Ballerini uslåelig i spurten efter skuffende dansk Omloop
27. februar 2021 16:00Foto: Sirotti
af Rasmus Brandt

Davide Ballerini vandt med flere cykellængder, da forårsbebuderen Omloop Het Nieuwsblaad skulle afgøres i en spurt. En unormal stor gruppe ryttere kom samlet til mål, efter Julian Alaphilippe ellers havde været på et modigt togt, der fejlede sammen med netop Ballerini.

Annonce

En unormal stor gruppe kom samlet til stregen i dag, da Omloop Het Nieuwsblaad skulle afgøres.

 

Her var Davide Ballerini fuldstændig uovervindelig, på trods af at italieneren tidligere i løbet havde været med i en større udbrydergruppe sammen med blandt andre Julian Alaphilippe og Greg van Avermaet.

 

Italieneren havde dog stadig rigeligt at skyde med i finalen, og efter et fornemt lead-out fra blandt andre Kasper Asgreen, kunne han vinde med adskillige cykellængder ned til Jake Steward (Groupama-FDJ), der blev en overraskende nummer to.

Ballerini vinder suverænt Omloop Het Nieuwsblad

KØB ADGANG: SE ALLE DE STØRSTE CYKELLØB PÅ

 

Podiet blev rundet af af Sep Vanmarcke (Israel Start-Up Nation), imens veteranerne Philippe Gilbert (Lotto-Soudal) og Heinrich Haussler (Bahrain-Victorious) blev fire og fem.

 

Løbsreferat

Foråret er kommet tidligt til Europa i år, og i dag nåede det også til Belgien, hvor klassiker-sæsonen blev skudt i gang på traditionel vis med Omloop Het Nieuwsblaad.

 

Foråret udeblev i første omgang, da rytterne kørte afsted fra Gent i let tåge.

Annonce

 

Iblandt de startende var udover det meste af klassiker-eliten en række danskere med muligheder i dagens løb såsom Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick Step) Mads Pedersen (Trek-Segafredo) og Søren Kragh Andersen (DSM)

 

WorldTour-feltet skulle igennem en 200 kilometer lange rute, der indeholdt flere af de legendariske belgiske stigninger såsom Kapelmuur og Bosberg, der hver især er pilgrimssteder for den hærdede cykelfan.

 

Løbet blev åbnet på traditionel vis med et ufarligt morgenudbrud, der kørte afsted fra start.

 

Ryan Gibbons (UAE-Emirates), Kenny de Ketele (Sport Vlaanderen-Baloise), Bert de Backer (B&B Hotels), Matis Louvel (Arkéa-Samsic) og Yevgeniy Fedorov (Astana) etablerede en femmandsgruppe i front, og de fik ret hurtigt opbygget et stort hul.

 

Annonce

 

Med 70 kilometer kørt havde de således et forspring på hele otte minutter ned til et felt, der primært blev kontrolleret af Deceuninck-Quick Step.

 

Flere ryttere kom snart ned og ligge i et styrt i feltet, hvor blandt andre Sonny Colbrelli (Bahrain-Victorious), Paul Martens (Jumbo-Visma) og Mitch Docker (EF Pro Cycling) var involverede.

 

Med 80 kilometer til mål var der endnu et styrt bagerst i feltet, hvor blandt andre Sep Vanmarcke (Israel Start-Up Nation) var involveret, ligesom Kasper Asgreen blev fanget bag det.

 

Jonas Rutch (EF Pro Cycling) prøvede at foregribe situationen og forsøgte at køre afsted. Tyskeren lå længe på mellemhånd i en ikke særlig god situation for ham.

 

Nervøsiteten og positionskampen blev øget, efterhånden som feltet nærmede sig de sidste 50 kilometer. Mads P og Asgreen er konstant fremme i front.

Med 53 kilometer til mål væltede flere ryttere voldsomt på en nedkørsel. Brent Van Moer og Florian Vermeersch (Begge Lotto-Soudal) var blandt andre nede og ligge, mens Marcus Burghardt (Bora-Hansgrohe) måtte udgå.

Annonce

 

Ulvene slår til på ulve-bakken

På Wolvenberg lancerede Deceuninck-Quick Step farten med Yves Lampaert. Verdensmesteren Julian Alaphilippe sad resolut i holdkammeratens hjul, da de hentede Rutsch.

 

Snart efter vendte situationen for Lampaert, da han tabte kæden i front og pludselig var bag feltet jagtende.

 

Med 50 kilometer til mål angreb Lars Michaelsens soldater i form af Lukasz Wizniowski (Team Qhubeka-Assos). Polakken blev dog hentet igen, og så rykkede de to unge talenter Olav Kooij (Jumbo-Visma) og Johan Jacobs (Movistar).

 

De to kom væk og lå snart ikke langt efter udbruddet, der nu kun havde 30 sekunders forspring ned til feltet.

