Prøv vores nye app
Bemærkelsesværdige mandskaber: Læsernes første bud
27. marts 2020 12:00Foto: Sirotti
af Andy Joachim Pedersen

Feltet.dk har taget et kig tilbage i historiebøgerne med fokus på bemærkelsesværdige hold. Vores læsere har bidraget med deres bud, og dem bringer vi uddrag af herunder.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

En god cykelsæson udgøres af mange faktorer, som skal gå op i en højere enhed. Underholdningsværdien plejer at forøges, når feltet indeholder karismatiske og bemærkelsesværdige mandskaber. Det har Feltet.dk kigget på i den seneste tid, og vores læsere har ligeledes bidraget med deres bud.

 

Vi har samlet nogle af vores læseres bud i to artikler, hvor fokus er på bemærkelsesværdige mandskaber fra år 2000 og frem.

 

Astana 2009
Feltet.dk-læseren Rasmus Bach Madsen mindes en stor 2009-sæson, hvor en kontroversiel historieskriver vendte tilbage til cykelsporten. Amerikanske Lance Armstrong gjorde comeback efter 3,5 år, og det bragte spænding på og udenfor holdet.

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

”Armstrongs return til cykling efter at have været væk i 3,5 år blev meget dramatisk. Contador var nu verden bedste etapeløbsrytter, men alligevel formåede Armstrong at få hele Astana-holdet og ledelsen på sin side mod Contador under Touren 2009. Alligevel vandt Contador som bekendt,” skriver Bach Madsen til Feltet.dk.

 

Foto: Armstrong i 2012

 

Specielt kigger læseren mod Tour-holdet fra Astana, som det år foruden Contador og Armstrong talte Andreas Klöden, Levi Leipheimer, Haimar Zubeldia og Yaroslav Popovych blandt andre.

Annonce

 

”Astana's hold i Touren 2009 er det måske stærkeste Tour-hold rytter for rytter i dette årtusinde (hvis ikke altid),” skriver han yderligere.

Astana eksisterer som bekendt stadig den dag i dag, hvor flere danske ryttere siden da har været omkring mandskabet, som drives af Alexandre Vinokourov, der selv er tidligere rytter på mandskabet.

 

KELME 2000
Feltet.dk-læseren Andreas Fryland har kigget 20 år tilbage i tiden, og fremhæver det spanske KELME-mandskab fra år 2000. Flere store profiler var på mandskabet, som gav masser af underholdning.

 

”KELME's hold anno 2000 var fantastisk! Super energisk. Angrebsivrigt hold med den tids mest spændende bjergryttere. Holdet havde flere ryttere i toppen af klassementet i de store løb. Det var Roberto Heras’ gennembrudssæson med en 5. plads i Touren og sejr i Vueltaen, hvilket (desværre) skaffede ham en kontrakt hos Armstrong,” skriver Fryland.

 

Foto: Roberto Heras efter KELME-tiden

 

Blandt rytterne på KELME var også Fernando Escartin, Aitor Gonzalez, Oscar Sevilla og Angel Vicioso, Mandskabet så dagens lys tilbage i 1980, og blev opløst efter en større dopingskandale i midten af 00’erne.

 

Roberto Heras blev sidenhen rekordholder for sejre i Vuelta a España efter en længere periode på US Postal-mandskabet.

 

Læs også
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse

 

CSC Pro team 2008
Rasmus Bach Madsen er også på pletten med et stykke dansk cykelhistorie, da han fremhæver Bjarne Riis’ mandskab anno 2008. CSC Pro Team med brødrende Frank og Andy Schleck foruden Tour-vinderen Carlos Sastre og Fabian Cancellara trak mange overskrifter det år.

 

Tour de France blev endnu engang skuepladsen for den enorme styrke, som mandskabet havde. Scenen var lagt an til et Schleck-show, men Carlos Sastre lagde sin smilende og dræbende stil an i løbet, hvor han kørte sine holdkammerater ud af kampen om sejren, som han selv tog.

 


Foto: Carlos Sastre i gult med Andy Schleck i hvidt

 

”Et af de år hvor Riis's hold var det måske stærkeste i verden. Schleck-brødrene og Sastre dominerede og sidstnævnte vandt Touren (ved at angribe egen rytter i gul trøje). Holdet talte også Cancellara, Voigt og mange stærke danske og udenlandske ryttere,” skriver Bach Madsen endnu engang.

Annonce

 

Sæsonen blev den sidste inden Lars Seier Christensen kom ind over mandskabet med et sponsorat gennem Saxo Bank, som markerede starten på en ny tid for mandskabet, som sidenhen måtte sige farvel til flere profiler efter en splittelse, som mundede ud i Leopard-Trek.

 

Team Columbia - HTC 2009
Feltet.dk-læseren Lasse Løgstrup har sendt et længere bidrag om Team Columbia - HTC fra 2009, som vi har valgt at bringe et uddrag af. Han er ikke i tvivl om, at holdet er ét af de bedste fra 00’ernes cykelverden.

 

”Lige netop dette hold er bemærkelsesværdigt, da de mønstrer verdens bedst leadout-tog på daværende tidspunkt. Der er den ene temporytter efter den anden og de henter ikke færre end 85 sejre i sæsonen. Der var meget store forventninger til holdet, specielt efter en succesfuld 2008-sæson, og det går de ud og mere end indfrier,” skriver han.

