Hovedstaden afviser nye datoer for dansk Tour-start
01. juli 2020 17:24Foto: A.S.O. / B.Bade
af Mathias Høj

Københavns overborgmester Frank Jensen har angiveligt afvist ASOs anmodning om at rykke næste års danske Tour-start med en uge.

Annonce

Løbsarrangørerne ASO vil gerne have flyttet den danske start på Tour de France fra perioden 2. - 4. juli til 25. - 27. juni, men den idé er nu blevet forkastet af Københavns Kommune.

Det skriver B.T., der har fået aktindsigt i et brev fra overborgmester Frank Jensen til løbsdirektøren for Tour de France, Christian Prudhomme.

"På vegne af partnere for den danske Grand Départ må jeg informere dig om, at det ikke er en realistisk løsning at rykke datoerne for Grand Départ med en uge," lyder det i brevet fra Frank Jensen.

"At ændre datoen vil lede til uoverkommelige juridiske knuder mellem København som by, Dansk Boldspil-Union og UEFA (Det Europæiske Fodboldforbund, red.)."

Næste års Tour de France står i øjeblikket til at løbe af stablen fra den 2. - 25. juli, men disse datoer ramler sammen med linjeløbet ved OL i Tokyo den 24. juli. Derfor har ASO anmodet om at køre Tour-starten i Danmark en uge tidligere, sådan at den franske Grand Tour ikke kolliderer med de Olympiske Lege i Japan.

Problemet fra dansk side er, at der i juni næste år skal spilles tre gruppekampe samt en ottendedelsfinale den 28. juni i Telia Parken under EM i fodbold. Ifølge Frank Jensen vil det dermed ikke være logisitisk muligt at få Tour de France til København i perioden fra 25. - 27. juni.
 

INFO
ASO
Nyheder
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
Christian Prudhomme
Nyheder
Frank Jensen
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Eksklusivt interviewEg kæmper for ny kontrakt: Jeg vil leve af min passion

Landevej

Video i artiklenSi o No: Sover man godt efter en Grand Tour-etape?

Video

Evenepoel inden bjergslag: Stadig tidligt i Giroen

Landevej

Video i artiklen”Kommer de ikke op dér, får de en ørefine” – Brian Holm og co. vender Mollema/Bouchard-hul

Video

Video i artiklenBouchard og Mollema igangsætter jagten med 133 kilometer til mål

Video

Video i artiklenMäder og Ravanelli med i seksmandsudbrud – se frontgruppen i aktion her

Video

Ungt dansk hold med andenplads i Hong Kong

Bane

Annonce