Bennett vinder massespurt i Vueltaen - Cort i top ti
23. oktober 2020 17:17Foto: BORA-hansgrohe / BettiniPhoto
af Lukas Bennike Lewerissa

Sam Bennett levede op til favoritværdigheden, da 4. etape af Vuelta a España, da etapen blev afgjort i den forventede massespurt. UAE-rytterne Jasper Philipsen blev toer, mens Jakub Mareczko fra CCC blev treer. Magnus Cort (EF) blev nummer ti i spurten.

Radio Tour – taler Giro, 17. etape: Lars Bak på telefon, trøjer i XS og Riis vs. Rolf

se mere cykling på

Sam Bennett (Deceuninck-Quick-Step) greb chancen på fjerde etape af Vuelta a España, som er en af de få etaper hvor sprinterne havde en chance.

 

Et morgenudbrud sad foran det meste af etapen, men sidste rytter fra det dødsdømte udbrud blev hentet med lidt under 20 kilometer fra mål, da sprinterholdene alle arbejde for en massespurt.

 

Bennett vandt foran Jasper Philipsen (UAE) og Jakub Mareczko (CCC).

 

Der skete ingen ændringer i det samlede klassementet, selvom Movistar og Ineos forsøgte at skabe forskelle i sidevinden.

 

Løbsreferat

Flot vejr mødte feltet, da de kørte fra Garray. Daniel Martinez (EF) og Simon Geschke (CCC) var dog ikke stillet til start. Etapen startede med et par mindre stigninger, men også meget nedkørsel. Der var ingen bjergpoint på spil på dagens etape, men rytterne skulle igennem en enkelt pointspurt 25 kilometer før målstregen.

 

Ruten var uden de større udfordringer, og det var derfor forventet, at dagen kunne blive en af Vueltaens få muligheder for sprinterne. Det stoppede dog ikke rytterne fra at gå i udbrud.

 

Harry Tanfield (AG2R), Luis Ángel Maté (Cofidis), Jesús Ezquerra og Willie Smit (begge Burgos-BH) kørte væk og sikrede sig et forspring på 30 sekunder allerede efter to km.

 

Forspringet voksede til over tre minutter efter ti kilometer, men derefter begyndte Deceuninck - Quick-Step at føre i feltet, da de havde Sam Bennett på holdet. Vinderen af den grønne pointtrøje i Tour de France var naturligvis en af de helt store favoritter til dagens etape.  

 

Både Trek-Segafredo og Bora-hansgrohe hjalp også til i fronten af feltet, hvilket betød afstanden blev skåret ned til under tre minutter efter 57 kilometer af dagens 191 kilometer lange etape, og udbruddet blev holdt i kort snor af feltet, da Pasckal Ackermann (Bora - hansgrohe) og Matteo Moschetti (Trek - Segafredo) troede på etapesejr i dag, og deres tropper derfor deltog aktivt i føringsarbejdet de næste mange kilometer. Udover førnævnte kunne ryttere som Magnus Cort (EF), Jasper Philipsen (UAE) og Jakub Mareczko (CCC) forventes at deltage i spurten, deres hold tog dog intet ansvar i jagten.

 

Movistar forsøger i sidevinden

Med 99 kilometer igen kom der dog en smule sidevind på dagens etape, og det brugte Movistar til et angreb i sidevinden, Ineos deltog også i angrebet. Enric Mas (Movistar) og Richard Carapaz (Ineos) ville altså stikke lidt de øvrige favoritter. Vinden var dog ikke stærkere end 15 kilometer i timen, og det var ikke nok til, at det spanske hold kunne gøre forskellen.

Jumbo-Visma deltog pludselig også i føringsarbejdet, måske i et forsøg på at lukke Movistar og Ineos ned ved at vise dominans, eller også i deres eget angreb. Primož Roglič (Jumbo - Visma) var tydeligvis opmærksom og klar til at forsvare førertrøjen om nødvendigt.

 

Det førte til en foreløbig våbenhvile, da klassementsfavoritterne alle skruede en smule ned for farten med 82 kilometer igen.

 

Sidevindsdramaet havde dog kraftigt reduceret udbruddets forspring, og med 83 kilometer igen havde udbruddet sølle 21 sekunders forspring, og der var en reel chance for de blev hentet meget tættere på målstregen, end det er kutyme for den slags dødsdømte udbrud. Favoritternes våbenhvile blev dog udbruddets redning, og de begyndte at øge igen.

 

De næste mange kilometer holdt klassementsholdene sig forholdsvist nær fronten, og man fornemmede en smule nervøsitet. Feltet kørte dog med bred front, og med 70 kilometer igen havde udbruddet et forspring på et minut og 16 sekunder.

