Asbjørn Kragh Andersen: Jeg drømmer om at hjælpe stjernerne i foråret
12. februar 2019 14:50 af Rasmus BrandtFoto: Vincent Riemersma / Team Sunweb

Hvis det stod til den 26-årige dansker, skal han allerede køre forårsklassikerne i sin debutsæson for Team Sunweb.

Asbjørn Kragh Andersen får i overmorgen debut for Team Sunweb i det franske etapeløb Tour De La Provence. Løbet bliver Kragh Andersens første sæson på WorldTour-niveau i karrieren.

 

Tidligere har han begået sig på prokontinental-niveau, hvor han kørte for det franske Delko Marseille hold i 2016-17, inden han sidste år vendte tilbage til den danske kontinentalscene hos Team Waoo.

 

Her kørte han en stærk sæson med blandt andet den samlede sejr i det franske etapeløb Tour de Loir et Cher E Provost. Dette udmøntede sig i en kontrakt fra Team Sunweb, hvor han nu kører sammen med sin lillebror Søren Kragh Andersen samt Casper Pedersen.

 

Hvad sæsonen kommer til at stå på for den 26-årige dansker, vides ikke endnu, men danskeren selv ligger ikke skjul på hvad han selv ønsker der skal ske.

 

”Jeg drømmer allerede om at hjælpe de store stjerner på holdet i foråret,” siger den 26-årige koldingenser til holdets Twitter-profil

 

Hvorvidt denne målsætning kommer til at lykkes for Kragh Andersen er for tidligt at konkludere, men hvis han kan køre sig ind i truppen til enten Flandern Rundt eller Paris-Roubaix, kan han se frem til at køre for blandt andet sin bror Søren, som for tiden ligner en af holdets stærkeste kort til klassikersæsonen.

 

Netop disse klassikere er særlige for Asbjørn Kragh Andersen.

 

”Forårsklassikerne er helt specielle for mig. De er bare noget særligt,” udtaler danskeren.

 

Hvis hans drøm om at hjælpe kaptajnerne i foråret skal gå i opfyldelse, er det vigtigt for Kragh Andersen at han gør det godt i sin debut i Tour De La Provence, der starter den 14. februar.

 

Her kommer danskeren til at køre sammen med blandt andre veteranen Nicolas Roche og det unge sprintertalent Max Waldscheid.

DEL
DELTAG I DEBATTEN