Prøv vores nye app
Bemærkelsesværdige mandskaber: Læsernes første bud
27. marts 2020 12:00Foto: Sirotti
af Andy Joachim Pedersen

Feltet.dk har taget et kig tilbage i historiebøgerne med fokus på bemærkelsesværdige hold. Vores læsere har bidraget med deres bud, og dem bringer vi uddrag af herunder.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

En god cykelsæson udgøres af mange faktorer, som skal gå op i en højere enhed. Underholdningsværdien plejer at forøges, når feltet indeholder karismatiske og bemærkelsesværdige mandskaber. Det har Feltet.dk kigget på i den seneste tid, og vores læsere har ligeledes bidraget med deres bud.

 

Vi har samlet nogle af vores læseres bud i to artikler, hvor fokus er på bemærkelsesværdige mandskaber fra år 2000 og frem.

 

Astana 2009
Feltet.dk-læseren Rasmus Bach Madsen mindes en stor 2009-sæson, hvor en kontroversiel historieskriver vendte tilbage til cykelsporten. Amerikanske Lance Armstrong gjorde comeback efter 3,5 år, og det bragte spænding på og udenfor holdet.

 

Læs også
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

 

”Armstrongs return til cykling efter at have været væk i 3,5 år blev meget dramatisk. Contador var nu verden bedste etapeløbsrytter, men alligevel formåede Armstrong at få hele Astana-holdet og ledelsen på sin side mod Contador under Touren 2009. Alligevel vandt Contador som bekendt,” skriver Bach Madsen til Feltet.dk.

 

Foto: Armstrong i 2012

 

Specielt kigger læseren mod Tour-holdet fra Astana, som det år foruden Contador og Armstrong talte Andreas Klöden, Levi Leipheimer, Haimar Zubeldia og Yaroslav Popovych blandt andre.

Annonce

 

”Astana's hold i Touren 2009 er det måske stærkeste Tour-hold rytter for rytter i dette årtusinde (hvis ikke altid),” skriver han yderligere.

Astana eksisterer som bekendt stadig den dag i dag, hvor flere danske ryttere siden da har været omkring mandskabet, som drives af Alexandre Vinokourov, der selv er tidligere rytter på mandskabet.

 

KELME 2000
Feltet.dk-læseren Andreas Fryland har kigget 20 år tilbage i tiden, og fremhæver det spanske KELME-mandskab fra år 2000. Flere store profiler var på mandskabet, som gav masser af underholdning.

 

”KELME's hold anno 2000 var fantastisk! Super energisk. Angrebsivrigt hold med den tids mest spændende bjergryttere. Holdet havde flere ryttere i toppen af klassementet i de store løb. Det var Roberto Heras’ gennembrudssæson med en 5. plads i Touren og sejr i Vueltaen, hvilket (desværre) skaffede ham en kontrakt hos Armstrong,” skriver Fryland.

 

Foto: Roberto Heras efter KELME-tiden

 

Blandt rytterne på KELME var også Fernando Escartin, Aitor Gonzalez, Oscar Sevilla og Angel Vicioso, Mandskabet så dagens lys tilbage i 1980, og blev opløst efter en større dopingskandale i midten af 00’erne.

 

Roberto Heras blev sidenhen rekordholder for sejre i Vuelta a España efter en længere periode på US Postal-mandskabet.

 

Læs også
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder

 

CSC Pro team 2008
Rasmus Bach Madsen er også på pletten med et stykke dansk cykelhistorie, da han fremhæver Bjarne Riis’ mandskab anno 2008. CSC Pro Team med brødrende Frank og Andy Schleck foruden Tour-vinderen Carlos Sastre og Fabian Cancellara trak mange overskrifter det år.

 

Tour de France blev endnu engang skuepladsen for den enorme styrke, som mandskabet havde. Scenen var lagt an til et Schleck-show, men Carlos Sastre lagde sin smilende og dræbende stil an i løbet, hvor han kørte sine holdkammerater ud af kampen om sejren, som han selv tog.