 

Med 58 kilometer igen havde udbruddet beholdt et forspring på lige over et minut. Trek-Segafredo, Bora-hansgrohe og Deceuninck - Quick-Step tog atter ansvar i feltet på dette tidspunkt, men uden at sætte et specielt højt tempo. Senere hjalp også UAE til, da Jasper Philipsen også var blandt favoritterne til etapesejren. EF kom også op til fronten af feltet, sandsynligvis for at beskytte deres kaptajn Hugh Carthy. Den tidligere dobbelt etapevinder Magnus Cort blev naturligvis også passet på af holdet, da han skulle spurte med i dag.

 

Grundlæggende udviklede løbet sig efter drejebogen for den slags sprinteretaper, hvor sprinterholdene holdt udbruddet i kort snor, men hvor de passede på med ikke at hente det alt for tidligt. Seerne kunne heldigvis hygge sig med landskabsbilleder fra det smukke område.

 

Klassementsholdene tog dog også fronten af feltet ved lejligheder, da der til tider var en smule nervøsitet i holdet.

 

Pointspurt

Tanfield snuppede pointene i pointspurten og sikrede derved lidt ekstra præmiepenge til ham selv og de øvrige ryttere på AG2R. Englænderen benyttede lejligheden til at angribe resten af udbruddet, der på dette tidspunkt kun var 27 sekunder foran feltet.

 

Tanfield fik sin tidligere Katusha-holdkammerat Willie Smit med på slæb, og sydafrikaneren plantede Tanfield på den lille stigning efter pointspurten.

 

På bakken efter pointspurten satte Bahrain - McLaren og Movistar tempo, der blev dog ikke skabt forskelle i feltet.

 

Med 19 kilometer igen havde Smit et forspring på 13 sekunder til feltet, med Tanfield hængende på mellemhånd og resten af udbruddet opslugt af feltet. Mens Tanfield blev spist af feltet, så forsøgte Smit sig med en meget aerodynamisk position på cyklen ude foran. Det lykkedes ham dog ikke at holde det jagende feltet bag sig.

 

Finalen

Med 14,8 kilometer igen blev Tanfield spist af feltet, der blev ført an af Movistar. Luis Leon Sanchez (Astana) og andre fra Astana holdt sig også tæt på fronten af feltet, sandsynligvis i begge tilfælde blot for at holde deres klassementsfolk ude af problemer.

 

Sprinterholdene tog dog hurtigt over, da CCC, Deceuninck - Quick-Step, Trek-Segafredo, Bora-hansgrohe og UAE alle forsøgte at bringe deres folk tættere mod fronten af feltet med otte kilometer igen.

 

Finalen havde ingen tekniske udfordringer og medvind, hvilket forhindrede angreb fra feltet i finalen. Gennemsnitsfarten de sidste ti kilometer var over 60 kilometer.

 

Med tre kilometer igen begyndte adskillige toge at forme sig, hvor Deceuninck - Quickstep var tog fronten med Remi Cavagna, det lignede de det stærkeste tog, dog sad flere Bora-hansgrohe-ryttere sig lige bag Bennett.

 

På den sidste kilometer skete der lidt forvirring for mange af hjælperytterne kunne ikke finde deres sprinter. Deceuninck-Quick-Step og UAE var dog godt positioneret. Philippsen åbnede først og fik et lille hul, men Bennett fik hurtigt snuppet hans hjul og gik forbi til en flot sejr.

 

 

Magnus Cort blev nummer ti i spurten.

INFO
Vuelta a España
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Uttrup Ludwig nævnt på liste med Armstrong og Sagan

Landevej

Video i artiklenStil spørgsmål til Feltet.dks ekspert

Landevej

Nyt nordjysk DCU Team i 2021

Landevej

Team Sunweb skifter navn i 2021

Landevej

Afstemning: Hele fem afstemninger om Årets Rytter

Landevej

Dan Martin: Jeg kan køre med de bedste

Landevej

Rod Ellingworth stopper hos Bahrain McLaren

Landevej

Hinault tror ikke på ny fransk sejr i Tour de France

Landevej

Eriksen forlænger med ColoQuick: Vil være norsk mester

Landevej

Kombinér cykeldrømme med skoleophold

Landevej

Q&A med Honoré - Stil dit spørgsmål til WorldTour-rytteren

Landevej

Medie: Kwiatkowski bliver på INEOS Grenadiers til 2023

Landevej

INEOS-colombianer: Det var et svært år

Landevej

Eksklusivt interviewBerling tror på U19-rytterne efter svær sæson: De har et utroligt højt niveau

Landevej

Sam Bennett: Man tror ikke at drømme går i opfyldelse

Landevej

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST
Tilbud i webshoppen: Se vores guide til julegaver og mange nedsatte varer

