet / Alex Broadway / Thomas Maheux
af Marcus Bjelskou

Det colombianske stjerneskud er begyndt at se sig varm på at køre Giro d’Italia i den kommende sæson. Ruten passer ham nemlig efter udsagn rigtig godt, men det betyder ikke nødvendigvis, at han vil droppe at køre Touren. 

Annonce

Efter en sensationel sæson der højest overaskende bød på en samlet sejr i Tour de France, skal Egan Bernal nu grundigt overveje, hvad næste sæsons program skal byde på. 

 

Med Chris Froomes tilbagevenden efter sit lange skadeforløb, og med øjnene stift rettet mod den femte sejr i Tour de France, udgør han en del af en kompliceret kabale, som Team Ineos i de kommende måneder skal lægge for at gøre sig klar til 2020-sæsonen. 

 

Med tilgangen af årets Giro-vinder Richard Carapaz, og Tour-vinderen fra 2018, Geraint Thomas ligeledes en del af truppen næste år, er puslespillet ikke blevet nemmere af den grund. 

 

Bernal og Giroen 

Først og fremmest er Bernal i hvert fald tiltrukket af Giroen, men han overvejer ligeledes at kombinere den med Touren i 2020.  

 

"Der er tre enkeltstarter, hvilket er lidt udfordrende for mig, især når den sidste ligger på den afsluttende dag. Men der er også nogle virkelig lange etaper, som jeg kan lide - jeg synes, at de lange etaper er noget særligt i cykling. Der er også masser af lange stigninger. Jeg kan virkelig godt lide det. Jeg synes, det er en komplet rute - enkeltstarter, lange etaper, lange stigninger. Jeg kan virkelig godt lide den," forklarede Bernal ifølge cyclingnews.com. 

 

"Måske hvis jeg tager til Giroen og jeg er virkelig træt efter, vil jeg ikke køre Touren. Men hvis jeg føler, at jeg er i stand til at køre Touren - måske for at hjælpe eller for at køre klassement - vil jeg helt sikkert spørge holdet. Det afhænger af, hvordan jeg har det i slutningen af Giroen," fortsatte colombianeren. 

Annonce

 

Tidligere blev det meldt ud, af Bernal ville være villig til at hjælpe Chris Froome med at vinde sin femte Tour-titel, hvilket colombianeren igen bekræftede.  

 

"Froome, synes jeg, er den bedste. Jeg har en masse respekt for ham. For mig ville det være en stor ære at hjælpe Froomey med at vinde sin femte Tour, hvis han er i bedre form end mig," sagde Bernal.

 

Med fire ryttere der indenfor de sidste to år har vundet Grand Tours, så har Dave Brailsford og resten af Team Ineos noget af en opgave med at balancere deres individuelle drømme, og hvad der udgør holdets bedste.       

 

Annonce

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Se alle Giro-etaper uden reklamer

Landevej

Video i artiklenSi o no? Brian Holm og Bastian Emil svarer på skarpe ja-nej-spørgsmål om cykelsporten

Video

Groenewegen: Nu får jeg mit gamle liv tilbage

Landevej

Video i artiklenChristopher Juul-Jensen sætter 8. hurtigste tid med 9:32

Video

Video i artiklenCastroviejo sætter hurtigste tid: 9:14

Video

Video i artiklenLIVE nu: Giroen er i gang!

Landevej

Video i artiklenEvenepoel: Jeg er glad for at være tilbage

Video

Annonce