Belgisk cykling undskylder over for Van der Poel
05. februar 2019 17:07 af Christian BergFoto: Mathias Mundbjerg / Feltet.dk

Flere belgiske tilskuer viste kraftig usportslig opførsel, hvilket forbundet nu undskylder for.

Søndag eftermiddag kulminerede dette års verdensmesterskaber i cykelcross, da Herrer Elite-løbet blev afviklet. Her blev det til sejr til Mathieu van der Poel, men undervejs var det ikke kun konkurrenterne, han havde imod sig.

 

Flere af de belgiske fans var nemlig efter den dominerende hollænder, hvis far fortalte, at sønnike blev overhældt med øl undervejs. Desuden blev Van der Poel flere gange hilst af en lange-finger-gestus, og det har fået det belgiske cykelforbund til at undskylde over for den nykårede verdensmester.

 

”Belgisk cykling støtter kraftigt op om internationaliseringen af cykelcross. Det er derfor med stor fortrydelse, at vi var vidne til et bestemt antal tilskuere - heldigvis en minoritet - der ikke er af samme opfattelse. Ingen inklusiv den belgiske delegation får gavn af denne usportslige og fornærmende adfærd,” skriver forbundet i en pressemeddelelse.

 

”Majoriteten af de belgiske fans, der rejste til Danmark, gjorde verdensmesterskaberne i Bogense til en fest. Det er uacceptabelt, at få personer delvist spolerede denne unikke atmosfære, hvilket belgisk cykling underskylder for.”

 

Det belgiske cykelforbund anerkendte desuden, at Mathieu van der Poel var den fortjente vinder af VM.

DEL
DELTAG I DEBATTEN