Barguil om kampen på et tour-wildcard: Vi må give os 300 procent
12. februar 2019 20:35 af Mads Schelde BergFoto: Sirotti

Med to ud af fire uddelte wildcards til henholdsvis Wanty Groupe-Gobert og Cofidis i sidste måned, føler Warren Barguil og resten af Arkéa-Samsic-mandskabet et stigende pres, i kampen om at få tildelt et wildcard til årets Tour de France. 

Der er som altid hård kamp om wildcardsene til verdens største cykelløb, og med allerede to uddelte wildcards til årets Tour de France, indskærpes kampen om de sidste to pladser.

 

Wanty Groupe-Gobert og Cofidis har allerede fået tildelt wildcards til årets Tour de France, og det øger presset mærkbart hos Arkéa-Samsic, hvor en af deres største profiler, Warren Barguil, særligt mærker presset.

 

Warren Barguil skuffede meget i touren sidste år, hvor det hverken blev til etapesejre eller nogen top-10 placering i det samlede klassement. På trods af sidste års skuffelse og det stigende pres på den unge franskmands skuldre, kan han dog godt bruge presset til noget konstruktivt, da det også giver ham motivation for at yde sit bedste.

 

”Det er lidt skræmmende, men det er det samme for de andre hold. Det er også en kilde til stor motivation, og ’billetten’ skal vindes, så vi må give os selv 300 procent,” siger Warren Barguil i et interview til velonews.com.

 

Den nu 27-årige franskmand bragede ind på den store scene med to flotte etapesejre i Vuelta a España tilbage i 2013. De flotte resultater gav forhåbninger om en stor karriere, men Barguil havde svært ved at indfri forventningerne, og der skulle gå fire år, inden han igen vandt et cykelløb.

 

Efter en lang periode med mange styrt og uheld genfandt Barguil nemlig sig selv i Tour de France 2017, med hele to etapesejre, den prikkede bjergtrøje, samt en samlet 10. plads.

 

De mange styrt og uheld har dog hængt ved hos Barguil, og med tanke på, at han nu går ind i de år af hans karriere, der statistisk set bør være de bedste år for ham, håber han meget på at have en sæson uden uheld og bekymringer.

 

”De næste fem, seks år bør være højdepunktet i min karriere,” forklarer Barguil. ”Indtil videre har jeg ikke haft en eneste sæson uden en form for bekymring eller tilbageslag. Jeg har haft styrt, brækket mit bækken, og var involveret i den ulykke der påvirkede flere ryttere i 2016. Det kunne have været enden på min karriere!”, slutter den tidligere vinder af bjergtrøjen i touren. 

DEL
DELTAG I DEBATTEN