Belgisk sejr på kort prolog i Østrig
10. juni 2021 21:12Foto: Sirotti
af Malthe Graungaard Bech

Første etape af Oberösterreichrundfahrt blev i dag skudt i gang med en 631 meter lang prolog. Den korte kamp mod uret blev vundet af belgiske Daan Soete.

Annonce

Der bliver kørt etapeløb over hele Europa i øjeblikket. Mens mange af de store bjergkanoner lige nu befinder sig i Schweiz, så startede det østrigske løb Oberösterreichrundfahrt i dag.

 

Løbet blev skudt i gang med en 631 meter lang prolog, hvor der også er to danskere til start. Der er tale om henholdsvis Morten Hulgaard og Tobias Aagaard Hansen, som begge to kører for Uno-X Pro Cycling Team.

 

Daan Soete (group HENS - Maes Containers CX) var dagens hurtigste mand.

Remco Evenepoel snupper sejren på 2. etape af Belgium Tour

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Etapereferat

Dagens 631 meter lange rute foregik i byen Linz. Ruten foregik på små veje, mens ruten samtidig var stigende hele vejen.

 

Traditionelt handler enkelstarter om udholdenhed og store motorer. I dag gik det dog ud på at fyre en eksplosiv lille kilometer af.  

 

Noget som Daan Soete viste et godt eksempel på. Belgieren satte tidligt den bedste tid på 1:03,25. En tid som skulle vise sig at være særdeles holdbar.

Annonce

 

Da ruten var så kort, var der ganske naturlig ikke megen forskel på tiderne. Mange var tæt på, men ingen lykkedes med at slå Soetes tid.

 

Mens de fleste prøvede at slå belgierens tid, var der andre ryttere, som på forhånd havde besluttet sig for, at den korte prolog ikke var noget for dem. En af dem var polske Pawel Franczak (Voster ATS Team), som stille og roligt kørte ruten i gennem på 1:46,32.

 

Danskerne startede sent

De to danskere var de sidste to ryttere fra Uno-X, som blev sluppet løs på den korte prolog.

 

Første danske ryttere var Morten Hulgaard, som kørte ind i en tid på 1:11,28. Et godt stykke efter Soete som stadigvæk havde bedste tid.

 

Hulgaard blev kort efter efterfulgt af Tobias Aagaard Hansen. Den danske Uno-X-rytter kørte ind i en tid på 1:09, hvilket var nok til en placering i top 50.

Annonce

 

Soetes tid var flere gange tæt på at blive slået til allersidst, men det lykkedes for belgieren at holde alle konkurrenterne bag ham.

 

Holdkammeraten Lander Loock tog sig af andenpladsen, mens Joren Bloem (Sensa - Kanjers voor Kanjers) tog sig af tredjepladsen

 

VIL DU OGSÅ LIVESTREAME CYKELLØB? KOM FORREST I FELTET MED DISCOVERY+.

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenEksklusivt interviewDM-bronzevinder har døjet med feber

Landevej

Overblik: Nationale linjeløbsmestre 2021

Landevej

Overblik: Nationale enkeltstartsmestre 2021

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewHumpede på podiet: Norsgaard melder klar til linjeløb

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewTilfreds sølvvinder: Bevort var den stærkeste

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewBévort efter dobbelt DM-triumf: Er helt rundt på gulvet

Landevej

Bevort rydder bordet ved DM

Landevej

Annonce

ANNONCE