Bekræftet: Rasmus Byriel Iversen har brækket kravebenet
31. januar 2019 19:04 af Andy PedersenFoto: Vincent Kalut, Jimmy Bolcina & Nico Vereecken / Photonews

Rasmus Byriel Iversen har fået den værst tænkelige udgang på en ellers fin debut for Lotto-Soudal. Mandskabet bekræfter, at danskeren har brækket sit kraveben i dagens løb på Mallorca.

Det lignede ellers opskriften på en stærk debut på WorldTour-holdet for Rasmus Iversen. Tidligt i løbet gik han i offensiven og angreb sammen med to andre ryttere med et forspring på op til syv minutter, selvom udbruddet måtte slås med Movistar nede i feltet.

 

Titlen som løbets mest aggressive rytter og bedste rytter i bjergklassementet var indenfor rækkevidde, da et stort styrt trak Iversen ned. Efter styrtet blev Iversen fragtet til hospitalet i Manacor, hvor det blev bekræftet, at han brækkede et kraveben - det bekræfter Lotto-Soudal nu i en pressemeddelelse.

 

Holdet skriver endvidere, at Iversen nu skal holde pause fra cyklen over de kommende uger. Derudover fortæller mandskabet, at Tim Wellens, som blev nummer fem i dag, også var nede i styrtet og har mindre skader, som dog ikke forhindrede ham i at fortsætte i løbet.

 

“Rasmus tog bjergpointene og selv da de blev fanget, blev han nummer to på den fjerde stigning. Øjeblikke senere blev han fanget af det store styrt. Det var klart med det samme derefter, at han havde brækket sit kraveben. Så kan man tale om blandede følelser. Hans første løb som professionel, 140 kilometer i angreb og et brækket kraveben,” siger Marc Sergeant blandt andet i en pressemeddelelse.

DEL
DELTAG I DEBATTEN