 


Foto: Carlos Sastre i gult med Andy Schleck i hvidt

 

”Et af de år hvor Riis's hold var det måske stærkeste i verden. Schleck-brødrene og Sastre dominerede og sidstnævnte vandt Touren (ved at angribe egen rytter i gul trøje). Holdet talte også Cancellara, Voigt og mange stærke danske og udenlandske ryttere,” skriver Bach Madsen endnu engang.

Annonce

 

Sæsonen blev den sidste inden Lars Seier Christensen kom ind over mandskabet med et sponsorat gennem Saxo Bank, som markerede starten på en ny tid for mandskabet, som sidenhen måtte sige farvel til flere profiler efter en splittelse, som mundede ud i Leopard-Trek.

 

Team Columbia - HTC 2009
Feltet.dk-læseren Lasse Løgstrup har sendt et længere bidrag om Team Columbia - HTC fra 2009, som vi har valgt at bringe et uddrag af. Han er ikke i tvivl om, at holdet er ét af de bedste fra 00’ernes cykelverden.

 

”Lige netop dette hold er bemærkelsesværdigt, da de mønstrer verdens bedst leadout-tog på daværende tidspunkt. Der er den ene temporytter efter den anden og de henter ikke færre end 85 sejre i sæsonen. Der var meget store forventninger til holdet, specielt efter en succesfuld 2008-sæson, og det går de ud og mere end indfrier,” skriver han.

 


Foto: På mandskabet vandt Mark Cavendish også Scheldeprijs i 2011

 

Han fremhæver fem profiler på mandskabet. Mark Cavendish, Edvald Boasson Hagen, André Greipel, Bert Grabsch og Tony Martin får alle rosende ord med på vejen af Løgstrup, som blandt andet fokuserer på den sprængfarlige sprinterduel mellem Greipel og Cavendish internt på holdet.

Annonce

 

Læs også
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg

 

”Mark Cavendish - Verdens hurtigste mand på dette tidspunkt kan stort set ikke tabe en sprint og med verdens bedst leadout-mand Mark Renshaw, udgør de en sprængfarlig duo,” skriver han.

 

På samme vis er der ros til Greipel, som trods sin rolle som nummer to på mandskabets sprinterliste, tog imponerende 20 sejre.

 

”Andre Greipel - En af de bedste sprintere i verden kører også her og selvom han er andenvalget for HTC , så vinder han alligevel 20 sejre i 2009-sæsonen og lever op til de forventninger der var til ham efter en godkendt 2008-sæson,” skriver han.

 

Blandt de bemærkelsesværdige resultater er imponerende seks etapesejre i både Giro d’Italia og Tour de France, mens holdet vandt fem etapesejre i Vuelta a España. Cavendish vandt Milano-Sanremo ligeledes, ligesom Gent-Wevelgem blev vundet af en ung Edvald Boasson Hagen.

 

Mandskabet, som i flere år havde danske Brian Holm som sportsdirektør, eksisterer ikke længere, da holdet blev opløst efter endte sponsorkontrakter tilbage i 2011.

Annonce

 

Saeco 2003
Feltet.dk-læseren Lennart Øster har ligeledes bidraget med et bud fra starten af 00’erne. De rødklædte krigere fra Saeco-mandskabet udgjorde en trussel i mange løb på mange forskellige fronter med profiler, som kom til at præge cykelsporten i de år.

 

”VM, Giro d’Italia, Fleche Wallone og et utal af etaper og mindre endagsløb! Simoni var jo bare vildt godt kørende det år både i Giroen og bl.a også i Giro del Trentino,” skriver Lennart Øster.

 

Den italienske legende Gilberto Simoni tog karrierens anden og sidste sejr i Giro d’Italia, som ydermere blev krydret med tre etapesejre. Sejren var desuden med en margin på hele syv minutter. Spanske Igor Astarloa havde karrierens bedste sæson med en overraskende VM-sejr og en sejr i Fleche Wallone.

 

Øster fremhæver desuden også Fabio Sacchi, Gerrit Glomser og Mirko Celestine som interessante ryttere.

