Prøv vores nye app
Bemærkelsesværdige mandskaber: Læsernes sidste bud
28. marts 2020 12:00Foto: Sirotti
af Andy Joachim Pedersen

Feltet.dk har taget et kig tilbage i historiebøgerne med fokus på bemærkelsesværdige hold. Vores læsere har bidraget med deres bud, og dem bringer vi uddrag af herunder.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Feltet.dk har taget et kig tilbage i historiebøgerne med fokus på bemærkelsesværdige hold. Vores læsere har bidraget med deres bud, og dem bringer vi uddrag af herunder.

 

En god cykelsæson udgøres af mange faktorer, som skal gå op i en højere enhed. Underholdningsværdien plejer at forøges, når feltet indeholder karismatiske og bemærkelsesværdige mandskaber. Det har Feltet.dk kigget på i den seneste tid, og vores læsere har ligeledes bidraget med deres bud.

 

Vi har samlet nogle af vores læseres bud i to artikler, hvor fokus er på bemærkelsesværdige mandskaber fra år 2000 og frem. I denne artikel har Jesper Carstens formuleret et længere skriv om Liquigas fra 2010, som vi har valgt at bringe i fulde drag.

 

Læs også
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder

 

Liquigas 2010:

I 2005 stod Roberto Amadio for første gang i spidsen for sit eget cykelprojekt, da han sammen med Liquigas fik stablet noget af et hold på benene. Anført af galæonsfiguren Mario Cipollini samt profilerne Danilo di Luca og Stefano Garzelli fik Amadio samlet et ganske kompetent hold.

 

På trods af at Liquigas aldrig udmærkede sig for at være sportens bedste hold, så kan man argumentere for at Amadio formåde at mønstre nogle af de mest bemærkelsesværdige hold i perioden fra 2007 og frem til 2011. I min bog står 2010-udgaven af holdet dog tilbage som det mest bemærkelsesværdige hold.

 

Hvorfor er holdet bemærkelsesværdigt?

Liquigas og Roberto Amadio var afhængige af at spotte og udvikle talent. De var ikke fattige, men hvis de ville konkurrere mod de bedste, måtte de få fingrene i de bedste, før de blev for dyre.

Annonce

 

Det gjorde Liquigas rigtig godt. Holdet indledte sæsonen med Ivan Basso og Franco Pellizotti som stjernerne, mens Vincenzo Nibali og især Roman Kreuziger stod klar til at få deres helt store gennembrud. Nibali fik det, mens Kreuziger - trods en overordnet set godkendt sæson - havde svært ved at leve op til sit 2009-niveau.

 

Og nå ja, så var det også sæsonen, hvor Peter Sagan bragede igennem lydmuren, mens Elia Viviani også fik givet de første prøver på sit spurttalent. Liquigas-Doimo anno 2010 var et særdeles spændende mandskab.

 

Hvem gjorde holdet bemærkelsesværdigt?

Ivan Basso

Ivan Basso var mange danskeres helt store kærlighed, da han kørte rundt for Bjarne Riis og Team CSC. Efter en udelukkelse fra sporten dukkede han op hos Liquigas i 2009 og viste gode ben med en tredje- og en fjerdeplads i Giro d’Italia og Vuelta a España. Trods sejren i Giro d’Italia 2010 var det dog klart, at han ikke var på samme niveau, som da han vandt Giro d’Italia 2006.

 


Foto: Sirotti

 

Vincenzo Nibali

2010-sæsonen var Nibalis helt store gennembrud. Han kørte fint i Tirreno-Adriatico og blev nummer otte. Han kørte efterfølgende nogenlunde i klassikerne, uden at ramme top10, men det var først, da han i sidste øjeblik blev hentet ind i Giro d’Italia, at han viste formatet. Som Bassos luksushjælper kørte han sig i maglia rosa i den indledende del af løbet, inden han undervejs nuppede en etapesejr og kørte Basso frem til en sejr, mens han selv tog en tredjeplads. Havde de kørt for ham, havde han nok også vundet løbet.

 

Sæsonen sluttede dog ikke her for Nibali, der siden vandt Tour de Slovenie og Trofeo Melinda, inden han med triumfen i Vuelta a España satte en tyk streg under sin status som Italiens næste superstjerne.

