Asgreen om Flandern Rundt: Har altid været mit yndlingsløb
12. april 2021 17:05Foto: Sirotti
af Johan Hørstrup

Kasper Asgreen er den blot anden danske vinder af Flandern Rundt - et løb, som danskeren altid har elsket. Det fortæller han i en video fra Deceuninck - Quick-Step.

Annonce

Sidste år var det Mathieu van der Poel, der tog sejren i Flandern Rundt, i en uhyre tæt spurt mod den evige rival Wout van Aert. I år skulle det dog ikke gå lige sådan for den hollandske mester, der måtte se sig slået klart af Kasper Asgreen.

 

Netop Flandern Rundt er et specielt løb for koldingenseren. Løbet har nemlig fået en helt særlig plads i hans hjerte. Det fortæller han i et interview til holdets hjemmeside.

 

”Det har været mit yndlingsløb, siden jeg startede med at cykle. Jeg har altid elsket forårsklassikerne, og Flandern Rundt er noget helt specielt med både brosten og stigningerne. I mine øjne er det et af de smukkeste løb i verden,” fortæller han.

Se spurten: Kasper Asgreen vinder Flandern Rundt

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Med en stor sejr i klassikeren E3 Saxo Bank Classic var der meget, der tydede på, at den danske mester havde fået timet formen perfekt til Flandern Rundt, hvilket var et af sæsonens store mål.

At vinde dette års Flandern Rundt var derfor en enorm forløsning for danskeren.

 

”Det var så fantastisk. Det var det altoverskyggende mål i dette forår. Jeg havde arbejdet frem mod løbet hele vinteren og havde fået timet formen helt perfekt. Alt vores forberedelse kulminerer på de sidste 10 meter, og det er bare en fantastisk følelse,” forklarer Asgreen.

 

Hans løb skulle dog ikke være helt problemfri. Et styrt midt i feltet gjorde nemlig, at danskeren kom på baghånd inden en af løbets vigtige stigninger. Det skulle dog ikke forhindre ham i at være med fremme alligevel.

Annonce

 

”Jeg var heldig med mit styrt. Jeg nåede at stoppe, da de styrtede foran mig, men blev så ramt af nogen bagfra. Vores sportsdirektør Tom Steels var hurtigt klar med en ny cykel, så jeg kunne hurtigt komme videre. Hvis det endelige skulle ske, så skete det på det bedst tænkelige tidspunkt,” forklarer han.

 

Råd fra tidligere vinder

Asgreen er den anden danske vinder af Flandern Rundt. I 1997 lykkedes det Rolf Sørensen at hente sin anden monument-sejr i hans karriere ved at vinde Flandern Rundt. Og netop Sørensen har også haft en finger med i spillet i Deceuninck - Quick-Step-rytterens optakt.

 

”At være den anden dansker, der har vundet løbet, er fedt. Jeg snakkede også med Rolf Sørensen inden løbet, og han troede på at jeg kunne vinde og gav mig nogle gode råd. Når en tidligere vinder siger det, så får man jo selvtillid,” fortæller han.

 

I år er det også ved at være tre år siden, at danskeren fik debut for det belgiske Deceuninck - Quick-Step-mandskab. Det skete i Scheldeprijs, hvor han allerede i sit første løb som professionel imponerede holdet og hjalp det til sejr.

 

”Det er efterhånden tre år siden, jeg kørte mit første løb for holdet i Scheldeprijs. Jeg kan huske, at jeg ikke havde fået nogen opgave efter dagens feedzone, for der var ikke nogen fra holdet, der kendte mig,” fortæller han og fortsætter:

Annonce

 

”Vi vandt jo med Fabio (Jakobsen), og jeg sad hele dagen og lukkede huller indtil tre kilometer til mål, så de var rimelig imponerede i bussen efter løbet,” uddyber han.

 

Det næste mål for den 26-årige dansker er dette års Tour de France, hvor han skal hjælpe holdets sprinter Sam Bennett til sejre på løbets flade etaper.

INFO
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Ronde van Vlaanderen
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenAlessandro De Marchi oplever defekt

Video

Efter ufrivillig løbspause: Riwal igen klar til den store scene

Landevej

Video i artiklenTre er blevet til to: Christopher Juul fortsat i front opad modbydelige Montemolino

Video

Video i artiklenLa Maglia Rosa fører an i jagten på udbruddet

Video

Video i artiklenChristopher Juul angriber og kommer fri

Video

Video i artiklenStudiet om Ineos’ strategi: Med den finale...

Video

Eksklusivt interviewArven efter Bennett: Holm spår Quick-Steps fremtid

Landevej

Annonce