EKSKLUSIVT

Asgreen blev ikke professionel: Mere motiveret end nogensinde
07. december 2017 20:16 af Interview: Jesper Johannesen, Tekst: Mathias MundbjergFoto: Sirotti

Kasper Asgreen håbede, at hans EM-guldmedalje ville sikre ham en WorldTour-kontrakt for den kommende sæson. Sådan gik det ikke, men det slår ham ikke ud.

Ligesom mange andre fra det danske cykelmiljø var Kasper Asgreen til stede i Aalborg for at overvære præsentationen af næste års PostNord Danmark Rundt, og han kan lide, hvad han fik at se.

 

”Jeg synes, det er en super fin Danmark Rundt-rute. Der er nogle klassiske elementer i den med Vejle-etapen, og alligevel har de lige lavet den lidt om, i forhold til hvad der har været de sidste par år, med at man kommer ind nord fra i stedet for. Så er der en enkeltstart på de 20 kilometer, som vi også plejer at køre,” siger Kasper Asgreen til Feltet.dk.

 

Løbets enkeltstart har i de seneste tre udgaver været henholdsvis 13, 19 og 17 kilometer, og det er en passende distance ifølge den danske europamester i enkeltstart.

 

”Jeg synes, det er en super fin distance til et løb som Danmark Rundt. Hvis man lavede den 40 kilometer, kunne den godt gå hen at lave så store tidsforskelle, at Vejle-etapen ikke ville blive så afgørende. Så er der nogle helt nye elementer med Møns-klint og en god lang grusvej og sådan lidt forskelligt også, så det skal nok blive spændende.”

 

Udvidet fokus
Med et EM-guld i U23-klassen og to sølvmedaljer ved elitens DM har Asgreen gode erfaringer med tidskørsler på dansk jord, og der er mulighed for endnu et fint resultat.

 

”Nu har jeg jo ikke været ude at se selve ruten, men det er en flad enkeltstart, siger de, og fart og god tons på passer jo mig fint, så jeg vil se frem til at komme over og kigge lidt på den og forhåbentlig fyre den rigtigt af på dagen.”

 

Kasper Asgreen har ikke kun øjnene rettet mod enkeltstarten. Den unge dansker vil i løbets 28. udgave også se, hvor langt han kan drive det i det samlede klassement.

 

”Jeg prøver at arbejde med at komme lidt bedre op over Kiddesvej, så jeg forhåbentlig ikke taber alt for meget tid til Mads P. og Valgren, eller hvem der nu dukker op, så jeg har en chance for at tage noget tid på enkeltstarten og køre et godt klassement,” lyder det fra Asgreen, som har forlænget samarbejdet med sin nuværende arbejdsgiver, Team Virtu Cycling.

 

Vil vinde flere cykelløb
Det var dog slet ikke førsteprioriteten at fortsætte på Virtu. Efter den flotte EM-guldmedalje håbede Asgreen, som siden også har kørt flere dage i førertrøjen i Tour de l’Avenir, at han havde vist sig nok frem til at modtage et tilbud fra et WorldTour-hold. Telefonen forblev dog tavs.

 

”Det er jeg selvfølgelig rigtig ærgerlig over. Det var klart målet for den her sæson, men jeg har forsøgt at vende det til noget mere motivation for bare at gøre det endnu bedre næste år. Så jeg vil sige, at jeg er mere motiveret end nogensinde for at gå ud og vinde en masse cykelløb til næste år.”

 

Mange sejre er det dog ikke blevet til i Asgreens korte karriere, men måske er der forbedring på vej på den front. I hvert fald kørte han i år først over stregen både på første etape af Tour de l’Avenir og i GP Viborg.

 

”Jeg synes, at jeg i år har fået lagt en masse på med at begynde at vinde nogle cykelløb og at have næsen for at køre finalerne. Det vil jeg selvfølgelig udvikle endnu mere til næste år, men allerede det, at jeg er begyndt at vinde, er jeg super glad for, og jeg tror på, at jeg kan tage det med videre fra starten af næste år.”

 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Aru fører UAE an i Vueltaen – Martin også med

Fokus på Yates – men også plads til Trentin i Vueltaen

Se den foreløbige startliste til Vueltaen

Sunweb skifter sprinter i Vueltaen - Kelderman fortsat kaptajn

Er du klar på et udfordrende og udviklende lederjob?

Chris Anker: Skulle være skiftet i 2012

Dideriksen forlænger med Boels-Dolmans

Ag2R på etapejagt i Vueltaen – Bardet til Tyskland

Pinot før Vueltaen: Niveauet bliver utrolig højt

Colorado-vinder: Vigtigste sejr i min karriere

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

MANDAG

Chernetskii: Sidste gang jeg vandt var i 2015

Continuum Sports sikrer sig endnu to ryttere

Mollema i spidsen for Trek ved Vueltaen

Vuelta a Espana: Hovedudfordrerne

Lampaert bliver hos familien Wolfpack

Vuelta a Espana: Favoritten

Det danske landshold vinder holdtidskørsel i l’Avenir - Klaris glipper førertrøjen

Bekræftet: Lars Bak til Dimension Data

Vuelta a España: Rutebeskrivelsen

Endnu en schweizer fra BMC til FDJ

Merckx’ hemmelige perle

Medie: Lars Bak skifter til Dimension Data

Bora forlænger med nøgleryttere

Euskadi-Murias parate til sæsonens største løb

Nibali kører Vuelta – men holdkammerat er kaptajn

Fantastiske Van der Poel: Dejligt at slutte sæsonen med sejr

Katusha klar til Vueltaen: Zakarin bliver kaptajn

Carapaz med Quintana og Valverde til Vueltaen

Alsidigt BMC-hold skal hjælpe Porte i Vueltaen

Ingen Fuglsang i Vueltaen – Lopez ene kaptajn

Resultater fra A-løbet i Aarhus

Gadeløb i Aalborg indledes med Tour-foredrag

Landa opgiver Vueltaen - VM stadig muligt

Amerikanere løb med det hele i Colorado

SØNDAG

Vos: Jeg turde ikke drømme om dette scenarie

Viviani: Finalen var meget teknisk

Trip, trap, træsko for Vos i Norge

Mohoric: Den største sejr i min karriere

Stokbro tier i fransk udbrudssejr i l'Avenir

Matthews: Kragh ofrede sig for mig