 

Læs også
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

 

Foto: Sirotti

 

Peter Sagan

Der skulle ikke mange pedaltråd til, før det meste af Tour Down Under-feltet - inklusiv Lance Armstrong - var overbevist om at en unik rytter, var ankommet. Sagan havde imponeret stort i det australske etapeløb, hvor han tidligt i løbet styrtede og slog sig voldsomt, men som alligevel kørte fandenivoldsk på konge-etapen til Willunga Hill, hvor han angreb sammen med superstjerner som Cadel Evans og Alejandro Valverde.

 

Peter Sagan fortsatte den imponerende debut ved at vinde etaper i Paris-Nice, Romandiet Rundt og Tour of California.

 

Derudover kunne man også nævne Roman Kreuziger, der i denne periode lignede en Grand Tour-vinder eller Elia Viviani, der kom til holdet midtvejs i sæsonen, og som vandt mindeløbet for både Marco Pantani og Franck Vandenbroucke.

Annonce

 

 

Bemærkelsesværdige resultater

Giro d’Italia 2010

2010-udgaven af Giro d’Italia regnes af mange for at være én af de bedre udgaver de seneste 20 år. Løbet blev vundet af Liquigas’ Ivan Basso, der var enestående igennem hele løbet, mens den unge, fremadstormende protegé, Vincenzo Nibali, tog løbets tredjeplads bag overraskelsen David Arroyo, der fik meget tid foræret i et udbrud. Præstationen var ikke mindst imponerende, fordi holdet ville satse på Franco Pellizotti, men han blev nuppet for doping kort før løbet, hvilket resulterede i at Nibali røg på holdkortet i sidste øjeblik. Undervejs vandt man holdløbet, mens både Basso og Nibali nuppede én etapesejr hver.

 

Robert Kiserlovski markerede sig også som et talent, der blev holdt øje med i årene fremefter, da han fik en samlet 10. plads i løbet. Han sad med i samme udbrud, der gav David Arroyo masser af tid.

 

Vuelta a España 2010

Tredjepladsen i Giro d’Italia var Vincenzo Nibalis helt store gennembrud (sammen med sjettepladsen i Tour de France 2009), men allerede senere på året overgik Nibali resultatet. Det skete i Vuelta a España, hvor Vincenzo Nibali understregede sin status som sportens nye klassementsstjerne.

 

Konkurrencen var dog til at overse, da Nibali kæmpede mod aldrende Ezequiel Mosquera, der var hjulpet på vej af dopingpræparater, mens de øvrige konkurrenter var adskillige minutter bag dem.

Annonce

 

Læs også
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg

 

Paris-Nice 2010

Roman Kreuziger var i disse år blandt de mest hypede klassementsrytter. Efter en enestående 2009-sæson, hvor han ligende en fremtidig Grand Tour-vinder, var der store forventninger til ham i 2010.

 

Han skuffede ikke, men han indfriede heller ikke forventningerne, trods en tredjeplads i Paris-Nice og siden en syvendeplads i Tour de France. Paris-Nice huskes dog bedst for at være Peter Sagans helt store gennembrud, da han nuppede to etapesejre efter også flot kørsel i Tour Down Under.

 

Hvor er holdet nu?

Liquigas trak sig ud af sporten efter 2012-sæsonen, hvilket gjorde Cannondale til enesponsor i 2013 og 2014. Herefter fusionerede man med Garmin-holdet, der stadig kører rundt som EF Pro Cycling, men for Roberto Amadio var 2014 enden på eventyret og officielt afslutning på Liquigas-projektet.

 

Liquigas-Doimo-ryttere fra 2010:

Valerio Agnoli

Ivan Basso

Francesco Bellotti

Daniele Bennati

Maciej Bodnar

Francesco Chicci

Davide Cimolai

Tiziani Dall’Antonia

Mauro Finetto

Jacopo Guarnieri

Robert Kiserlovski

Kristjan Koren

Roman Kreuziger

Aleksandr Kuschynski

Vincenzo Nibali

Daniel Oss

Maciej Paterski

Franco Pelizotti

Manuel Quinziato

Fabio Sabatini

Juraj Sagan

Peter Sagan

Ivan Santaromita

Sylwester Szmyd

Brian Vandborg

Alessandro Vanotti

Elia Viviani

Frederik Willems

Oliver Zaugg         

 

Feltet.dk siger tak til vores læsere for at lege med i et kort tilbagekig på nostalgiens vej. Er du gået glip af Feltet.dks bud på nogle af de mange bemærkelsesværdige mandskaber gennem tiden, så kan du læse dem herunder.