Udstyr og test

Nibali udelukker ikke et skifte til INEOS Grenadiers

Landevej

Konkurrence: Vind klinger og smøremiddel fra CSN

Motion

Junior og U23 World Cup-løb i cyklecross aflyses

Cross

Job: Shimano søger QC officer og Innersales Officer

Udstyr og test

Primoz Roglic kåret til vinder af Vélo d’Or

Landevej

Nyt belgisk WorldTour-hold skifter navnesponsor

Landevej

Boganmeldelse: Over alle bjerge

Motion

Hollandsk baneprofil vil øge sikkerheden i massespurter med nye regler

Landevej

Tidligere stortalent står uden kontrakt

Landevej

UAE-profil skifter til Qhubeka Assos

Landevej

4000 meter-holdet nomineret til stor pris

Bane

Prøv banecykling - slå til nu og spar 30%

Motion

Quick Step-komet høster interesse fra flere WorldTour-hold

Landevej

Israel-holdejer erkender pres på Froome

Landevej

Ny rekord: 24 danskere på WorldTouren i 2021

Landevej

Ingen tilskuere til Flandern-klassikere i 2021

Landevej

Jakobsen-skader er blevet overdrevet ifølge holdlæge

Landevej

Nocentini får fire-årig dopingkarantæne

Landevej

Eksklusivt interviewVinjebos vilde skifte skete på få dage: Det er gået stærkt

Landevej

Transferlisten 2020-2021 - WorldTour

Landevej

Prades skifter til NIPPO DELKO

Landevej

Officielt: Vinjebo skifter til Qhubeka Assos

Landevej

Kovending: Tanfield på vej til WorldTouren alligevel

Landevej

Tilbud på vintertøj i webshoppen

Motion

Medie: Ny dansker på WorldTouren

Landevej

Verdensmester indikerer ny kontrakt med Team INEOS

Landevej

Stærk gruppe samlet: DCU har udtaget U23-landsholdet

Landevej

Oversigt: Sådan sluttede danskerne på UCI´s verdensrangliste

Landevej

Gense triumferne: Her er alle de danske WorldTour- og ProSeries-sejre

Landevej

Stor hæder på vej til amerikansk cykellegende

Landevej

Dansk investeringsbank lægger navn til belgisk klassiker

Landevej

Tidligere U23-verdensmester i enkeltstart færdig på Cofidis

Landevej

Drømmer stort: Guardini kæmper stadig for prof-kontrakt

Landevej

Colombiansk U23-mester skifter til EF Pro Cycling

Landevej

Astana og kvindeholdet skilles

Landevej

Eksklusivt interviewRiwal forhandler med mulig sponsor - Skelde stopper på holdet

Landevej

Aru afvist af Astana: Han passer ikke ind

Landevej

Video i artiklenRadio Tour, sæson 2, afsnit 31: Cykel-soigneur med Jesper Larsen

Video

Danske topryttere ønsker Anders Lund tillykke med nominering

Landevej

Caja Rural har holdet på plads

Landevej

Fuglsang som Grand Tour-kaptajn i 2021 også?

Landevej

UCI-hold sponsoreret af Andy Schleck håber på de store klassikere i 2021

Landevej

Styrter midt i jubel: Colombiansk rytter overbegejstret efter sejr

Landevej

EF Pro Cycling-rytter får flænge i skulderen efter styrt på MTB

Landevej

Afstemning: Hvilke transfers var de bedste og værste?

Landevej

Afstemning: Hvad var årets danske sejr og årets overraskelse?

Landevej

Produktnyt: Canyon Spectral 29 CF

Udstyr og test

Schweizer og canadier fuldender Israel Start-Up Nations hold for 2021

Landevej

Belgien har holdet klar til VM i e-cykling

E-cykling

Nicolai Brøchner forlænger sin kontrakt med ColoQuick

Landevej

Ny cykel på plads: NPV-Carl Ras skal køre på Argon 18

Landevej

Overblik: Disse profiler mangler kontrakt for 2021

Landevej

Demare ser sig selv i Tour de France 2021

Landevej

Alpecin-Fenix henter ung østriger

Landevej

BHS-PL Beton Bornholm henter endnu et stortalent

Landevej

Burgos BH siger farvel til brite og byder velkommen til 34-årig franskmand

Landevej

Aalborg Cykle Ring-rytter skifter til Mascot Workwear

Landevej

To år efter fødsel er Deignan tilbage på top-niveau

Landevej

Video i artiklenHar du en fysisk cykelbutik? Så lad os hjælpe dig gratis!

Udstyr og test

Benægter Aderlass-indblanding: Bahrain-manager forsvarer sig igen

Landevej

Sprinterveteran stopper karrieren efter 17 år i sporten

Landevej

Transferlisten 2020-2021 – ProTeams

Landevej

Disse løb var de bedste i 2020-sæsonen

Landevej

Dygert tilbage på cyklen efter voldsomt styrt

Landevej