EKSKLUSIVT

Asgreen gennemgår sæsonmålene - Øjner VM
11. januar 2021 12:00Foto: BORA-hansgrohe / BettiniPhoto
af Rasmus Brandt

Kasper Asgreen tog en snak med Feltet.dk om den kommende sæson, der forhåbentligt bliver så normal som mulig, og hvor den brostens-glade dansker både kan se frem til at køre klassikerne og VM i Flandern.

Annonce

Kasper Asgreen har kørt to og et halvt år hos Deceuninck-Quick Step, og det har været noget af en rejse for danskeren.

 

Efter en stille halv-sæson på holdet i 2018, kørte Asgreen sig helt ind i det belgiske superholds klassiker-hierarki, da han blev toer i Flandern Rundt året efter og samme år fik han sin debut i Tour de France, hvor han var snublende tæt på en etapesejr fra 17. etapes udbrud.

 

I 2020 tog han endnu en flot professionel skalp, da han få dage før Covid-19 trak tæppet væk under verdenssamfundet, vandt en vild udgave af Kuurne-Bruxelles-Kuurne, hvor danskeren snød hele sprinterfeltet med et flot finale-angreb.

Kasper Asgreen vinder Kuurne-Brussel-Kuurne!

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Nu står 2021 for døren, og over for Feltet.dk fortæller danskeren, hvad sæsonen umiddelbart står på for ham, og her kan OL få afgørende indflydelse på godt og ondt.

 

”Det er lidt, som det plejer og så alligevel ikke. Første mål er brostensklassikerne, og derefter ville det være naturligt, at jeg skulle køre Tour de France, men siden man nu skal i 14 dages karantæne inden OL, bliver det svært at køre både dét og Tour de France,” fortæller danskeren, der dermed står i et dilemma, til Feltet.dk

 

Så gælder det bare om at sidde med! Kasper Asgreen kørte alt og alle ud af hjulet i sidste års Kuurne-Bruxelles-Kuurne.

Annonce

 

Om han skal tage til OL på bekostning af Tour de France, er dog ikke noget, der fylder for meget i hans hoved for nuværende. Pladsen på det fire mand store OL-hold er nemlig meget omstridt, og den 25-årige koldingenser regner ikke med at få pladsen foræret.

 

”Nu må vi se, om jeg overhovedet bliver udtaget. Det kræver, jeg har en god sæson, og hvis jeg skal være iblandt de fire, der kommer med, skal jeg vise, jeg har ret til at være der,” fortæller Asgreen, der blandt andet konkurrerer med Jakob Fuglsang, Jonas Vingegaard og Søren Kragh Andersen om pladserne.

 

VM i Flandern indbyder til godt cykelløb

Hvor OL-ruten umiddelbart er for hård til Asgreen, så er det en helt anden historie, når man ser på VM.

 

Her er ruten, der bugter sig igennem det kuperede terræn i Flandern, som skræddersyet til danskeren, og derfor er løbet i den legendariske cykel-region naturligvis et stort mål for Asgreen.

 

”Nu må vi se, om der er nogen brosten på ruten, men der er i hvert fald nogle små hårde bakker, der indbyder til godt cykelløb. Det kan jeg godt lide, så det er helt sikkert noget, jeg går efter,” forklarer Asgreen, der ikke kun ser muligheder i linjeløbet.

Annonce

 

”Enkeltstarten er også god for mig. Det er en A til B-enkeltstart, hvor der skal holdes en høj fart hele vejen rundt;” forklarer den danske enkeltstartsrytter, der tidligere har fremhævet hans aerodynamik på enkeltstarts-rammen som hans største force.

 

Asgreen er dansk mester i enkeltstart, og har kørt flere imponerende resultater hjem i udlandet. Her ses han i aktion for landsholdet.

 

Traditionel sæson-åbner

Normalvis bor og træner Kasper Asgreen på landevejene omkring Kolding, hvor han bor. Men i år tog han til Girona for at træne under sydlige himmelstrøg, inden turen nu er kommet til årets første træningslejr i Calpe.

 

På trods af at mange drømmer om en normal 2021-sæson, så er dette års sæson allerede markant anderledes her i januar måned.

 

”Hele holdet er afsted på den her lejr. Vi plejer altid at have nogle folk afsted til Down Under eller Vuelta a San Juan her i januar, men de er begge aflyst, så i år får vi måske to-tre lejre, hvor hele holdet er samlet,” siger danskeren.

Annonce

 

Smittesituationen i Europa er danskeren da også uhyre bevidst om, og han erkender også, at sæsonstarten er i fare, hvis ikke situationen vender.

 

”Det begynder efterhånden at være svært at forsvare at køre cykelløb på nuværende tidspunkt, så vi må håbe, vi kan nå at få vendt situationen,” fortæller Asgreen, der snakkede med Feltet.dk kort efter forsamlingsloftet blev sænket til fem herhjemme.

 

Hvis sæsonplanerne holder, og situationen vender, får danskeren planmæssig debut i løbet af februar måned. Hvilket løb det bliver, kan danskeren ikke sige, men cykel-eksperter derude kan muligvis godt regne den ud.

 

”Jeg kommer til at køre et enkelt etapeløb inden klassikerne starter, så hvis man kigger lidt på, hvad jeg plejer at køre, kan man nok godt gætte det,” slutter Asgreen af med et glimt i øjet.

 

Sidste år tog Kasper Asgreen tre professionelle sejre, da han både vandt de danske mesterskaber i linjeløb og enkeltstart samt Kuurne-Bruxelles-Kuurne.

Annonce

INFO
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Pre-season
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenMatthias Brändle med ny hurtigste tid: 9:09

Video

Se alle Giro-etaper uden reklamer

Landevej

Video i artiklenSi o no? Brian Holm og Bastian Emil svarer på skarpe ja-nej-spørgsmål om cykelsporten

Video

Groenewegen: Nu får jeg mit gamle liv tilbage

Landevej

Video i artiklenChristopher Juul-Jensen sætter 8. hurtigste tid med 9:32

Video

Video i artiklenCastroviejo sætter hurtigste tid: 9:14

Video

Video i artiklenLIVE nu: Giroen er i gang!

Landevej

Annonce