 


Foto: På mandskabet vandt Mark Cavendish også Scheldeprijs i 2011

 

Han fremhæver fem profiler på mandskabet. Mark Cavendish, Edvald Boasson Hagen, André Greipel, Bert Grabsch og Tony Martin får alle rosende ord med på vejen af Løgstrup, som blandt andet fokuserer på den sprængfarlige sprinterduel mellem Greipel og Cavendish internt på holdet.

Annonce

 

Læs også
Formand for DCU trækker sig

 

”Mark Cavendish - Verdens hurtigste mand på dette tidspunkt kan stort set ikke tabe en sprint og med verdens bedst leadout-mand Mark Renshaw, udgør de en sprængfarlig duo,” skriver han.

 

På samme vis er der ros til Greipel, som trods sin rolle som nummer to på mandskabets sprinterliste, tog imponerende 20 sejre.

 

”Andre Greipel - En af de bedste sprintere i verden kører også her og selvom han er andenvalget for HTC , så vinder han alligevel 20 sejre i 2009-sæsonen og lever op til de forventninger der var til ham efter en godkendt 2008-sæson,” skriver han.

 

Blandt de bemærkelsesværdige resultater er imponerende seks etapesejre i både Giro d’Italia og Tour de France, mens holdet vandt fem etapesejre i Vuelta a España. Cavendish vandt Milano-Sanremo ligeledes, ligesom Gent-Wevelgem blev vundet af en ung Edvald Boasson Hagen.

 

Mandskabet, som i flere år havde danske Brian Holm som sportsdirektør, eksisterer ikke længere, da holdet blev opløst efter endte sponsorkontrakter tilbage i 2011.

Annonce

 

Saeco 2003
Feltet.dk-læseren Lennart Øster har ligeledes bidraget med et bud fra starten af 00’erne. De rødklædte krigere fra Saeco-mandskabet udgjorde en trussel i mange løb på mange forskellige fronter med profiler, som kom til at præge cykelsporten i de år.

 

”VM, Giro d’Italia, Fleche Wallone og et utal af etaper og mindre endagsløb! Simoni var jo bare vildt godt kørende det år både i Giroen og bl.a også i Giro del Trentino,” skriver Lennart Øster.

 

Den italienske legende Gilberto Simoni tog karrierens anden og sidste sejr i Giro d’Italia, som ydermere blev krydret med tre etapesejre. Sejren var desuden med en margin på hele syv minutter. Spanske Igor Astarloa havde karrierens bedste sæson med en overraskende VM-sejr og en sejr i Fleche Wallone.

 

Øster fremhæver desuden også Fabio Sacchi, Gerrit Glomser og Mirko Celestine som interessante ryttere.

 

Senere på ugen kommer anden opfølgningsartikel. Er du gået glip af Feltet.dks bud på nogle af de mange bemærkelsesværdige mandskaber gennem tiden, så kan du læse dem herunder.

Annonce

 

BMC Racing Team 2012

Team Europcar 2011

Euskaltel-Euskadi 2003

Astana Pro Team 2015

INFO
Tema: Bemærkelsesværdige hold
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Fredag den 19. april 2024

Landevej
Lotto Dstny-rytter tilbage på cyklen for første gang efter lårbensbrud
Landevej
Søren Kragh udtaget til Liège-Bastogne-Liège
Landevej
Evenepoel giver opdatering på skader: Touren er ikke i fare
Landevej
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet
Landevej
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse
Cross
UCI annoncerer store ændringer i cyklecross-kalenderen
Landevej
Overvældet Lopez: Vigtigste sejr i mit liv
Udstyr og test
Test: Specialized S-Works Evade 3
Landevej
Lidl-Trek overlever utallige angreb og vinder bjergløb
Landevej
Italiensk stjerne annoncerer comeback og Grand Tour-double
Landevej
Minut for minut: Sådan sikrede lille spanier sig sejren i Giro-generalprøven
Landevej
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Liege-Bastogne-Liege
Landevej
Mandskaberne til den danske UCI-weekend: Nyt danskerhold med
Landevej
Tour-chefen håber på Vingegaard - men helbredet er det vigtigste
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
Bora mangler stjerne i Liege-Bastogne-Liege
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Landevej
Ikonisk navnesponsor skriver langtidskontrakt
Landevej
WorldTour-hold henter cross-profil, og giver ham debut i monument
Landevej
Pogacar før monument: Det er et af mine yndlingsløb

Annonce

Landevej
Journalist med godt nyt om Quintana

Torsdag den 18. april 2024

Landevej
Tour-vinder vil tage revanche i Liege efter misset Fléche Wallonne-sejr
Landevej
Jayco vil forlænge med Yates, men økonomien er tvivlsom

Annonce

Landevej
López modstod de mange angreb: I morgen bliver det bananas
Landevej
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége
Landevej
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv

Annonce

Landevej
EF-rytter lykkelig efter comeback på kongeetapen
Landevej
Brite vinder efter storslået soloridt - Spanier holder fortsat fast i klassementet
Landevej
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege
Udstyr og test
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Landevej
Pogacar klar til at bryde Alpecins monumentstime
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps
Landevej
Dansk stortalent bidrager til holdløbssejr
Landevej
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads
Landevej
Bora nærmer sig Visma-profil
Landevej
Stjerner hylder danskere og nordmænd
Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche
Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker
Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape
Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
VIS FLERE

Annonce