Asgreen sejrer på anden etape i Californien
14. maj 2019 06:00Foto: Amgren ToC - Chris Graythen/Getty Images
af Mathias Blohm

For første gang i sin professionelle karriere skulle Kasper Asgreen kort efter midnat dansk tid på podiet som sejrherre, da han satte alle sine konkurrenter til vægs på anden etape af Tour of California.

Annonce

Ved 01-tiden natten mellem mandag og tirsdag blev det grimme nul ud for professionelle sejre fjernet fra Kasper Asgreens resultatliste.

 

Det danske kraftværk, der for godt en måned siden imponerede en hel cykelverden ved at blive nummer to i Flandern Rundt, kørte først over stregen ved Lake Tahoe på Tour of Californias anden etape.

 

Den 24-årige koldingenser satte på den afsluttende stigning både Tejay Van Garderen (EF) og Gianni Moscon (Ineos), og dermed kunne han række armene i vejret til karrierens første WorldTour-sejr.

Stor dansk triumf: Kasper Asgreen vinder bjergetape i Tour of California

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Forinden var der ti ryttere, der havde revet sig fri i fronten af løbet, men da det med 1,7 kilometer igen begyndte at stige, angreb Van Garderen. Kun Moscon, Asgreen og Tadej Pogacar kunne følge med amerikaneren.

 

Med 400 meter igen accelererede Van Garderen igen, og mens Pogacar straks faldt fra, gik Moscon med. Kasper Asgreen ville dog ikke nøjes med blot at gå med, og i stedet gik han hele vejen forbi EF-rytteren, og med et tråd ikke ulig det, vi så i Flandern Rundt, kørte han i ganske sikker stil alene over stregen.

 

I modsætning til Asgreen havde både Van Garderen og Moscon blot tabt fire sekunder på gårsdagens etape, og da Asgreen tabte 15, kommer han desværre ikke i løbets førertrøje. Den ære tilfalder derimod Van Garderen. Asgreen kan foruden den flotte etapesejr glæde sig over at være treer samlet, samt at han med sejren á point med Peter Sagan i kampen om pointtrøjen, som han dermed bærer på tredje etape.

Annonce

 

Også Jonas Gregaard (Astana) viste særdeles flotte takter ved at køre sig ind på en sjetteplads - 27 sekunder efter sin landsmand, og han indtager nu klassementets syvendeplads.

 

Jesper Hansen (Cofidis) var også godt kørende, og med en 14. plads på både etapen og i den samlede stilling, kunne noget tyde på, at Cofidis-danskeren er ved at kickstarte sin sæson.

 

Annonce

INFO
Tour of California
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenFavoritvurdering: Fredagens løb i Ungarn og Spanien

Landevej

Video i artiklenOptakt: 7. etape af Giro d’Italia

Landevej

Giro d'Italia-analyse: Fri for slovenske monstre

Landevej

Video i artiklenFølg fredagens tricky adriaterhavsetape i Giroen

Landevej

Video i artiklenPåkørt Giro-rytter: En lortefølelse

Landevej

Video i artiklenEfter rytterpåkørsel: Sportsdirektør smidt ud af Giroen

Landevej

Video i artiklenDansk Uno-X-rytter kolliderer med vagt

Landevej

Annonce