 

Senere på ugen kommer anden opfølgningsartikel. Er du gået glip af Feltet.dks bud på nogle af de mange bemærkelsesværdige mandskaber gennem tiden, så kan du læse dem herunder.

Annonce

 

BMC Racing Team 2012

Team Europcar 2011

Euskaltel-Euskadi 2003

Astana Pro Team 2015

INFO
Tema: Bemærkelsesværdige hold
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Følg en onsdag med reducerede massespurter i Romandiet og Tyrkiet
Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl
Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak

Annonce

Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt

Annonce

Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Landevej
Stortalent tager førertrøjen: Philipsen bliver glad, når han ser det

Annonce

Udstyr og test
Test: Ekoi Gara MIPS Air
Landevej
Tysker i tårer efter triumf: Der står mange mennesker bag
Landevej
Dansk sprintertalent på podiet i tysk jomfrusejr
Landevej
Verdens bedste sprinter skriver lang kontrakt
Landevej
Quick-Step vil overveje ny Evenepoel-satsning
Landevej
Optakt: 2. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Tidligere toprytter om sportsdirektørjob: Et helvedes job
Landevej
Kron udtaget til stort etapeløb
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
MTB
Video i artiklenHør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Landevej
Stærke danskere udtages til WorldTour-etapeløb
Landevej
Sådan gik søndagens A-løb i Uvelse
MTB
Video i artiklenSe Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Landevej
Det smadrede mine ben, siger frustreret Pidcock
Udstyr og test
Test: ABUS Gamechanger 2.0

Søndag den 21. april 2024

MTB
Video i artiklenSimon Andreassen vinder i World Cuppen
Landevej
Tre danskere i top-10 i hollandsk endagsløb
Landevej
Cort med skadesopdatering: Min mor ville køre hurtigere ned end mig
Landevej
Brown reagerer på første monumentsejr
Landevej
FDJ – SUEZ-rytter snyder favoritterne i imponerende spurt
Landevej
Danmarksmester kører sig til nyt topresultat
Landevej
ColoQuick vinder dobbeltsejr i Vejle
Landevej
Van der Poel fik "stof til eftertanke" i Liège
Landevej
Video i artiklenSe Pogacars kraftfulde angreb på La Redoute
Landevej
Rørt Pogacar tog revanche med svigermor i tankerne
Landevej
Malmberg henter topresultat i Bosnien-Hercegovina
Landevej
Skjelmose: Dét kostede mig løbet
Landevej
Pogacar pulveriserer konkurrenterne med den perfekte opskrift
Landevej
Sådan var Pogacar atter suveræn
Landevej
Vidunderbarn fuldender UAE-dominans i tilbagevendt løb
Landevej
Jakobsen fremhæver dansk stortalent efter første dsm-triumf
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund hjælpe Jakobsen til sin første sejr i år
Landevej
Topplacering giver dansk avancement på sidstedagen
Landevej
Video i artiklenFabio Jakobsen overlegen i Tyrkiet
Landevej
Optakt: Liege-Bastogne-Liege
Landevej
Optakt: Giro della Romagna
Landevej
Fléche Wallonne-vinder håber at kunne holde fast i momentum i Liége
Landevej
Van der Poel skal køre Liége-Bastogne-Liége på ny cykel
Landevej
Optakt: 1. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Van Gils kom på podiet i Fléche Wallonne, og nu vil han gentage succesen i Liége
Landevej
Quick-Step-profil: Kan jeg redde vores forår?
Landevej
Her er startlisten til Liège-Bastogne-Liège 2024
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
EF-profil tror på podiet, men 'Pogacar er i en liga for sig'
Landevej
Pogacar er glad for, at han sprang stort forberedelsesløb over
Landevej
Alaphilippe: Min moral blev knust

Lørdag den 20. april 2024

Landevej
21-årig hollænder vinder i hjemmebaneløb
Landevej
Benoot: Vi var virkelig overraskede over det
Landevej
Bora-stjerne afslører stort mål: Det bliver episk
VIS FLERE

Annonce