Asgreen stormer frem på UCI’s verdensrangliste
06. april 2021 19:00Foto: Sirotti
af Nicolai Russotti

Med en sejr i først E3 Saxo Bank Classic og sidenhen Flandern Rundt har Kasper Asgreen cementeret sin status som en af de største stjerner på WorldTouren. Dette kan nu også ses på UCI’s verdensrangliste, hvor han har taget et stort spring op ad listen.

Annonce

Kasper Asgreen har fået cykelfeberen til at kulminere i Danmark efter sejren i dette års Flandern Rundt.

 

Den 26-årige dansker følger med sin første monument-sejr op på en forrygende klassikerkampagne, hvor han har vist dannebrogstrikoten frem på flotteste vis med flere store præstationer.

 

Dette kan nu også aflæses på UCI’s verdensrangliste, hvor sejrene i E3 Saxo Bank Classic og Flandern Rundt betyder, at Asgreen nu rangerer som nummer 17 på listen. Det er et avancement på 36 placeringer efter den seneste opdatering.

Stort interview med Kasper Asgreen: Jeg var sgu lidt presset på Koppenberg

KØB ADGANG: SE ALLE DE STØRSTE CYKELLØB PÅ

 

Selvom Asgreens 17. plads placerer ham højt blandt de allerstørste stjerner på WorldTouren, så er han dog ikke den bedst placerede dansker på listen.

 

Jakob Fuglsang er som nummer otte den bedste dansker på verdensranglisten, hvor den 36-årige Astana-rytter i en årrække har været fast bestanddel blandt toppen.

 

Fantastisk dansk forår

Asgreen er dog ikke den eneste, der har stået for den danske succes på landevejene. Det har nemlig været et formidabelt dansk forår, hvor flere danske ryttere har leveret fabelagtige resultater.

Annonce

 

Med danske etapesejre i blandt andet UAE Tour, Paris-Nice, Tirreno-Adriatico, Coppi e Bartali samt en triumf i Kuurne-Bruxelles-Kuurne, har de danske drenge hevet masser point ind til verdensranglisten for nationer.

 

Den kollektive danske pointhøst betyder, at Danmark efter den seneste opdatering indtager ottendepladsen på listen. Det er en enkelt placering bedre end i sidste uge.

Danmark skal til august befinde sig blandt de ti øverst rangerede nationer for at få det maksimale antal af otte ryttere med til årets landevejs-VM i Flandern.

 

Verdensranglisten for nationer toppes på nuværende tidspunkt af Belgien, der har overtaget føringen fra Slovenien. Frankrig er treer.

Du kan se de fulde lister lige her.

 

Annonce

INFO
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Verdensranglisten
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenPogacar inden åbent Fléche Wallone: Mur de Huy er unik

Landevej

Optakt: 3. etape af Tour of the Alps

Landevej

Video i artiklenOptakt: Fleche Wallonne

Landevej

Video i artiklenFølg en travl onsdag med bjerge og ardennerklassiker

Landevej

Eksklusivt interviewDansk stortalent tæt på tyrkisk sejr: Jeg bliver måske lidt ivrig

Landevej

Fuglsang foran belgisk komet på særlig liste

Landevej

Eksklusivt interviewValgren om Fleche og Liege: Hader det ene - Elsker det andet

Landevej

Annonce