Annonce

 

BMC Racing Team 2012

Team Europcar 2011

Euskaltel-Euskadi 2003

Astana Pro Team 2015

Læsernes første bud

INFO
Tema: Bemærkelsesværdige hold
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Følg en onsdag med reducerede massespurter i Romandiet og Tyrkiet
Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl
Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie

Annonce

Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak

Annonce

Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt

Annonce

Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Landevej
Stortalent tager førertrøjen: Philipsen bliver glad, når han ser det

Annonce

Udstyr og test
Test: Ekoi Gara MIPS Air
Landevej
Tysker i tårer efter triumf: Der står mange mennesker bag
Landevej
Dansk sprintertalent på podiet i tysk jomfrusejr
Landevej
Verdens bedste sprinter skriver lang kontrakt
Landevej
Quick-Step vil overveje ny Evenepoel-satsning
Landevej
Optakt: 2. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Tidligere toprytter om sportsdirektørjob: Et helvedes job
Landevej
Kron udtaget til stort etapeløb
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
MTB
Video i artiklenHør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Landevej
Stærke danskere udtages til WorldTour-etapeløb
Landevej
Sådan gik søndagens A-løb i Uvelse
MTB
Video i artiklenSe Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Landevej
Det smadrede mine ben, siger frustreret Pidcock
Udstyr og test
Test: ABUS Gamechanger 2.0

Søndag den 21. april 2024

MTB
Video i artiklenSimon Andreassen vinder i World Cuppen
Landevej
Tre danskere i top-10 i hollandsk endagsløb
Landevej
Cort med skadesopdatering: Min mor ville køre hurtigere ned end mig
Landevej
Brown reagerer på første monumentsejr
Landevej
FDJ – SUEZ-rytter snyder favoritterne i imponerende spurt
Landevej
Danmarksmester kører sig til nyt topresultat
Landevej
ColoQuick vinder dobbeltsejr i Vejle
Landevej
Van der Poel fik "stof til eftertanke" i Liège
Landevej
Video i artiklenSe Pogacars kraftfulde angreb på La Redoute
Landevej
Rørt Pogacar tog revanche med svigermor i tankerne
Landevej
Malmberg henter topresultat i Bosnien-Hercegovina
Landevej
Skjelmose: Dét kostede mig løbet
Landevej
Pogacar pulveriserer konkurrenterne med den perfekte opskrift
Landevej
Sådan var Pogacar atter suveræn
Landevej
Vidunderbarn fuldender UAE-dominans i tilbagevendt løb
Landevej
Jakobsen fremhæver dansk stortalent efter første dsm-triumf
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund hjælpe Jakobsen til sin første sejr i år
Landevej
Topplacering giver dansk avancement på sidstedagen
Landevej
Video i artiklenFabio Jakobsen overlegen i Tyrkiet
Landevej
Optakt: Liege-Bastogne-Liege
Landevej
Optakt: Giro della Romagna
Landevej
Fléche Wallonne-vinder håber at kunne holde fast i momentum i Liége
Landevej
Van der Poel skal køre Liége-Bastogne-Liége på ny cykel
Landevej
Optakt: 1. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Van Gils kom på podiet i Fléche Wallonne, og nu vil han gentage succesen i Liége
Landevej
Quick-Step-profil: Kan jeg redde vores forår?
Landevej
Her er startlisten til Liège-Bastogne-Liège 2024
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
EF-profil tror på podiet, men 'Pogacar er i en liga for sig'
Landevej
Pogacar er glad for, at han sprang stort forberedelsesløb over
Landevej
Alaphilippe: Min moral blev knust

Lørdag den 20. april 2024

Landevej
21-årig hollænder vinder i hjemmebaneløb
Landevej
Benoot: Vi var virkelig overraskede over det
Landevej
Bora-stjerne afslører stort mål: Det bliver episk
VIS FLERE

Annonce