Annonce

Basso efter kritik fra Armstrong: Han har altid været hjælpsom
28. maj 2020 12:00Foto: A.S.O.
af Andy Joachim Pedersen

Lance Armstrong har langet ud efter flere tidligere rivaler og holdkammerater i hans nye dokumentar på ESPN, men fra Ivan Basso kommer der ingen modsvar.

Mens vi venter på cykelsporten: Froomes fremtid, flotte frisurer og Corts triumf

se mere cykling på

Det er ikke altid lige nemt at være venner med Lance Armstrong, det må være konklusionen efter offentliggørelsen af den nye ESPN-dokumentar. Han har langet ud efter Tyler Hamilton, mens han ydermere også langer ud efter Rolf Aldag, Erik Zabel, George Hincapie og altså Ivan Basso.

 

Han mener, at italienerne behandler Ivan Basso for pænt i betragtning af, at han har gjort sig skyldig i doping akkurat som Armstrong selv.

 

“Italien glorificerer Ivan Basso, de idoliserer ham, sætter ham helt øverst og giver ham jobs. De inviterer ham til løb og putter ham på TV. Han er ikke anderledes end nogen af os. Samtidig udskammede de Marco Pantani, de ødelagde ham i pressen, sparkede ham ud af sporten og han er død, han er fucking død,” siger Lance Armstrong om Ivan Basso i ESPN-dokumentaren.

 

Ivan Basso vil dog ikke kvittere med modsvar. I stedet fortæller han, at han er taknemmelig overfor de indvirkninger, som Armstrong har haft i Bassos private liv.        

 

”Jeg kan kun sige, at jeg altid vil være taknemmelig overfor Lance, fordi han altid har været meget hjælpsom. Da min mor Nives blev syg med kræft, gjorde han alt for os. Det samme da jeg blev syg I 2015. Hvad kan jeg sige? Han har altid være generøs og hjælsom,” siger han.

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Amstel Gold Race: Rundstrækning eller endnu en aflysning?

Landevej

Tour de Pologne dropper farlig afslutning

Landevej

Vragede italienere klager over manglende Giro-wild card

Landevej

Valverde: Alt kan ændre sig på to uger

Landevej

Eksklusivt interviewColoQuick klar til at duellere med WorldTour-hold i Danmark Rundt

Landevej

Volta a Catalunya genindfører enkeltstart

Landevej

Eksklusivt interviewDansk cykelfest: Uno-X med vinderambitioner i Danmark Rundt

Landevej

Annonce