Asgreen om sejren i Kuurne: En drøm der gik i opfyldelse
21. november 2020 17:30Foto: Sirotti
af William Qvick-Godthaab

Kasper Asgreen tog i marts måned fusen på et hårdt jagende felt og vandt Kuurne-Bruxelles-Kuurne, efter han kørte solo i mål.

Annonce

Sejren i Kuurne-Bruxelles-Kuurne er Kasper Asgreens hidtil til største resultat i karrieren.

 

Første marts 2020, lige før coronanedlukningen, vandt Kasper Asgreen den belgiske klassiker Kuurne-Bruxelles-Kuurne, hvor han på imponerende vis kørte solo i mål. Kasper Asgreen har sat nogle ord på sin sejr til sit hold, Deceuninck - Quick Step.

 

Kasper Asgreen fortæller, at han så frem til at køre klassikerne efter en lang vinterpause, hvor han kort inden havde kørt Tour de la Provence. Asgreen havde herudover også glædet sig til nogle uger i det belgiske med Quick Steps stærke klassikertrup.

Kasper Asgreen vinder Kuurne-Brussel-Kuurne!

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

”Den weekend er meget vigtig for holdet (første klassiker weekend, red.). Det er altid en speciel følelse at vide, at du vil være der, alle er begejstrede og lidt nervøse, når du finder ud af, hvordan din form virkelig er. Personligt havde jeg store forhåbninger til Omloop Het Nieuwsblad, men en mekaniske fejl ødelagde mit løb, og jeg kunne ikke spille i finalen,” fortæller Asgreen til Deceuninck - Quick Step.

 

”På trods af dette havde jeg meget selvtillid, fordi jeg formåede at lave solidt comeback der; okay, det betød, at jeg skulle bruge en masse energi, som jeg kunne have brugt i sidste del af løbet, men på den anden side understregede det min form,” konstaterer danskeren.

 

Asgreen blev nummer 35 i Omloop Het Nieuwsblad, mens han vandt Kuurne-Bruxelles-Kuurne, før han skulle køre Paris-Nice. Her kørte han et fint løb og blev treer på enkeltstarten, som Søren Kragh Andersen vandt.

Annonce

 

Asgreen fortæller, at han så frem til løbet, fordi han kørte løbet året for inden. Danskeren fortæller ligeledes, at feltet var nervøst forud for løbet, grundet den kulde og vind der var.

 

Asgreen kørte afsted, efter holdkammeraten, Bob Jungels, blev hentet, hvor kun to ryttere kunne følge Asgreens hårde tempo. Derfra så han sig ikke tilbage og gik i ”enkeltstartsmode.”

 

”Jeg pressede meget hårdt for at slippe af med dem og samtidig holde mig fri for feltet. Efter at have sat den sidste inden for de sidste ti kilometer, vidste jeg, at hullet ikke var så stort, men jeg fortsatte og kørte uden at se tilbage. Det var først ved målstregen, at jeg kunne slappe af, idet jeg vidste, at sejren var min,” siger Asgreen.

 

Sejren styrkede Asgreens moral, hvilet gjorde, at han så frem til de kommende klassikere. De blev dog udskudt grundet coronapandemien.

 

Kasper Asgreen vandt i år to cykelløb, de danske mesterskaber i linjeløb og enkeltstart.

Annonce

INFO
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Giro di Sicilia

Landevej

Optakt: 1. etape af CRO Race

Landevej

Video i artiklenOptakt: CRO Race (Tour of Croatia)

Landevej

Video i artiklenOptakt: Giro di Sicilia

Landevej

Video i artiklenFølg åbningsetaperne i Kroatien og på Sicilien

Landevej

Video i artiklenAlaphilippe forudså van Aerts tilbagegang: Hør Brian Holms historie om franskmanden

Video

Hollænder indstiller karrieren på grund af helbredsproblemer

Landevej

Annonce

ANNONCE