Asgreen håber på flere spurter fremover
12. april 2021 09:30Foto: Sirotti
af Rasmus Brandt

Han har hele tiden troet på sig selv, og efter at have slået Mathieu van der Poel i Flandern Rundt håber Kasper Asgreen, at han fremover kan få flere chancer i spurterne for Deceuninck-Quick Step.

Annonce

De færreste havde set den komme, men i søndags slog Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick Step) Mathieu van der Poel i et direkte spurtopgør, da Flandern Rundt skulle afgøres.

 

Den uopslidelige dansker har ellers hidtil primært skaffet sine sejre på store togter, som vi blandt andet så det i E3 Saxo Bank Classic i år eller Kuurne-Bruxelles-Kuurne i fjor, hvor danskeren kørte alene i mål efter langdistance-angreb.

 

Med en Flandern-sejr på sit palmarés, der blev afgjort imod en af verdens hurtigste, håber danskeren dog på, at holdet fremover vil se mere til hans side i finalerne fremover, når der skal spurtes.

Se spurten: Kasper Asgreen vinder Flandern Rundt

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Spurgt ind til om han tror, holdet vil give ham flere chancer i spurterne, svarede danskeren således til Feltet.dk:

 

”Det tror jeg, og det håber jeg da på. Det er klart, når man går ud og viser, man kan gøre det, er det nemmere at få lov næste gang og få opbakning,”  fortæller Asgreen til Feltet.dk.

 

Meget tyder altså på, at vi udover at se Asgreen på togt måske også kan se et Deceuninck-Quick Step-tog bygget op om ham i de hårde finaler, der passer den danske diesel-motor.

Annonce

 

Startede med et blankt papir på Quick Step

En del af årsagen til danskerens tro på, at den her sejr kan rykke på holdets syn på ham, skal findes i hele Deceuninck-Quick Steps filosofi, når det drejer sig om rytterne på holdet.

 

Det forklarer Asgreen tirsdag, da Feltet.dk snakker med ham sammen med et par danske medier.

 

”Når man kommer ind på Deceuninck-Quick Step starter alle med et blankt stykke papir. Det er ligemeget hvad du har vundet i forvejen. Hvis benene er der, får du dine chancer og mulighed for at vinde cykelløb,” fortæller Asgreen om holdets tankegang, der har indbragt dem et hav af sejre.

 

Artiklen fortsætter under billedet

 

Duellen var knivskarp imellem fænomenet Van der Poel og uopslidelige Asgreen i Flandern Rundt. Foto:Sirotti

Annonce

 

Tankegangen om, at det du beviser bliver husket, er en af grundene til at Asgreen tror, den her Flandern-sejr vil ændre hans rolle på holdet udover det rent hierarkiske spring.

 

”Alle starter med et blankt stykke papir, og nu kan jeg skrive det her på mit. Så det står der for fremtiden, og det kommer helt sikkert til at gøre en forskel,” forklarer den 26-årige rytter om sine nyligt fremviste spurt-evner.

 

Fik afgørende information inden han slog Van der Poel

Inde på den sidste kilometer af Flandern Rundt, havde mange nok spillet sejren i hænderne på Mathieu van der Poel.

 

Kasper Asgreen kørte dog finalen cool og kalkuleret. Det var der ifølge ham selv en særlig grund til.

 

”Jeg får noget afgørende information i radioen med 1,5 kilometer til mål. Nemlig at vi har 30 sekunder ned til gruppen bagved,” fortæller Asgreen.

Annonce

 

Ifølge danskeren tillod denne information ham at spille cool, da der var noget tid at lege med for ham. Opskriften var dermed klar for, hvordan han ville køre finalen.

 

”Jeg kunne sætte mig på hjul og roligt styre, hvornår jeg ville åbne spurten. Jeg vidste ikke, hvordan han (Van der Poel, red) havde det, men jeg kunne mærke i mine egne ben, at der var noget tilbage at skyde med,” forklarer han.

 

Og der var i den grad noget at skyde med. Omkring 250 meter fra stregen åbnede de to duellanter spurten, og da Asgreen klikkede ud på den store klinge, kapitulerede hollænderen og overlod Flandern-tronen til den wattstærke koldingenser, der dermed tog den anden danske Flandern-sejr i historien.

 

Spurgt ind til om han vidste den var hjemme, inden spurten blev åbnet, svarede danskeren dog afkræftende

 

”Jeg var selvfølgelig ikke sikker på at vinde, Det er Mathieu van der Poel, og han har vist mange gange, han er en af de hurtigste i verden,” slutter Asgreen af over for Feltet.dk

Annonce

 

Den 26-årige dansker kunne dog trække sig sejrrigt ud af duellen og kan styrket på moral og palmarés gå videre med en sæson, der ganske givet kan byde på flere succeser.

INFO
Ronde van Vlaanderen
Nyheder Profil Resultater
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Pogacar om Tour-trup: Skuffet over Polanc ikke er med

Landevej

Lefevere: At udtage Cavendish ville gøre Bennett nervøs

Landevej

Pieters hollandsk mester: Sportsdirektør beordrede mig af sted

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewDM-bronzevinder har døjet med feber

Landevej

Overblik: Nationale linjeløbsmestre 2021

Landevej

Overblik: Nationale enkeltstartsmestre 2021

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewHumpede på podiet: Norsgaard melder klar til linjeløb

Landevej

Annonce

ANNONCE