 

Hen imod Molenberg tog Trek-Segafredo en prominent plads forrest i feltet. De glimrede dog ved deres fravær, da flere ryttere rev sig løs på stigningen.

Annonce

 

Alaphilippe, Davide Ballerini, Zdenek Stybar (Deceuninck-Quick Step), Matteo Trentin (UAE-Emirates) Greg Van Avermaet (AG2R), Sep Vanmarcke (Israel Start-Up Nation), Michael Gogl (Qhubeka-Assos), Arjen Livyns (Bingoal-Wallonie Bruxelles) og Christophe Laporte (Cofidis) var iblandt de ryttere, der rev sig løs.

 

På det følgende let stigende stykke vej, tog Alaphilippe så hård en føring i front, at et par stykker faldt fra, alt imens det på magisk vis lykkedes Tom Pidcock (INEOS) og Kevin Geniets (Groupama-FDJ) at lukke op til dem.

 

I alt sad 14 mand i front, hvor kun De Backer var resterende fra morgenudbruddet.

 

Nede i feltet var danskere involveret på flere måder. Andreas Kron (Lotto-Soudal) deltog ivrigt i føringsarbejdet mens Asgreen bakkede af for at hjælpe sine tre holdkammerater i front.

 

Alaphilippe var i mellemtiden flyvende i front, og verdensmesteren sagde farvel og tak med 32 kilometer til mål og kørte alene væk. Pidcock og Laporte forsøgte efterfølgende at rive sig løb, men de blev hentet af gruppen igen, der snart havde 20 sekunder op til Alaphilippe.

Annonce

 

Quick Step havde indtil nu kørt et fejlfrit løb, men der kom lidt grus i maskineriet, da Stybar styrtede i forfølgergruppen, og dermed reelt røg ud af kampen om sejren.

 

 

Sammensmeltning i Geraardsbergen

Ind igennem mytologiske Geraardsbergen smeltede løbet sammen igen. Alaphilippe kom tilbage til forfølgerne, der blev hentet af favorit-feltet.

 

Tempoet blev holdt højt op igennem byen, og imens Asgreen røg ned igennem gruppen slog Traktoren Gianni Moscon til i front af løbet.

 

Italieneren fik et hul, men bag ham skabte en stor gruppe snart samling i løbet igen, der nu kun manglede den sidste stigning på Bosberg.

Annonce

 

Opad den rykkede Stefan Küng (Groupama-FDJ) og en Qhubeka-Assos rytter i et forsøg på at splitte den store gruppe ad, men henover toppen, var det fortsat en stor gruppe.

 

Deceuninck-Quick Step tog føringen I gruppen på de følgende kilometer. Nu var det all-in på lynhurtige Ballerini for belgierne.

 

Et hold, der glimrede ved sit fravær, var Trek-Segafredo, der ikke havde en eneste rytter i den store gruppe. Af hurtige folk, der kunne gå efter sejren, var blandt andre Alexander Kristoff (UAE-Emirates), Trentin og Bryan Coquard (B&B Hotels).

 

En stor favorit faldt fra kort før mål, da Kristoff på tragisk vis fik defekt med 1,5 kilometer til mål. Lidt efter styrtede Ethan Hayter (INEOS) og hele tre ryttere fra Wanty-holdet.

 

Oppe foran lancerede Deceuninck-Quick Step et eminent lead-out for Ballerini, og belgierne fragtede italieneren sikkert igennem svingene, så han var i front, da han åbnede sin spurt.

Annonce

 

Sep Vanmarcke var i hjulet på italieneren, men han kunne slet ikke følge Ballerini-raketten. Belgieren blev overhalet af stortalentet Jake Stewart (Groupama-FDJ), men ingen af dem kunne nå Ballerini, der vandt med flere cykellængder og kunne brøle sin jubel udover hele Flandern.

 

At positioneringen var vigtig i spurten blev bedst eksemplificeret ved at veteranerne Philippe Gilbert og Heinrich Haussler kom ind på en fjerde- og femteplads.

 

Foto: Sirotti

INFO
Omloop Het Nieuwsblad
Nyheder Profil Resultater
Julian Alaphilippe
Nyheder Profil Resultater Statistik
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Eksklusivt interviewRiwal-hollænder med store GP Herning-ambitioner

Landevej

Norsk succeshold trækker sig fra Alpe-løb

Landevej

Video i artiklenPogacar inden åbent Fléche Wallone: Mur de Huy er unik

Landevej

Optakt: 3. etape af Tour of the Alps

Landevej

Video i artiklenOptakt: Fleche Wallonne

Landevej

Video i artiklenFølg en travl onsdag med bjerge og ardennerklassiker

Landevej

Eksklusivt interviewDansk stortalent tæt på tyrkisk sejr: Jeg bliver måske lidt ivrig

Landevej

Annonce